featured

Boyunda Sivilce Neden Çıkar | Boyunda Sivilce Nasıl Geçer, Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boyunda sivilce neden çıkar? Boyunda sivilce çıkmasının nedenleri nelerdir? Boyunda sivilcelenme neden olur? özellikle boyun bölgesindeki sivilceler ile baş etmeye çalışanların son dönemlerde en çok merak ettiği sorular arasında yer alıyor.

Boyunda sivilce ya da akne çıkmasının birçok farklı nedeni olabilir. Eğer boyun bölgenizde sivilce sorunu yaşıyorsanız nedenleri hakkında fikir sahibi olduktan sonra bir uzmana başvurmanız en doğrusu ve en sağlıklısı olacaktır.

Yaygın bir sorun olan boyunca sivilce sorununu ele alarak bizler de bu yazımızda sizler için boyunca sivilce neden çıkar? Sivilce geçirme yöntemleri nelerdir? araştırıp derledik.

Boyunda Sivilce Çıkmasının Nedenleri | Boyun ve Çenede Sivilce Neden Çıkar?

Günümüzde sivilce sorunları, vücudun farklı bölgelerinde kadınların olduğu kadar erkeklerin de çok sık yaşadığı cilt sorunları arasında yer alıyor. Bu doğrultuda boyunda sivilce çıkma sebepleri de oldukça merak konusu.

Zaman zaman boyun bölgesinde de ciddi oranda bir türlü geçmek bilmeyen sivilceler meydana gelebilir. Bu sivilceler, zannettiğiniz kadar basit sivilceler olmayabilir. Bu sebeple de eğer uzun bir süre boyunda çıkan sivilceleriniz geçmezse mutlaka bir dermatoloğa başvurmanız gerekecektir.

Boyunda Sivilce Nedeni | Boyun Bölgesinde Sivilce Neden Çıkar?

Sivilce sorunu en fazla yüz bölgesinde görülse de aslında vücudun çeşitli yerlerinde de uzun süreli olarak yaşayabileceğiniz bir sorundur. Bu bölgelerden birisi de boyun bölgesidir. Bir türlü geçmek bilmeyen hatta sürekli artan boyunda sivilce nedenleri başında hormonal dengesizlik geliyor.

Hormonal düzensizlikler, kozmetik ürünleri ile değil tıbbi bir tedavi süreci ile düzenlenebilecek sağlık sorunudur. Dolayısıyla da boyun bölgesinde geçmek bilmeyen sivilceleriniz varsa mutlaka bir uzmana danışmalısınız.

Boyun Altında Sivilce Neden Çıkar?

Boyun bölgesinde olduğu gibi boyun altında sivilce oluşumunu görmek mümkündür. Eğer dar yakalı, boğazlı ve tüylü kazaklar ya da gömlek tarzı kıyafetler giyiyorsanız bu kıyafetler de boyunda çıkan sivilce nedenleri olabilir.

Siz fark etmeseniz de aslında saç temizliği ve bakımı için kullandığınız kozmetik ürünler de özellikle saçlarınız uzunsa doğrudan teninizle temas eder. Eğer bu kozmetik ürünlerine karşı cildiniz bir reaksiyon gösterirse bu gibi durumda da boynunuzun altında sivilce çıkması olası ihtimaldir.

Boyun Arkasında Neden Sivilce Çıkar?

Çok merak edilen boyunda sivilce nedenleri arasında ense bölgesinde çıkan sivilceler de yer alıyor. Boyun arkası ya da diğer adıyla ensede çıkan sivilcelerin temel nedeni genellikle ensenizi kapatan saçlardır.

Şöyle ki; ensenizi kapatan saçlar yağlandıkça enseniz de siz fark etmeseniz de yağlanır ve ense bölgesindeki cilt gözeneklerinin tıkanmasına neden olur. Ayrıca saçlarınız yağlı iken kullandığınız yastık ve çarşaf gibi eşyalar da ensenize temas ettiğinde saçlarınızın yağı ensenizin gözeneklerini tıkayabilir. Bu durumda yine ense bölgenizde sivilcelenmeye neden olabilir.

Çene Altı ve Boyunda Çıkan Sivilceler Neden Çıkar?

Çene altı ve boyunda çıkan sivilceler genellikle vücuttaki hormon dengesizliklerinden dolayı meydana geliyor. Uzmanlar, özellikle endokrin hormonunda dengesizlik olduğunda bu bozukluğun hormonal dengesizliğe işaret ettiğini vurguluyor.

Yağ bezelerine aşırı uyarım yapılması ve yağlanmanın artması ile gözeneklerin tıkanmasına neden olan androjen seviyesi de aslında endokrin hormon seviyesinin değiştiğinin bir göstergesidir. Özellikle kadınların adet döneminde sivilce oluşumlarının çok fazla görülmesinin sebebi de hormon seviyelerinin bu dönemde ciddi oranda değişmesidir.

Boyunda Sivilcelenme Neden Olur? Vücuttaki Sivilcelerin Anlamı Nedir?

Günlük hayatımızda gelişen birçok nedene bağlı olarak vücudumuzun birçok yerinde olduğu gibi boyunda da sivilcelenme meydana gelebilir. Bu oluşumlar iltihaplı olabileceği gibi aynı zamanda boyunda sivilce gibi kabarcıklar şeklinde de kendisini gösterebilir.

Sivilcelenmelerin temel sebebi hormonal dengesizlikler olsa da tek neden bu değildir. Çevresel koşullar, stres, adet döngüsü, anksiyete bozukluğu, güneş ışınları, düzensiz ve sağlıksız beslenme, genetik faktörler, kullanılan ilaçlar, alerjik reaksiyonlar ve cilt tipine uygun olmayan kozmetik ürünleri de boyun bölgesi gibi vücudun birçok bölgesinde sivilcelenmeye neden olabilir.

Boyunda Sivilce Nasıl Geçer?

Sivilce problemi, en sık görülen cilt sorunlarında birisidir. Bu sivilceler kısa bir süre içinde kendiliğinden geçebileceği gibi aynı zamanda uzun süreli olup boyunda sivilce ağrısı da oluşturabilir. İlk olarak sivilce oluşumlarını önlemek için cildinizi temiz tutmanız ve cilt tipinize uygun ürünler kullanmanız çok önemlidir.

Sürekli tekrarlayan ve bir türlü geçmeyen sivilceler için ise mutlaka bir dermatoloğa başvurarak tıbbi tedavi sürecine başlamalısınız. Nitekim; bu sivilce oluşumlarının temelinde hormonal bir sorun ya da başka bir sağlık sorunu yatıyor olabilir.

Geçmeyen Sivilce Nedenleri Neler Olabilir?

Geçmeyen sivilcelerin temel nedenleri hormonal dengesizlikler ya da besin alerjileri olabilir. Bu gibi durumlar tedavi edilmediği takdirde sivilcelerinizin geçmesi mümkün olmamakla birlikte sürekli artması da olası bir durumdur.

Geçmeyen boyunda sivilce ve kaşıntı, ciddi rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Bu sebepten ötürü eğer boyun bölgesi başta olmak üzere vücudunuzun birçok bölgesinde geçmeyen sivilce sorunu yaşıyorsanız bir uzmana başvurmak en doğrusu olacaktır.

Stresten Vücutta Çıkan Sivilceler Nasıl Geçer?

Stresin yükselmesi ile sivilcelerin artması da olası bir durumdur. Şöyle ki; stresin artması ile birlikte iç salgı bezleri kortizol ve androjen hormonları yüksek oranda salgılanmaya başlar. Bu hormonlar yağ bezelerini uyarır ve vücudun her bölgesinde olabileceği gibi boyunda sivilceler oluşması için de ortam hazırlar.

Bu sivilceleri geçirmek için öncelikle stresten uzak durmanız gerekiyor. Ancak sivilce oluşumuna neden olan hormonların dengelenmesi ve dolayısıyla da yağ bezelerinin uyarımını düşürmek için bri doktora başvurarak doktorunuzun tavsiye ettiği ilaç tedavisine başlayabilirsiniz.

Boyunda Alerjik Sivilceler Nasıl Geçer?

Alerjiniz olan bir besin, ilaç ya da bir bitkinin yan etkilerinden birisi de boyunda çıkan alerjik sivilcelerdir. Bunun için öncelikle vücudunuzun alerji göstereceği besinlerden, bitkilerden ya da ilaçlardan uzak durmalısınız.

Herhangi bir şeye alerjiniz yoksa ve buna rağmen sivilceleriniz sürekli artıyorsa o halde alerji testi yaptırabilirsiniz. Şayet sizin bilmediğiniz bir alerji durumunuz var ise büyük olasılıkla o maddelerden uzak durduğunuzda sivilceleriniz de geçmeye başlayacaktır. Eğer ileri seviyede bir sivilce oluşumunuz var ise doktorunuz bu konuda ilaç tedavisine başlayabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!