featured

CarKey Uygulaması ile Aracınızın Kontrolü Sizde Olsun!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın önde gelen teknoloji firması Apple, CarKey uygulaması hakkında teknoloji meraklılarını geçtiğimiz günlerde bilgilendirdi. Şubat ayı içerisinde İOS 13.4 sürümü için deneme uygulamalarına başlandığı yetkililer tarafından duyurulmuştu. NFC( Near Field Communication) sistemi sayesinde yakın alandaki arabanıza İPhone ya da Apple Watch ile müdahale edebileceksiniz.

Sistem şimdilik aracın sadece kapılarını açıp kapatma ve motoru çalıştırabilmesi üzerine kurulu olsa da yakın bir gelecekte kullanıcıları farklı teknolojilerde bekleyecek. Uygulama kullanıcı güvenliği için biometrik doğrulama kilidi ile çalışan Wallet uygulaması içerisinde yer alacak. Yani telefonunuzu kaybetseniz dahi telefonu bulan kişi biometrik kilidi siz olmadan açamayacağı için Wallet uygulamasına giremeyecek.

CarKey Uygulaması Nasıl Çalışacak?

YouTube video

CarKey uygulaması için NFC özelliği bulunan bir Apple cihazınız ve NFC yüklü bir aracınız olmalı. Aracınız ve mobil cihazınızı birbirine tanıttıktan sonra artık anahtara gereksinim duymadan arabanızı kilitleyip açabilecek ve çalıştırabileceksiniz. Bu özellik sayesinde artık yanınızda araba anahtarı taşımanıza gerek kalmayacak.

Bu uygulama Apple Wallet uygulaması içerisinde dijital bir araba anahtarı şeklinde yer alacak. Mobil cihazınızla aracınıza yaklaştığınızda araba ve mobil cihazınız NFC özelliği sayesinde birbirlerini tanıyacak ve etkileşime hazır hale gelecekler. Apple firmasının içerisinde Mercedes, BMW, Honda, Volkswagen gibi firmaların bulunduğu Araç Etkileşim Birliği’nde yer alması nedeniyle bu markalarda kullanılması bekleniyor.

CarKey Uygulaması Ne Zaman Kullanılabilecek?

YouTube video

Dijital anahtar uygulaması zaten bazı araba markalarında kullanılmaktadır. Örneğin, Hyundai ve Volvo gibi firmalar kendi geliştirdikleri dijital anahtarları 2020 model araçlarında tanıtmaya başladılar. Fakat Apple firması CarKey uygulaması ile daha geniş bir kullanım ağı vaat etmektedir.

Şuan için uygulamanın kullanıma sunulma tarihi yetkililer tarafından resmi olarak duyurulmadı. Fakat uygulamanın İphone telefonlara gelecek olan İOS 13.4 işletim sistemi sürümü ile beraber kullanıma geçmesi bekleniyor. CarKey özelliğinin İOS 13 sürümlerinde denendiği ve başarılı sonuçlar alındığı teknoloji duayenleri tarafından duyurulmuştu.

Yeni araç ve yeni mobil teknolojilerin gelecekte hayatımıza neler katacağı merakla beklenirken, CarKey özelliğinin büyük kolaylıklar sağlayacağı aşikar. Bizler de bu uygulamanın kullanıma sunulacağı tarihi sizler gibi merakla bekliyor olacağız. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!