featured

Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Borsa İstanbul, dün önemli bir yükseliş kaydetti. BIST 100 endeksi, yüzde 3,62 oranında yükselişle günü 2.527,15 puandan kapattı. Endeks, bu yükselişle 25 Şubat’tan sonra en büyük günlük değer artışını kaydetmiş oldu. 

BIST 100 endeksi güne yükselişle başladı

BIST 100 endeksi, açılışta yüzde 0,46 oranında değer artışı görerek güne 2.538,89 puandan başladı. Avrupa borsaları, güne hafif satıcılı başlarken sabah saatlerinde Asya piyasalarında alıcılı bir seyir söz konusuydu. ABD ve Avrupa vadeli endeksleri ise hafif satıcılı olarak devam ediyor. Bu sabahın gündeminde ise AB’nin Rusya’ya karşı petrol yaptırımı vardı. Brent petrol, sabah saatlerinde 123 dolar sınırına kadar ulaştı. 

Pozitif görünümüne devam eden Borsa İstanbul’un açılışında dün yüzde 9,17 yükseliş gören Ulaştırma endeksinin güne yüzde 2’yi bulan değer artışıyla başladığı görüldü. Kimyasal, petrol ve plastik sektörü, son petrol gelişmesine bağlı olarak güne yüzde 2,5’e ulaşan değer artışıyla başladı. Bu iki sektörün yanında yiyecek ve içecek sektörü ile Bilgi teknolojileri, yüzde 1’in üzerinde değer artışıyla güne başladı. 

Bankalar, güne yüzde 0,5 değer artışıyla başlarken Holding endeksi, güne nötr başladı.

Güne hareketli başlayan hisseler

Sabah seansının ilk saatinde THY, Tüpraş, Şişecam (IS:SISE), Petkim ve Erdemir, en yüksek işlem hacmine sahip hisse senetleriydi. 

Güne en yüksek değer artışıyla başlayan hisselerin başında Özerden Plastik (%9,9), Otto Holding (%9,4), ATP Ticari Bilgisayar (%8,6), Çimbeton (%6) ve Tüpraş (%5) vardı. 

Güne değer kaybıyla başlayan hisse senetleri ise Lider Faktöring (-%5), Çimsa (-%4,7), Akfen GYO (-%4,4), Kuştur Kuşadası (-%3) ve Dagi Yatırım (-%3) olarak sıralandı.

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada ETYAT, CIMSA (IS:CIMSA), MZHLD ve SANEL hisseleri için devre kesici uygulamaya alındığı ve sürekli işleme ara verilip tek fiyattan emir toplanmaya başladığı duyuruldu. 

Yazar: Günay Caymaz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!