featured

Cilt Bakımı Evde Yapıldığında Maske İzlerini Geçirmek Mümkün mü?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cilt bakımı evde koronavirüs olan bir hasta varsa, riskli bir iş grubunda çalışanların eviyse cildinize daha özenli müdahaleler yapabilirsiniz. Maskenin uzun süre yüzde takılı kalmasının yarattığı etkileri onarmaya destek bir bakım gerekecektir.

Korona Maskesi İzlerine Karşı Doğal Cilt Bakımı | Cilt Bakımı Evde Uygulanırken Nelere Dikkat Etmeli?

Koronavirüs maskeleri çeşitleri bakımından farklı kategorilerde temin edilse de kullanım süresine göre iz bırakabiliyor. Bu izin dereceleri değiştiği için bakım esnasında tahriş engelleyici onarım odaklı ürünleri temin edebilirsiniz.

1. Bitkisel Yağlar Kullanın

Doğal cilt bakımı kapsamında bitkisel özlerden oluşan soğuk pres yağları kullanabilirsiniz. Vitamin ve mineral yönünden son derece güçlü bu yağlar onarım süresine katkı sağlar.

2. Maske İzlerine Karşı Kakao Yağı ile Evde Cilt Bakımı

Cildinize hemen maske uygulaması yapmamalısınız. Maske ölü derileri yüzeysel bir şekilde alırken tahrişi çoğaltabilir.  Cilt bakımı evde maske uygulaması yapacak olanlar kakao gibi yumuşatıcı bir ürüne başvurabilir. Kakaonun kendisi cildi yumuşatır ve acı hissinin azalmasına destek olur.

3. Evde Buhar Banyosu ile Cilt Bakımı Aşamaları

Cildinizin nemini artıran buhar banyosu maske izlerinin azalmasına katkı sağar. Gözeneklerinizi açtıktan sonra bolca nemlendirici uygulayın. Cilt türünüze uygun nemlendirici ile hızlı onarım süreci başlamış olur. Kaybolan nemi yeniden kazandırarak cilt hücrelerini tazelemiş olursunuz. Buhar banyosunu makyajınız varsa temizledikten sonra yapmayı unutmayın.

4. Patentli Formüller ve Yüz Bakımı

Dermokozmetik ürünleri satın aldığınızda patentli formülleri de kullanmış olursunuz. Bu ürünlerin amacı, cilt bakımı evde yapılırken onarıcı etkiyi artırmak, cilt tedavisini hızlandırmaktır. Dolayısıyla eczane kozmetiği ürünlerine odaklanmalısınız. İlaç üretim süreçlerine benzer şekilde hazırlanan cilt bakım ürünlerinin faydalarını değerlendirebilirsiniz.  

5. Yıpranmış Cilt İçin Evde Bakım Ne Kadar Süre Devam Etmeli?

Her gün yoğun şekilde koronavirüs maskesi takıyorsanız her gün bakımı aksatmadan yapmanız önerilir.  Çünkü uzun süre aynı yere temas eden bir malzeme o bölgedeki kuruluğu artırır. Tahrişi çoğaltarak kızarıklık ve rahatsızlık hissi oluşturur. Tahriş olan yeri temizleyerek onarım sürecini hızlandırmazsanız her gün tahriş artabilir. Yani uzun süre takılı kalan maske için her gün bakımı aksatmamalısınız.  

Maske İzlerini Geçiren Profesyonel Yüz Bakımı Nasıl Yapılır?

Maske izlerini geçiren uzman bakımı yaptırmak için özel ekipman olan bir kliniğe başvuru yapmalısınız. Kullanılan malzemeler, merkezin temel işleyişi güvenli olduğunda bakımdan alacağınız verim de artar. Kısa sürede cilt bakımı evde daha verimli hale gelir.  Güzellik merkezinde kullanılan cihazların hijyenik ortamlarda temizlenmesi salgın etkileri devam ederken ekstra önem kazanacaktır.

YouTube video

Evdeki Malzemelerle Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Evlerinizde hazır olarak cilde uygulayabileceğiniz en uygun malzemeler katkı maddesi olmayan içeriklere sahip olmalıdır.

Kakao haricinde pirinç suyu ideal bir yatıştırıcıdır. Yarım çay bardağı pirinci bekletin ve beyazlaşan suyunu cilde temiz bir pamukla sürün.Yeşil çayı bekleterek suyunu cilde uygulayabilirsiniz.Balmumu eriterek maske yaralarına sürülebilir.Aleovera jelini doğrudan cilde uygulayın.Kaynamış suya maydanoz ekleyin ve kaynadıktan sonra 15 dakika bekletip pamukla cilde sürün.Yumurta akını temiz cilde uygulayın. İçerisindeki onarıcı maddeler hızlı toparlanmaya fayda edecektir.

Maske Lekesi Geçmiyorsa Ne Yapmalı?

Maske lekesi veya izi geçmediyse bir süre evde cilt bakımı uygulamalarınızı artırmalısınız. Maske taktığınız süreyi mümkünse azaltın ve tahriş olan kısımların altına görünmeyecek şekilde yara bandı yapıştırın. O bölgenin nemli kalmasında etkisi olacaktır. İz olan ve acıyan yerlere mümkün olduğunca hiçbir şey dokundurmamalısınız.

Cilt Serumu ve Evde Koronavirüs Maskesi Bakımı

Onarıcı etkisi en yüksek ürünlerden biri cilt bakım serumu çeşitleridir. Derinlemesine etkisi yoğun olan bu ürünlerden temin ederek temiz cilde izler geçene kadar uygulayabilirsiniz.

Akne Olan Ciltte Maske İzlerini Geçirme Yöntemleri

Cildiniz akneliyse ve üzerine bir de maske izleri oluştuysa önceliklere göre bir onarım süreci belirlenmelidir. Hangisi size daha çok acı veriyorsa buna odaklanarak tedavi için bir dermatoloji uzmanına başvurabilirsiniz. Aknelerin derecesi maske izleri ile artabilir. Bu nedenle hızlı çözüm sürecine yönelik iltihabı kurutan ve nemi dengeleyen ilaçlar tavsiye edilebilir.

Maske İzi Yüzde Renk Değişiklikleri Yaptı Nasıl Çözülür?

Maske takarken dışarıda hayatınız devam ediyorsa yüz bakımı için pigment dengesizliklerini gidermeye odaklanmalısınız. Güneş kremi ile önlem alınabilir. Yüzünüzün kalan kısımlarının da maskeli gibi kapatılması amaçlanabilir.

Cilt bakım ürünleri incelemesi yaparak kendi taleplerinize uygun seçimler yapabilirsiniz. Koronavirüste cilt temizliği hakkında detayları inceleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!