featured

Binnur Kaya Kimdir ? Binnur Kaya Evli mi ? Binnur Kaya Biyografisi ’nde Dikkat Çeken Engin Günaydın Detayı Ne ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binnur Kaya kimdir sorusunu aslında birçoğumuz ilk kez Avrupa Yakası’ndaki Şahika karakteri ile sormuşuzdur. Avrupa Yakası’nda herkesi ekranlara kitleyen Şahika karakteri 7 den 70 e herkesin hafızasına kazındı.

Müthiş mizah yeteneğinin yanı sıra doğal hali ile herkesin beğenisini kazanan Binnur Kaya son olarak ekranlarda çok alışık olmadığımız bir ciddiyette Kırmızı Oda’nın vakur psikoloğu olarak karşımıza çıktı.

Her zaman komik tiplemeleri ile izlediğimiz Binnur Kaya bu defa izleyenleri bambaşka perspektiften de ekrana bağlamayı başarmıştır.

Hal böyle olunca özellikle Kırmızı Oda dizisinden sonra Binnur Kaya biyografisi ve özel hayatı daha çok merak edilir oldu. Peki Binnur Kaya kimdir ? Binnur Kaya sevgilisi var mıdır ? Engin Günaydın Binnur Kaya arasındaki ilişkinin sırrı ne ?

Binnur Kaya Kimdir ?

Binnur Kaya biyografisinde ilk olarak “Binnur Kaya nerelidir , gerçek mesleği nedir ?” gibi soruların cevabını vermek isabetli olacaktır. Binnur Kaya aslen Elazığlı, tahsilli bir aileden gelen ünlü bir isimdir. 19 Nisan 1972 ‘de Ankara’da doğan Binnur Kaya babası Mustafa Kaya emekli gazetecidir.

Annesi Rahime Kaya ise ev hanımıdır. Bir de Binnur Kaya biyografisinde en çok yer alan diğer önemli isim ablası İlknur Turhan Kaya dır. Ablası İlknur Kaya ile ikiz derecesindeki benzerliği de gözlerden kaçmayan bir diğer detaydır.

Binnur Kaya, aslında ekranlarda gördüğümüz Şahika ya da diğer eğlenceli karakterlerin aksine sakin ve içine kapanık yaşam süren bir isim.

Özel hayatı ile alakalı değil yaptığı işlerle ön plana çıkmayı başarmış nadide sanatçılar arasındadır. Ama buna rağmen izleyicilerin büyük çoğunluğu hayranlıkla izledikleri bu ismin aslında kim olduğunu merak etmektedirler.

Binnur Kaya, 1995 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunudur. Aslında daha önce üniversite sınavına girmiş ancak kazanamamıştır.

Bu durum kendisini çok üzmüş ve tekrar başarısız olacağını düşünmüştür. Memur olmasını isteyen ailesinin aksine o memuriyeti tercih etmemiştir.

YouTube video

Bir gün eski arkadaşı ile karşılaşınca lise yıllarındaki tiyatro becerisini ve sevgisini hatırlayarak tekrar üniversite sınavına girmiş ve Bilkent Üniversitesi Tiyatro bölümünü burslu kazanmıştır.

Üniversiteden mezun olduktan sonra İstanbul’a gelen ünlü oyuncu, Karatahta Çocuk Tiyatroları ve Bakırköy Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı. Bir sonraki dönem Beşiktaş Kültür Merkezi oyuncuları arasında yer alan Binnur Kaya ilk Kaynanalar dizisi ile televizyon ekranlarına geldi.

YouTube video

Kaynanalar dizisini az çok hatırlayanlar bilir, dizinin zaten konsepti komedi üzerine olduğu için başarılı oyuncu kendine uygun bir karaktere Rukiye ismi ile hayat vermişti.

Sonra birçok projede yer alsa da şöyle geçmişe baktığımızda Yabancı Damat dizisindeki Nazire karakteri ile devam eden yükselişinde Avrupa Yakası Şahika ve Dilber Hala tiplemeleri ile uzun yıllar akıllardan çıkmayacak performanslara imza attı.

YouTube video

2007-2009 yılları arasında uzunca bir süre ekranlarda başarı ile izlediğimiz Binnur Kaya Vavien isimli filmde aldığı rol ile 42. Sinema Yazarları Derneği tarafından verilen yılın En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır. 2014 yılında ise Aramızda Kalsın isimli dizideki başarısı ile Magnum Altın Kelebek En İyi Kadın Komedi Oyuncusu ödülünü almıştır.

Binnur Kaya Evli mi ? Binnur Kaya Kızı Kimdir ?

Başarılarla dolu bir kariyer sonrasında elbette merak edilen en önemli konular başında Binnur Kaya eşi kimdir ? Binnur Kaya evli mi ? Binnur Kaya kızı var mı? gibi sorular gelmektedir.

Binnur Kaya biyografisinde özel hayatına dair çok detaylı bilgi yoktur. Ancak evli olmadığı bilinmektedir. Bu süreçte sosyal medyayı aktif kullanmaması sebebi ile de çok fazla günlük yaşamına dair kareler görülemeyen sanatçının bir kızı yoktur.

Binnur Kaya Sevgilisi Kim ?

Binnur Kaya sevgilisi ya da eşi kimdir sorusuna cevap arayanların karşısına çıkan ilk isim elbette Engin Günaydın… Binnur Kaya konservatuvarı birlikte okuduğu Engin Günaydın ile beraber İstanbul’a hayallerinin peşinden koşmaya gelir.

YouTube video

İstanbul’da geldikleri ev adeta komedi dünyasının şampiyonlar ligi gibidir. İlker Aksum, Olgun Şimşek, Timuçin Esen ve Devin Özgün Çınar gibi televizyon dünyasının önemli isimlerinin olduğu bir evin neşeli iki karakteri olmuşlardır.

Tabi bu neşeli haller Avrupa Yakası’nda Burhan Altıntop ve Şahika Koçarslanlı karakterleri ile tüm Türkiye’ye yansıyınca olanlar olur.

Muhteşem bir uyumun milyonlarca kişinin hafızasında yer etmiş hali olan Engin Günaydın ve Binnur Kaya’dan bahsediyoruz.

Çok uzun yıllar çok sıkı dost olan ikili bu defa çok başarılı bir projede sağlam bir başarı yakalar ve sonraki adımda Vavien isimli filmde yine bu başarıyı sürdürünce magazin dünyasının da çok merak ettiği ikililer arasına girerler.

Oldukça popüler olan Engin Günaydın Binnur Kaya ikilisi ekrana her çıktıklarında birbirlerini övmekten geri durmaz her zaman olduğu gibi bu dostluğun ne kadar sağlam olduğunu vurgulamışlardır.

Ancak bir gün röportaj esnasında yine sevgili olup olmadıklarına dair sorulan “aranızda aşki bir durum var gibi” sorusuna Kaya’nın “ama cinsellik yok, öyle bir durumumuz yok yani” şeklinde verdiği cevap ortalığı karıştırır.

YouTube video

Her ne kadar ikili çok sıkı dost olduklarını her defasında vurgulasalar da bazı kişiler buna inanmamış, hatta bazı magazin çevreleri Binnur Kaya’nın içten içe karşılıksız bir aşk yaşadığını bile düşünmüştür.

Aşk konusunda ünlü ikili her ne kadar magazinel konular içine çekilmeye çalışılsa da onlar işleri ile konuşulma konusunda da başarıyı yakalamıştır. İnsanların gözünde işinde profesyonel muhteşem oyunculukları ile tanınan iki harika insan olarak hala severek takip edilmektedirler. Bu yüzden Binnur Kaya sevgilisi kim diye merak edenlere cevabımız “sevgilisi yok” şeklinde olabilir…

Engin Günaydın Kimdir ?

29 Ocak 1972 Tokat doğumlu ünlü komedyen ve tiyatro oyuncusu; Bir Demet Tiyatro ile ekranların karşına geçerek büyük beğeni toplamıştır. Sonrasında ise Zaga, Aşkım Aşkım ve Avrupa Yakası dizilerinde aldığı roller ile tüm Türkiye’nin tanıdığı, çok büyük beğeni ile takip ettiği bir isim haline gelmiştir.

Binnur Kaya ile Ankara’da üniversite dönemine dayanan çok sağlam bir dostlukları vardır. Uzun yıllardır aynı evi paylaşan sıkı dostlardır.

Binnur Kaya Kimdir ? Rol Aldığı Diziler ve Karakterleri

  • 1996 yılında Kaynanalar (Rukiye)
  • 1997 yılında Baba Evi (Meryem)
  • 1997 yılında Bir Demet Tiyatro
  • 1998 yılında Dış Kapının Dış Mandalları
  • 1999 yılında Çarli (Hijyen)
  • 2000 yılında Güneş Yanıkları (Aylin)
  • 2001 yılında Benimle Evlenir misin( Gaye Şenoğlu)-Yeni Hayat (Gülistan)
  • 2003 yılında Hadi Uç Bakalım (Düriye)-Bekarlar (Binnur)
  • 2004 yılında Yabancı Damat(Nazire Demir)
  • 2007 yılında Karayılan (Anetepli Emine) Avrupa Yakası (Şahika Koçarslanlı ve Dilber Koçarslanlı)
  • 2010 yılında Türk Malı (Abiye Kuzu) 2011 yılında Muhteşem Yüzyıl (Duacı Hatun)
  • 2013 Mutlu Aile Defteri (Asuman )

Binnur Kaya Kimdir Filmleri Nelerdir?

  • 1998 yılında Kaçıklık Diploması
  • 2000 yılında Muhallebicinin Oğlu ve Abuzer Kadayıf
  • 2003 yılında İnşaat (Ayşe) 2005 yılında Babam ve Oğlum (Hanife)
  • 2006 yılında Hayatımın Kadınısın (Fridevs) – Küçük Kıyamet (Filiz)
  • 2009 yılında Vavien (Sevilay)

Binnur Kaya Tiyatro Oyunları

1- Kozalar

2- Bana Bir Şeyler Oluyor

3- Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?

4- Bir Yaz Gecesi Rüyası

5- Kadınlar Koğuşu

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!