featured

Cilt Beyazlatma Yöntemlerinde Doğallık: Kantaron Yağı Maskesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cilt beyazlatma yöntemleri içinde en basit ve en masrafsız olanları evinizden çıkmadan kendi imkânlarınızla yapabilmeniz amacı sizler için derledik. Bu konuda halk arasında birçok şehir efsanesi dolaşmakta ve bu da insanları yanlış yöntemlere başvurmasına neden olmakta.

Mucizevi Cilt Beyazlatma Yöntemi Kantaron Yağı Maskesi Nedir?

Bizler de en doğru bilgi kaynağı olan gerçek kullanıcılardan gelen geri bildirimleri inceledik ve sizlerin değerli takdirine sunduk. Kullanıcılar doğal yolla cilt beyazlatma yöntemleri listesinin en başında “kantaron yağı maskesi” olduğunu belirtiyor. Kısaca kantaron yağı maskesinden bahsetmek gerekirse;

Hücreleri yenileyen, doku onarımına yardımcı, cildi beyazlatan ve parlatan kantaron yağı doğamızın bize verdiği armağanlardan biri. Bizler de bu yüzden cilt beyazlatma doğal yöntem listesinin en başında bulunan “kantaron yağı maskesinin” cildin beyazlaması için ne yapmalı sorusuna cevap olması niteliğinde; hazırlanışını ve kullanışını aşağıdaki bölümde belirttik.

Kantaron Yağı Maskesi Nasıl Hazırlanır?

Kantaron yağı maskesi nasıl hazırlanır diye merak ediyorsanız, hazırlanışı esasen oldukça kolay. 3-4 aylık bir süre içinde etkilerini gözlemleyebileceğiniz kantaron yağı maskesinin hazırlanışı şu şekildedir;

Kantaron çiçeğinin sarı yapraklarını yıkayıp kurutunuz.Parçalara ayırıp içine zeytinyağı koyarak kapalı cam bir kavanoza koyunuz.Kavanozu güneş gören bir yerde en az 45 en fazla 50 gün olmak üzere kapağını hiç açmadan bekletiniz. Rengi kırmızıya dönmeye başlayana kadar kullanım için kapağını açmayınız.

Kantaron Yağı Ne için Kullanılır?

Kantaron yağı ne için kullanılır sorusunun bir cevabı elbette kantaron yağı maskesi. Ancak kantaron yağını başka amaçlarla da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Hazır olan kantaron yağını güzelce cildinizde kullanmak istediğiniz bölgelere iyice ve bolca yedirerek akşamları yatmadan önce kullanınız.Yıkama gerektirmeyen sabaha kadar cildinizde kalmaya devam eden kantaron yağını sabah makyaj yapmadan önce bol su ile yıkayabilir ve 3-4 ay içerisinde etkilerini görebilirsiniz.Kantaron yağının cilt beyazlatma yöntemleri arasında en başta bulunmasının yanı sıra vücuttaki kırmızılıklar, sivilce lekeleri, yara izleri, siyah nokta oluşumuna karşı koruma, güneş lekelerine, yaşlanmaya karşı koruma sağlaması, çillerin görünümünde azalma ve cildin pürüzsüz, beyaz ve lekesiz görünmesi gibi cildinize birçok fayda sağlar.

Kantaron yağı maskesinin yanı sıra birçok cilt beyazlatma yöntemleri mevcuttur: portakal çiçeği maskesi, avokado yağı maskesi vb. Fakat kullanıcı deneyimlerinden görüldüğü üzere kısa ve uzun vadede en etkili cilt beyazlatma doğal yöntem kantaron yağı maskesidir.

Kantaron Nedir?

kantaron bitkisinin faydaları nelerdir birde bunları araştıralım istedik. Mesela sarı kantaronun yan etkileri var mıdır gibi soruların cevaplarını da sizler için derledik.

Sarı kantaron kelime anlamı olarak Latincede Hypericum Perforatum olarak geçer. Clusiaceae ailesindendir ve çoğunlukla Avrupa ve Asya ülkelerinde yetişir. Parlak yıldız şeklinde çiçekli bir bitki olan kantaronun özellikle sarı kantaron çiçeği dallarının uç kısımlarında hiperisin ile psödohiperisin bulunmakta ve karoten, C vitamini, protein resin gibi ve ayrıca uçucu yağlarda içermektedir. Bu nedenle toplanan çiçekli dallar gölgede kurutulur ve bu şekilde bu bitkiden faydalanılır. Sarı kantaron yağı da üretilmektedir. Sarı kantaron çayı da yapılmaktadır.

Kantaron otu, tıpta sıklıkla kullanılan bir bitkidir. Dünyada 400 civarında türü bulunmakta ve bunlardan 89 türü ise Türkiye’de yetişmektedir. En bilinenleri sarı kantaron bitkisi, mayasıl otu ve kuzu kıran gibi türleridir.

Sarı Kantaron Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Sarı kantaron bitkisinin faydaları halk arasında saymakla bitmiyor. Halk arasında ağrı kesici olarak kullanılan sarı kantaron, bazen de idrar söktürücü olarak da kullanılabiliyor. Bazen balgam söktürücü bazense iştah artırıcı olarak ilaçların bileşimlerinde kullanıldığı gibi kanser, romatizma, diyabet hastalıkları, mide ülseri ilaçlarının da içerisinde bulunuyor. Anemi (kansızlık) tedavisinde ve ayrıca sarılık hastalığını tedavi etmek için kullanılmaktadır. Uykusuzlukta, menapozda, ekzamada, hemoroit rahatsızlıklarında fayda göstermektedir.

Sarı kantaron antiseptik özelliği bulunduğu için yaralarda ve yanıklarda çabuk iyileşmeyi sağlıyor. Yaraların mikrop kapmasını önleyerek tedavi ediyor ve aynı zamanda da ağrıları hafifletme özelliği vardır. Bel ağrıları ve cilt için kullanılır. Baştaki ağrıları önler.

Sarı kantaron bitkisi çerisinde bulunan hiperisin bileşeni nedeniyle antidepresan özelliği vardır ve depresyon tedavilerinde kullanılır. Doktorlar tarafından antidepresan özelliği kanıtlandığı için sarı kantaron tıpta kullanılmaktadır.

 

Sarı Kantaron Bitkisinin Yan Etkileri Nelerdir?

Hiçbir bitki yan etkileri bilinmeden kullanılmamalıdır. Bazı bitkileri fayda sağlıyor diyerek aşırı derece kullanmakta vücuda zarar verebilir. Bu nedenle doktorlara danışmadan herhangi bir bitkinin kullanılması kesinlikle doğru değildir. Çoğu bitkilerde olduğu gibi sarı kantaron bitkisinin de yan etkileri vardır. Peki, sarı kantaron bitkisinin yan etkileri nelerdir? Sarı kantaron otu doğru kullanılmaması halinde olabilecek yan etkiler aşağıdaki gibidir:

Hamilelerin kullanmaması gereklidir, zararlı olduğu bilinmektedir. Ayrıca emzirme dönemlerindeki annelerinde sarı kantaron kullanmamaları gerekir. Emen bebeklerde uyku sorunu olabilir.Kemoterapi ya da radyoterapi alan hastalar sarı kantaron bitkisini hiçbir şekilde kullanmamalıdır.Sarı kantaron otu kullanıldığında ağızda kuruluk olabilir.Baş ağrısına sebebiyet verebilir.Çarpıntı oluşabilir.Terleme meydana gelebilir.Sarı kantaron kullananlarda kabızlık olabilir.Mide bulantısı meydana gelebilir.Sarı kantaron kullananlar güneş ışığında kalmaları halinde ciltte lekelenmeler olabilir.Hipertansiyona yol açabilir ve tansiyon hastaları kesinlikle sarı kantaron kullanmamalıdır.Organ nakli yaptıracak olan hastalar sarı kantaron kullanmamaları gerekir ve önceden kullanmışlarsa da doktorlarına söylemeleri gerekir.Katarak yapabilir.Astım ve kanser ilaçlarıyla birlikte kullanılmamalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!