featured

Biz Böyleyiz Sinema Filmi: Biz Böyleyiz Filminin Konusu Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

10 Ocak 2020 tarihinde vizyona giren bir Türk filmi var karşımızda. Filmin adı Biz Böyleyiz. Biz Böyleyiz sinema filmi, ilk bakıldığı zaman ismi ile dikkat çekiyor ve kendinize evet biz böyleyiz demek, hemen hepimizin en azından kendimiz için bir şeylere bir nedenle isyan noktasına geldiğimizde dediği ben böyleyim sözü gibi bir söz.

Tek bir farkla burada filmin adından da anlaşılacağı üzere kalabalık bir grup için söylenen bir söz. Filmin fragman ve fotoğraflarına bakıldığında ise son derece ünlü isimler insanların karşısına çıkıyor. O yüzden de gerek ismi ile gerek oyuncu kadrosu ile Biz Böyleyiz film olarak dikkat çekiyor.

Biz Böyleyiz Filminin Yönetmen ve Oyuncu Kadrosu

Biz Böyleyiz oyuncuları üstte de ifade edildiği gibi televizyonda yayınlanan dizilerden aşina olduğumuz çok sayıda ismin olduğu bir yapım. Berrak Tüzünataç baş rollerden bir tanesinde ki zaten filmin senaryosunun yazılmasında da katkıları var ve onun kurguladığı bir öyküden yola çıkarak film senaryolaştırılıp, akabinde filme çekilmiş. Filmin erkek başrol oyunculardan ilki genç kızların gözdesi olan Engin Öztürk.

Bir diğer erkek oyuncu ise çok sayıda yapımda oynamasa da oynadığı eserlerde geleceğin parlak aktörleri arasına gireceğine kesin gözüyle bakılan Boran Kuzum. Berrak Tüzünataç’ın gerçek yaşamda da yakın arkadaşı olan Özge Özpirinçci, Şebnem Bozoklu, Meriç Aral, Burak Altay. Elbette filmin merkezinde olan Hümeyra ile kısa ama etkili bir rolde olan Serkan Keskin de unutulmamalı.

Filmin yönetmeni, senaryosuna imza atan ve yine dizilerden oyuncu olarak tanıdığımız ve daha öncesinde sinemaya Maidenin Altın Günü filmi ile yönetmen olarak geçen Caner Özyurtlu. Filmin yapımcı birçok dizinin de yapımcısı olan Şükrü Avşar. Belki de o yüzden sürekli olarak farklı platformlarda film gösterime girmeden reklamı yayınlanmış durumda.

Biz Böyleyiz Filminin Konusuna Bakış ve Değerlendirme

Biz böyleyiz film konusu, için izlemeyenler için sürprizleri bozmadan ana hatları ile söylenebilecek olanlar ise şunlar: Çocukları birlikte geçmiş ama sonra herkesin kendi yoluna gittiği 4 arkadaşın yıllar sonra yeniden bir araya gelmesi bu. Ergenlik ve üniversite dönemine kadar Nezihe isimli bir kadın Dolunay, Gökçe, Emre ve Efsun’a her yaz tatilinde yazlıklarında bakmıştır. Nezihe Dolunay ve Gökçe’nin babaannesidir. 

Emre ve Efsun ise onların en yakın arkadaşıdır. Filmde yer alan Meriç Aral’ın canlandırdığı karakter Gökçe’nin kız arkadaşı iken, Boran Kuzum ise Gökçe’nin bilgisayar başından kalkmayan üniversite dönemine yakın genci canlandırıyor. İşte bu grup Nezihe’nin yardımcı olan Yılduz tarafından aniden aranınca birden eski çocukluk günlerine geri dönüyor ve tıpkı eskisi gibi çocukluklarının geçtiği o evde Nezihe’nin yanında toplanıyorlar.

Hepsinin bir araya gelmesi ile beraberde geçmişe dair daha önce hiç konuşulmamış şeyler gün yüzüne çıkarken, daha önce yapılmayan yüzleşmeler de gündeme geliyor. Filmin ana ekseninde insan en yakın arkadaşına aşık olur mu sorusu var ki, siz de filmi izlediğinizde buna dair bir fikir ediniyorsunuz. Tam bir yanıt alıyor musunuz derseniz, o göreceli ama filmi hala izlemeyenler için ipucu vermemek gerekir.

Zaman içinde değişen, başka yönlere savrulan insanlar. Herkesin kendi içinde sorunları var. Kimi zaman klasik Türk usulüne göre yaşayan insanlara marjinal bile gelebilecek durumlar da yok değil. Eski sevgilisinin evinde kalan, yemeğe çıkan eş bunlardan bir tanesi. Eşi ile mutluluk pozu veren ama aslında kendi içinde ciddi sorunları olan bir evlilik diğeri gibi.

Çok alışık olduğumu tarzda olmadığı kesin. Daha çok Ferzan Özpetek filmleri ile Başka Sinema kapsamında sinemalarda gösterilen Fransız filmlerini andırıyor. Film hem çok komik, hem de yeri gelince ağlatan bir formda. O yüzden senaryonun ustalıkla işlendiğini söylemek mümkün. Sonu flu bitiyor ve devamı gelebilir mi diye bir soru işareti de bırakmıyor. Klasik bir mutlu son yok o kadarını söylemek lazım ama elbette bu da yoruma açık.

Biz Böyleyiz Filmi Kimlere Hitap Ediyor Neden?

Biz Böyleyiz klasik Türk filmi sevenlerin değil daha çok Avrupa sineması sevenlerin tercih edebileceği bir yapım. Çünkü biz de böylesi bir film daha önce çekilmiş durumda değil. Hümeyra’nın oyunculuğunu sevenler, filmin oyuncu kadrosunda yer alan oyuncuların hayran kitlesi de filmi sevecektir elbette. Ama sırf görüntüler, müzikler için bile gidilebiliyor. Sıkmayan, yormayan ama sorular sorduran film sevenler için ise biçilmiş kaftan. Box office haberler sayfasında da çıkan Biz Böyleyiz filmi, seyredenlerin oldukça ilgisini çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!