featured

Butik Pasta Nedir? Pratik Butik Pasta Tarifi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Butik pasta keki itibariyle özel bir hamura sahiptir ve görsel olarak istenilen her renk şeker hamuruyla süslenen özel bir yaş pasta çeşididir. Butik pastaların kekleri şeker hamurunun çökmemesi için, yaş pastaların keklerine göre biraz daha serttir. Bu pasta türünün yapımı kimine göre meşakkatli olsa da el becerisine güvenenler için oldukça kolaydır.

Pasta Yapmak Tam Bir Sanat İşidir Ve Yapansa Bir Sanatçıdır Her yemekte, börekte, çörekte ve pastada olduğu gibi butik pasta yapımında da gramajlar çok önemlidir. Gramajlar kadar kullanılan malzemelerdeki kalite ve hatta kekin çırpılma yönü dahi birer önem teşkil eder. Tabi butik pasta tasarımı içinde hassasiyet ve hayal gücünüz gereklidir. Süslemek ilk etapta kolay olmayabilir, bunun için elinize bir miktar şeker hamurunu alarak ve kalıplar kullanarak kendi hayalleriniz doğrultusunda çaba göstermenizi tavsiye ederiz. Şunu hiçbir zaman unutmamalısınız ki; “Pasta yapmak tam bir sanat işidir ve yapansa bir sanatçıdır.”. Pastacılar yaptıkları her pasta ile yeni bir sanat eseri oluştururlar.

En Basit Tarifle Butik Pasta Nasıl Yapılır?

Lezzetli bir pasta yapmak istiyorsanız, malzemeden kaçmamalısınız ve önceden de belirttiğimiz gibi kaliteye önem vermelisiniz. Burada vereceğimiz tarifin usta bir butik pastacının özel tarifi olduğunu belirtelim ve bu muzlu, çilekli ve fındıklı butik pastanın yapımına geçelim:

Butik pasta keki için kullanılan malzemeler:

Butik pasta tarifi için aşağıda belirtilen malzemeler 18 ya da 22 santimlik pasta çemberi veya kalıbı için uygundur.

⦁ 4 adet yumurta,

⦁ 1/3 çay bardağı muzlu meyve suyu,

⦁ 120 gram toz şeker, ⦁ 105 gram un,

⦁ Yarım paket kabartma tozu,

⦁ 1 paket vanilya

soğumaya bırakın.

Pasta kreması ve içi için malzemeler:

⦁ 500 gram krema, ⦁ 1 paket krem şanti, ⦁ 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri, ⦁ 2 – 3 adet dilimlenmiş muz, ⦁ Yarım kilo dilimlenmiş çilek, ⦁ Yarım çay bardağı muz şurubu, ⦁ 150 gram kırılmış fındık

Pasta kreması hazırlamak için krema, krem şanti ve pudra şekerini mikser kullanarak iyice sertleşene kadar çırpmalısınız. Hazırladığınız pasta kremasını kısa bir süreliğine buzdolabında dinlendirin.Şimdi pastanın içini hazırlayalım. Önce soğuyan kekinizi yanlardan 3 eşit parçaya bölün. Ayırdığınız ilk parçanın üzerine çok ince bir tabaka ve iyice ıslanmayacak şekilde muz şurubundan sürün.Buzdolabından çıkarttığınız kremayı üç eşit parçaya bölerek bir parçasını kekin üzerine bir uzun bıçak yardımıyla yayın ve sonra kesilmiş muzlardan ve çileklerden dizin.Hemen ardından kırılmış fındıkların yarısını üzerine serpin ve ikinci kat keki de üzerine koyun.Yine şurup, krema, muz, çilek ve fındık işlemini yapın ve üzerine son parça keki yerleştirin.Bu sefer sadece şuruptan sürün ve kalan kremayla tüm pastanın üzeriyle yanları tamamen kaplanacak şekilde pastanızı sıvayın. Bu işlemlerden sonra pastanızı en az yarım saat buzdolabında dinlendirin.

Butik Pasta Tarifinde Süsleme Nasıl Yapılır?

Süslemek için malzemeler:

Burada hayalinizdeki pasta tasarımının ne olduğunu bilemediğimiz için miktar ve ölçü veremiyoruz. Fakat takriben yarım kilo ile bir kilo arasında şeker hamuru kullanarak pastanızı süsleyebilirsiniz. ⦁ İstediğiniz renkte şeker hamurları, ⦁ Yenilebilir dekoratif süsler, ⦁ Açmak için nişasta, ⦁ Yapmak istediğiniz pastada kullanmak üzere pasta dekor seti veya şekillendiriciler.

Butik pasta süslemek için önce istediğiniz renkte şeker hamurunu olabildiğince ince ve yırtılmayacağına inana kadar daire şeklinde (kek kalıbınız çember ise daire şeklinde, değilse kalıbınızın şeklinde) açın.Hamuru açmakta zorlanırsanız, çok az miktarda nişasta kullanarak hamurunuzu açabilirsiniz fakat mümkün olduğunca nişasta kullanmamaya çalışın.

Açtığınız merdanenin yardımıyla pastanızın tamamı hamurla kapanacak şekilde pastanızı pürüzsüz bir halde kaplayın. Pürüzsüz olması için pastacılıkta kullanılan pasta ütüsünden faydalanabilirsiniz.Sıra geldi tasarıma… Burada el becerinizi ve hayal gücünüzü kullanmalısınız. Bunun için de dekor setlerinden veya şekillendiricilerden yararlanabilirsiniz.Unutmayın ki; zamanla bir öncekinden daha güzel ve gösterişli pastalar yapabilirsiniz. Buraya görerek yapabileceğinize inandığımız ustamızın tasarladığı basit bir pasta görselini bırakalım. Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!