featured

Çay Lekesini Ne Çıkarır | Beklemiş Çay Lekesi Nasıl Çıkar? Çay Lekesi Hangi Deterjanla Çıkar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çay lekesini ne çıkarır? Zorlu lekelerden biri olan çay lekesi çıkarılmadığı takdirde kıyafetlerinizin ya da eşyalarınızın kullanılamaz bir hale gelmesine neden olabilir. Oysaki yalnızca birkaç malzeme ve biraz dokunuş ile şekerli ya da şekersiz çay lekesinden tamamen arınabilirsiniz. Peki ama nasıl? İşte yanıtları…

Çay Lekesi Nasıl Çıkar? Çay Lekesini Ne Çıkarır?

Dişlerinizdeki çay lekesinden kurtulmak için yazımızı okuyabilirsiniz. Çay lekesini ne çıkarır? Çay lekesi nasıl çıkar sorusuna tek bir ürünle kesin bir şekilde yanıt verilebilmesi mümkün olamayacaktır. Çayın döküldüğü eşyanın malzeme içeriği, lekenin bekleme durumu, dökülen çayın miktarı lekenin zorluk düzeyini değiştirebilmektedir. Özellikle çay şekerli ise ve eşyanın malzeme içeriği tarafından emilmişse, bu süreçte çok zorluk çekileceğini söyleyebilmek mümkün olacaktır.

1- Çay Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar? Halıdaki Kurumuş Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Kurumuş çay lekesi halıdan nasıl çıkar? Bu soru ev hanımlarının yana yakıla yanıt aradığı konuların başında geliyor. Dekorasyon açısından oldukça önemli bir parça olan halılar özellikle kiri epey gösteriyor. Özellikle sarı çay lekesi açık renkte bir halıya dökülmüşse, o zaman fazlasıyla göz tırmalayıcı olabiliyor. Halıdan çay lekesi nasıl çıkar Meltem Açıkel önerisi birçok kişi tarafından denenmiş ve ağırlıklı olarak olumlu sonuçlar alınmıştır. Meltem Açıkel çay lekesinde soğuk su, bulaşık deterjanı ve sirke ile bir su hazırlayarak bir bez yardımı ile halının derinlemesine silinmesini öneriyor.

Halıdan çay lekesi nasıl çıkar kadınlar kulübü tarafından önerilen bir diğer karışım ise tuz, karbonat ve sirke karışımıdır. Özellikle karbonat hızlı bir şekilde köpürerek, derinlere inen çayın yüzeye itilmesinde oldukça etkilidir. Bu karışımı bir suyun içerisine ekleyerek ya da direkt lekeye uygulayarak, silme yöntemi ile halınızı lekelerden arındırabilirsiniz. Çay lekesini ne çıkarır konusunda halının zaman içerisinde derinlerde bulunan çay lekesini tekrar kusabileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle lekenin tamamen arındırılabilmesi için birkaç defa kapsamlı silmek gerekebilir.

2- Halıya Dökülen Çay Lekesi Nasıl Çıkar? İpek Halıdan Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Çay lekesini ne çıkarır? Halıya dökülen çay lekesi nasıl çıkar konusu en çok ipek halılarda önem kazanıyor. İpek ile elde edilen bu halılar hem maddi hem de manevi açıdan oldukça değerli olmaktadır. Ayrıca bu halılar son derece hassas olduğu için, zarar görme olasılığı daha fazla olabilir. Bulaşık deterjanı ve sirke karışımı ipek halıda yerleşmiş çay lekesi nasıl çıkar konusuna çözüm olabilmektedir. Ancak karışımı hazırladıktan sonra silme esnasında olabildiğince nazik davranmak ve çitileme yöntemini kullanmamak halının hasar görmesini engelleyebilecektir.

3- Dantelden Çay Lekesi Nasıl Çıkar? Beyaza Dökülen Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Çay lekesini ne çıkarır? Zorlu çay lekesinin mağduru olan bir diğer eşya hiç kuşkusuz dantellerdir. Masalara ve zigon sehpalara yerleştirdiğimiz danteller, dikkat etmediğimiz bir süre zarfında çay lekesi olabilecektir. Ağırlıklı olarak beyaz olan dantellerin lekesi çıkarılmadığı takdirde kötü bir görünüm ortaya çıkabilir. Dantelden çay lekesini çıkarabilmek için genellikle limon suyu ve sirke kullanılır. Çitileme yöntemi ile danteller güneşe asılarak, bu sarartının güneş ışığında geçmesi beklenir. Çoğunlukla bu yöntemden olumlu sonuçlar alınabilmektedir.

4- Duvardaki Çay Lekesi Nasıl Çıkar? Tavandaki Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Duvardaki çay lekesi nasıl çıkar? Duvarda çay lekesi nasıl oluşur demeyin. Bir anlık dikkatsizliğimiz nelere sebep olmuyor ki? Sıçrama sebebiyle duvarda ya da tavanda çay lekesi oluşmuşsa, bunun kolay bir çıkarma yönteminin olacağı müjdesini verebiliriz. Boyalı duvardan çay lekesi nasıl çıkar? Öncelikle 2 yemek kaşığı nişastayı su ile homojen bir kıvama ulaşana dek sulandırın. Daha sonra bu karışıma süngeri batırarak leke olan her yeri silin. Çay lekesinin anında çıkacağını görebileceksiniz.

5- Kıyafetteki Çay Lekesi Çıkar mı? Kıyafetteki Kurumuş Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Kıyafetteki çay lekesi çıkar mı sorusuna, kıyafetin cinsi ve kullanılan malzemeye göre farklılık göstereceği şeklinde yanıt verilebilir. Kıyafetteki inatçı çay lekeleri en sevdiğimiz dışarı kombinimizin, ev kombinine dönmesine sebep olabilir. Peki kıyafetteki çay lekesini ne çıkarır? Sirkeli su çoğu zaman bu inatçı lekenin ortadan kaldırılabilmesine yardımcı olacaktır.

Bunun için öncelikle bir sirkeli su karışımı oluşturun ve yaklaşık 3-4 saat kıyafetinizi bu karışıma basın. İşlem sonrasında ise, kıyafetinizi 30 derece ısı altında yaklaşık 1-2 saat yıkayın ve güneşte kurutun. Sonuca inanamayacaksınız.

6- Kağıttan Çay Lekesi Nasıl Çıkar? Kağıttaki Çay Lekesi Ne İle Çıkar?

Kağıttan çay lekesi nasıl çıkar? Hepimiz çay içerken ders ya da iş ile ilgilenip kağıtlarımıza mutlaka bir kez olsun çay dökmüşüzdür. Sapsarı renge bürünen ve kötü bir görünüm alan bu kağıtlar, önemliyse vay halimize! Kağıt çok nazik bir malzeme olduğu için çay lekesinden arındırılmasına imkan yok. Yapılabilecek her girişim kağıdın ıslanmasına ve erimesine sebep olabilir. Bu durumda yapacağınız en iyi şey onu öyle kullanmak ya da yazıyı yeni bir kağıda aktarmak olacaktır.

7- Koltuktan Kurumuş Çay Lekesi Nasıl Geçer? Beklemiş Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Çay lekesini ne çıkarır? Koltuktan şekersiz çay lekesi nasıl çıkar? Şekersiz çayın şekerli çaya nazaran daha kolay çıkarılabileceğini söyleyebilmek mümkündür. Eğer ki dökülen çay şekerli ise temiz bir bez yardımı ile bölgedeki çayın bir nebze olsun emdirilmesi gerekecektir. Bu işlem sayesinde çay daha derinlere ulaşamadan havlu ya da bez tarafından emilir.

Şekersiz çay içinde aynı işlemi uygulayabilirsiniz. Leke henüz yeni ise beyaz sirke anında lekeli görünümü sonlandıracaktır. Lekenin üzerine bir yemek kaşığı beyaz sirke dökerek, yüzeysel silmeniz yeterli olabilir. Ancak beklemiş çay lekesi nasıl çıkar arayışındaysanız, bu durumda bulaşık deterjanına ihtiyaç duyabilirsiniz. Bir suyun içerisine sirke ve bulaşık deterjanı ekleyerek bölgedeki lekeli görünüm gidene dek iyice bastırarak silmelisiniz.

8- Çay Lekesi Hangi Deterjanla Çıkar? Kosla Çay Lekesini Çıkarır mı? 

Çay lekesi hangi deterjanla çıkar? Çay lekesini ne çıkarır? Bu konuda en çok beğenilen ürün Fairy’nin bulaşık makinesi deterjanıdır. Birçok kullanıcı çay lekesinde koltuk, halı ya da giysi için bu ürünü tercih etmiş ve olumlu sonuçlar almıştır. Farmasi çok amaçlı temizleyici ürünü de çay ve diğer lekelerin giderilmesinde oldukça etkili bir üründür. Özellikle markanın sihirli sünger adındaki ürünü ile çok amaçlı temizleyicisi bir arada kullanıldığında, alınan verimin üst düzeyde olabildiği söylenebilecektir.

Çok amaçlı temizleyici, eşyaların derininde yer alan tüm çay lekesini emdiği için, çay lekesinin bir süre sonra yeniden kusması söz konusu olamayacaktır. Peki Kosla çay lekesini çıkarır mı? Bu ürünü deneyimleyen pek çok ev hanımı, ürünün yeni dökülen çay lekelerinde etkili sonuçlar alındığını vurgulamaktadır.

Ancak Kosla beklemiş, kurumuş ve derinine işlemiş çay lekelerinde etkili bir ürün değildir. Lekeli görünümü önemli ölçüde azaltsa da bu ürün halı, kıyafet ya da koltuklarda hafif sarı bir görünüm bırakabilir. Bu nedenle uzun süredir var olan çay lekelerinde sizi memnun edecek sonuçlar veremeyebilir.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!