featured

Çam Terebentin Yağı Ne İşe Yarar? 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çam Terebentin Yağı Ne İşe Yarar?

Çam terebentin yağı, isminin de geldiği çam ağaçlarından elde edilir. Çam ağacının çizilmesi veya ağaçtan kendi kendine akması gibi çeşitli yollarla elde edilir. Çam terebentin yağı ne işe yarar, çam terebentin yağı faydaları nelerdir onları inceleyeceğiz.

Çam Terebentin Yağı Faydaları 

Çam Terebentin Yağı Faydaları

Öncelikle ferah bir etkisi de olduğundan burundan yapılan buhar banyosuyla nefes açıcı özelliğe sahip.
Kan dolaşımını hızlandırma özelliğiyle varis, selülit gibi dolaşım bozukluklarını önlemek için kullanılıyor.
Şampuana eklenerek kullanıldığında kepek oluşumunu engelliyor.
Saç diplerinin nefes almasını sağladığı için hızlı uzamasını sağlıyor.
Şampuanın içine konulan çam terebentin yağı saç dökülmesini en aza indiriyor.

Çam Terebentin Yağı Kullanımı 

Çam Terebentin Yağı Kullanımı
Aktar ve çeşitli yerlerden temin edebileceğiniz çam terebentin yağının en yaygın kullanımı saçtır. Saç için en pratik yöntem şampuanın içine karıştırmaktır. Şampuanınızın 500 ml olduğunu varsayarsak 25-30 damla yeterli olacaktır. Her seferinde şampuana az miktarlarda koyulabileceği gibi tek seferde de hazırlayabilirsiniz. Şampuanı kullanmadan önce her seferinde şampuanla karışması için iyice çalkalamalısınız. Yine çam terebentin yağının saça faydaları düşünüldüğünde saça maske olarak kullanabilirsiniz. Bunun için badem yağı gibi yağlarla karıştırarak saçınızda yaklaşık yarım saat bekletebilirsiniz. Ayrıca çam terebentin yağını sivilceler için de kullanabilirsiniz. Grip olduğunuzda çam terebentin yağı kullanımı etkili olacaktır. Nefes açmak için buhar banyosu yapacağınız sıcak suya birkaç damla damlatmanız yeterli olacaktır.
Çam terebentin yağının faydaları arasında en popüler yere saça olan faydaları geliyor.

Çam Terebentin Yağının Saça Faydaları 

Çam Terebentin Yağının Saça Faydaları
Çam terebentin yağı ne işe yarar? Çam terebentin yağının saça faydaları nelerdir? Yağın faydaları Arasında: uzatmak, bakım yapmak, sağlıklı uzamasın sağlamak ve kepeği önlemek geliyor. Çam terebentin yağı saça kullanıldığında saç köklerini güçlendirerek dökülmelerin önüne geçer. Saçı kökten beslediği için saça doğal bakım yaparak, sağlıklı görünmesini sağlar. Sık yağlanan saçlar için de kullanılan etkili yöntemlerdendir.

Çam Terebentin Yağı Saç Uzatır Mı? 

Çam Terebentin Yağı Saç Uzatır Mı
Saç için kullanılan ürünler içinde pek çok kimyasal var ve bunlar saç derisinde birikerek, saçın hava alamamasına dolayısıyla uzamamasına yol açıyor. Hava almayan saç derisi sağlıklı uzayamadığı için uçtan kırılıp, yıpranmaya başlıyor. Çam terebentin yağının kullanımı saçın diplerindeki bu kalıntıları temizlemeye yardımcı olduğu için saçın sağlıklı uzamasını sağlar.
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!