featured

Çıkma Teklifi Nasıl Edilir? En Güzel En Etkileyici En Farklı Çıkma Teklifi Nasıl Olur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çıkma teklifi etmek her ne kadar sıradan ve çocukça gelse de karşınızda ki insana hayatımda olur musun, diye sormanın en masum yoludur? Peki, çıkma teklifi nasıl edilir? İşte, detaylar!

Çıkma Teklifi Nasıl Edilir?

Çıkma teklifi, yıllardır insanların birlikte olmak istediği insana, duygularını açmak ve sonrasında hayatım da olur musun, anlamında ettiği tekliftir. İnsan var olduğundan beri kendine söz geçiremediği tek duygudur “ aşk”. En eski yazıtlar da, mağarada ki duvar çizimlerinde dahi aşk belgelerine rastlayabilirsiniz. Geçmişten günümüze kaç duygu varlığını bu şekilde sürdürebildi ki? Aşık olmak, aşık olunacak bir insan bulmak günümüz insanları için oldukça zor duygular olmaya başladı. Aşık oldunuz, bu duyguya layık olduğunu düşündüğünüz kişiyi buldunuz. Peki şimdi ne yapacaksınız? Elbette çıkma teklifi ederek işe başlayacaksınız.

Tekliflerin en su götürmezi, en bembeyazı olan çıkma teklifi nasıl edilir? İşte sizler için derlediğimiz çıkma teklifi alternatifleri!Karşınızda ki kişiye çıkma teklifi etmek için öncelikle bir zemin hazırlamanız gerekmektedir. Bu zemini oluşturmak da davranışlarınıza bağlıdır. İşte, çıkma teklifi ettikten sonra ret cevabı almak istemiyorsanız, teklif öncesi yapmanız gerekenler!

1. Zaman Geçirin

Hoşlandığınız kişi ile, teklif öncesi arkadaş olarak bol bol zaman geçirmeye çalışın. Bu, teklif öncesinde karşınızda ki kişinin sizin hakkınızda fikir sahibi olmasını sağlar. Unutmayın, kimse davranışları hakkında hiçbir bilgisi olmayan kişiye bir şans vermek istemez. Hem bu sayede siz de onun hakkında bilgi toplamış olursunuz. Hoşlandığı şeyler hakkında hiçbir fikriniz olmayan bir kişiye komik çıkma teklifi sözleri ederek kendinizden uzaklaştırabilirsiniz. Karşınızda ki insan ciddiyeti seviyor olabilir. Bu yüzden hoşlandığınız/aşık olduğunuz kişiyle önce zaman geçirmeli, zevklerini öğrenmeli ondan sonra çıkma teklifi etmelisiniz.

2. Omuzlar Dik Bakışlar İleri

Arkadaş, aile, iş, aşk… Bütün ilişkiler için öz güven çok önemlidir. Kendinize  güveniniz yoksa hiç bir insana, kimseye güvenmezsiniz. Güven de ilişkilerin en temel duygusu olduğundan oldukça önemlidir. Dik omuzlar ve daima ileriye bakan gözen kendinize olan güvenin göstergesidir. Konuşurken karşınızda ki insanın gözlerinin içine bakmanız gerekir. Bu, söylediklerine önem verdiğinizi ve gerçekten dinlediğinizi gösterir. Çıkma teklifi ederken de etmeden önce de buna çok dikkat edin. Öz güven daima kazandırır.

3. Konuşmalarınıza Dikkat Edin!

Seçtiğiniz kelimeler ve onları söyleme tarzınız ilişkiler de oldukça önem taşır. Sıradan bir cümleyi kullanacağınız kelime ve ses tonunuzla oldukça etkili bir hale getirebilirsiniz. Hoşlandığınız kişi ile zaman geçirirken konuşmalarınıza dikkat edin. Kelimeleri seçerek kullanın. Güzel bir şey söylemek isterken kullanacağınız sert bir üslup sizi oldukça itici gösterir. Hem ne demiş  her şeyi bilen öngörülü atalarımız “tatlı söz yılanı deliğinden çıkartır”. Ayrıca ilk günlerden karşınızda ki kişi ile özel konulara girmeyin. Hatta çıkma teklifi ettikten sonra da çok özel mevzuların konusunu açmayın. Özellikle karşınızda ki kişi bayansa çok itici görünebilirsiniz.

4. Dürüst Olun

Dürüstlük bu hayatta ki en önemli olgu. Bu yüzden daima dürüst olmanızda fayda var. Zarar vermez gözüyle bakıp söylediğiniz küçük yaralar, ileride ilişkilerinizde derin ve tamiri olmayacak güvensizlikler yaratabilir. Çıkma teklifi edeceğiniz insan yalanınızı yakalarsa şansınızı baştan kaybetmeniz çok büyük bir olasılık.

Karşınızda ki kişiye çıkma teklifi etmeden önce yapmanız gerekenleri anlattık. Sıra geldi çıkma teklifi etmeye. Peki çıkma teklifi nasıl edilir? Nelere dikkat etmek gerekir? Şimdi bu soruların cevabını vererek harika bir teklif oluşturmanıza yardımcı olacağız.

1. Farklı olun

Sıradanlıktan kimse hoşlanmaz. Sade, yalın ama farklı çıkma teklifleri herkesin hoşuna gider. İnternet dünyası bunun için derya deniz. İstediğiniz türde çıkma teklifi sözleri bulabilirsiniz. Bu sözlerin üzerine de kendi yorumunuzu eklerseniz oldukça iyi teklifler ortaya çıkabilir. Yalnız dikkat! Farklılık yaratacağım derken kekoca çıkma teklifi etmeyin.

2. Romantik Olduğunuzu Gösterin

Çıkma teklifi sözleri romantik ancak sıradan olabilir. Burada önemli olan kendi romantikliğinizi ortaya çıkarmaktır. Her söz, herkese romantik gelmez. Karşınızda ki kişiyi tanıdıktan sonra nasıl teklif etmenize karar verebilirsiniz. Karşınızda ki kişi çok romantik ise mektupla çıkma teklifi edebilir, hislerinizi bu yolla ifade ederek etki yaratabilirsiniz.

3. İçten Olun

Çıkma teklifi edeceğim diyerek kendinizi kasmayın. İçten olun. İçten olmazsanız yapacağınız her şey oldukça yapmacık görünecektir. İlişki de ve ilişki öncesinde en önemli şeylerden biri de samimiyettir. Bu yüzden seçtiğiniz çıkma teklifi mesajları içten ve samimi olmalıdır.

Çıkma teklifi etmek sanıldığı kadar çetrefilli bir iş değildir. Öncelikle rahat olmanız oldukça önemli. Eğer birine ikinci kez çıkma teklifi edecekseniz bu maddeler size oldukça yardımcı olacaktır. Çıkma teklifi nasıl edilir, sorusunu cevapladığımıza göre, şimdi sizlere yardımcı olacak birkaç ufak tüyo verebiliriz.

Çıkma teklifi – ekşi yorumlarını ve yazılarını okursanız, çıkma teklifi eden kişilerin esprili maceralarını görerek teklif öncesi rahatlayabilirsiniz.Karşınızda ki kişinin zevkleri, inançları ve inandığı değerler oldukça önemlidir. Bunlara önem verdiğinizi gösterirseniz olumlu cevap alma olasılığınız artar. Örneğin hoşlandığınız kişi ülkücü biriyse ve bunu benimsemişse, ülkücü çıkma teklifi sözleri ile teklif etmeniz oldukça hoşuna gidecektir.Hoşlandığınız kişi arkadaşınız olarak hayatta ise ve hoşlanmaya başladıysanız, her doğum gününü kutlamayı ve doğum günü mesajları atmayı unutmayın. Böylelikle ona ne kadar değer verdiğinizi önceden göstermiş olursunuz.Seni çok seviyorum ile başlayan iddialı cümleleri çıkma teklifi esnasında kullanmayın. İnandırıcılığınızı kaybetmeyin.Sevgiliye uzun mesajlar atmak güzeldir, seni seviyorum sözleri söylemek elbette güzeldir ancak abartmayın. Tüm sevgi sözcüklerini en başta kullanarak karşınızda ki insanı boğmayın.İlişkinizin başlarında fikir ayrılıkları yaşarsanız kapak sözler söyleyip karşınızda ki kişiyi itmeyin.Biriyle birlikte olmaya başladığınızda “tüm hakları saklıdır” gibi tavırlar takınmayın. Bu bilinç altında kıskançlık barındıran bir tavırdır ve çoğu kişi tarafından hoş karşılanmaz.Attığınız mesajlara dikkat edin. Mesajlar da duygu karşı tarafa tam olarak geçmediği için yanlış anlaşılabilirsiniz.

Sadece benimle çıkar mısın demek oldukça sıradan bir Çıkma teklifi olacağı için söylediklerimizi yapmanız daha doğru olacaktır.  Eğer tüm bu yolları iyice aklınıza kazıyıp, çıkma teklifi edeceğiniz zaman kullanırsanız, olumlu cevap almanız çok büyük olasılık. Yolunuzun daima aşka çıkması dileği ile…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!