featured

Çiğ Börek Nasıl Yapılır ? 30 Dakikada Mis Gibi Çiğ Börek Tarifi | Çibörek Hamuru İçin Püf Noktalar !

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Çiğ börek nasıl yapılır hangi malzemeler kullanılır ? çoğu zaman mutfağa girdiğimizde pratik tarifler ile güzel sunumlar hazırlamak isteriz. Tabi en büyük hayalimiz mis gibi kokular eşliğinde maksimum 30 dakikalık bir sürede maksimum haza ulaştıracak lezzetler hazırlamaktır. Hani şöyle ismi geçtiğinde herkesin aklını başından alan tarifler vardır…

Mesela çibörek tarifi ! Çibörek nasıl yapılır diye merak ediyorsanız öle aklınıza bir sürü malzeme uzun uzun uğraşlı bir tarif gelmesin. Oldukça basit ve inanılmaz kıyır kıyır bir Anadolu lezzeti mis gibi çiğ börek tarifi ! üstelik sizler için ünlü şeflerin mutfaklarından ayrı ayrı tüyolarla oldukça işinize yarayacak pratikleştirecek bir tarif hazırladık buyurun başlayalım…

Çiğ Börek Nasıl Yapılır ? 2 Adımda Çibörek Yapımı Aşamaları

Çiğ börek nasıl yapılır tarifi nasıldır? Çiğ börek tarifi kıymalı yapılan muhteşem bir hamur işidir. Biz bu tarifte kıymalı çibörek için tarifimizi vermek istedik. Öncelikle malzeme listesini ve sonrasında yapım aşamalarını sırayla ele alalım.

Çibörek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Çiğ börek tarifi için kullanılan malzemeler ilk etapta çok çeşitli gibi gelebilir. Ancak oldukça basit bir malzeme listesi ile hazırlanan inanılmaz güzel bir lezzet ! İşte 6 adet çibörek için malzemeler :

250 gram kıyma1 – 1,5 su bardağı un1/3 su bardağı suTuzKarabiber2 adet kuru soğan1 paket kabartma tuzuZeytinyağ ya da sıvı yağ (kızartma için)1 yemek kaşığı tereyağ

Çiğ Börek Hamuru Nasıl Yapılır ?

Çibörek hamuru basit olsa da hazırlarken incelikleri olan bir yapıya sahiptir. Öncelikle büyükçe bir su bardağı ile derin bir kaba unu dökün. Unun ortasını açıp un konulan bardağın üçte biri (1/3 ü kadar) kadarı ile ılık su ilave edin. 1 paket kabartma tozunu una ekleyin. 1 çay kaşığı kadar tuz ilave edin.

Hamur için 1 yemek kaşığı tereyağını önce eritmelisiniz. Ancak burada yağı yakmamak çok önemli. Yağın bir kısmı eridikten sonra ocağı kapatıp tavayı hareket ettirdiğinizde yağ kendiliğinden sıcak olmadan eriyecektir. Yağı bu şekilde eriterek una eklemek böreğinizde acı tadı engelleyecektir. Yağı tam ip inceliğinde yavaş yavaş hamurun sulu kısmına ilave edin.

Çiğ börek hamuru için karıştırma işlemine başta kaşıkla başlayabilirsiniz. Güzelce karıştıktan sonra elinizle eğer çok sıvı kıvamda ise un ekleyerek yoğurabilirsiniz. Güzelce orta sertlikte kıvam alan hamuru 6 eşit parçaya bölün ve 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Hamur dinlenirken kıyma harcı hazırlayalım.

Çiğ Börek Tarifi Kıymalı Harç Nasıl Hazırlanır? Çiğ Börek Tarifi Refika’nın Mutfağı’ndan Tüyolar!

YouTube video

Çiğ börek nasıl yapılır tarifi için kıymalı harç nasıl hazırlanır ? kıymalı harç için ünlü şeflerin her biri ayrı bir tarif kullanıyor ama biz burada Refika Birgül tavsiyeleri ile tarifimizi hazırlayacağız.

Çibörek Nasıl Yapılır İşte Püf Noktaları

Kıymayı pişirmenin burada en doğal yolunu kullanan Refika Şef, öncelikle soğanları blenderdan geçiriyor ve çıkan suyu güzelce kıymanın üzerine süzüyor. Burada doğal şekli ile kıymanın rengi asit etkisi ile dönmeye başlıyor.

Aslında kıymaya yapılan soğan sulu işlem kıymanın topaklanmasını engelleyen mükemmel bir tüyo denebilir.

Çiğ börek tarifi tüyosunu verdikten sonra biz harcımıza dönelim. Kıymayı soğan suyu ile güzelce karıştıralım ve püre haline getirelim. Kıymanın içerisine sadece tuz ve karabiber ilave edelim. Başka bir baharat eklemiyoruz. Çünkü çibörek tarifi için en doğal lezzet tazelikten yana yana kıyır kıyır bir lezzet unutmayalım.

Kıyma harcı hazırladıktan sonra hamur bezelerini yuvarlak olacak şekilde açalım ve hamurun sadece yarısına kıyma harcı yayalım. Diğer hamur yarısını ise kıymalı taraf üzerine kapatalım. Kenarlarını parmaklarımız ile düzeltelim.

Bu arada kızmaya bıraktığımız zeytinyağ içerisine hamuru sırayla atın iki yanını da güzelce kızartın. Pişen çiğ börekleri havlu peçete üzerine sırayla dizin ve yağını çektikten sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Çiğ Börek Hangi Yöreye Ait ?

Çiğ börek nereye ait sorusunun cevabını vermek için öncelikle yemeğin özünün nerden geldiğini bilmek gerekir. Aslında çiğ börek tatar yemeğidir. Kırım Tatar Türkleri Orta Asya’dan Eskişehir’e göçtükten sonra bu leziz çibörek Eskişehir ile özdeşleşmiştir. “çi” eki lezzetli manasında kullanılmaktadır.

Çiğ Börek Nasıl Yapılır Uzman TV

YouTube video

Çiğ börek nasıl yapılır nefis yemek tarifleri ve birçok youtube kanalında en sık aratılan ara sıcak tarifler arasındadır. İşte Uzman Tv’de çiğ börek tarifi !

Çiğ Börek Kaç Kalori ?

Bir porsiyon çiğ börek tam 528 kaloridir. Eğer uzun zamandır diyet yapıyorsanız kendinizi ödüllendirmek için çiğ börek tarifi tam size göre!

Çiğ Börek Tarifi Arda’nın Mutfağı | En Güzel Çibörek Hamuru Nasıl Yapılır ?

YouTube video

Çiğ börek hamuru tarifin en can alıcı noktalarından birisidir. Bu nedenle bir diğer tarifine önem verdiğimiz şefimiz Arda Şef… İşte Arda’nın Mutfağı’ndan çiğ börek tarifi !

Çiğ Börek Çeşitleri Nelerdir?

Çibörek Eskişehir yöresinde ve Türkiye genelinde farklı şekillerde yapılabilmektedir. İşte çiğ börek tarifleri

1- Çiğ Börek Tarifi Peynirli

https://www.youtube.com/watch?v=lrt-QciID80

Çiğ börek tarifi peynirli de yapılabilmektedir. Lor peyniri içerisinde ince kıyılmış maydanozlar ile muhteşem bir iç hazırlamanız mümkün.

2-  Çiğ Börek Tarifi Patatesli

YouTube video

Ben peynir sevmem kıyma mideme ağır gelir diyenlerdenseniz çiğ börek patatesli de yapılabilmektedir. İşte tarifi !

3-  Çiğ Börek Tarifi Kıymalı

YouTube video

Çiğ börek kıymalı tarifi ile az önce detaylı bir tarif paylaştık. Bu güzel tarifi ister 5 çayına misafirleriniz için isterseniz ramazan ayında iftar sofranızda hazırlayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!