featured

Cinsiyet Değiştiren Ünlüler | Türkiyede Kaç Kişi Cinsiyet Değiştirdi? Cinsiyet Değiştiren Fenomenler Şimdi Ne Yapıyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cinsiyet değiştiren ünlüler, şimdilerde yeni bedeniyle hayatına kaldığı yerden devam ediyor. Kendilerini sahip oldukları bedende memnun hissetmeyen birçok birey, bu yükün altında ezilerek psikolojik problemler yaşayabiliyor. Bundan yaklaşık 20-30 sene öncesinde cinsiyet değiştiren ünlüler yabancı arasında artış göstermeye başlamıştı. Bu durum ülkemizde kimlik problemi yaşayan birçok kişi için umut vaad etti. Ve seneler önce Bülent Ersoy’un kimlik değiştirmesi ile bu problemi yaşayan herkes, cinsiyet probleminden kurtulmak için adım atmaya başladı.

Cinsiyet Değiştiren Ünlüler Kimler? Cinsiyet Değiştiren Ünlüler Türk Listesi

Cinsiyet değiştiren ünlüler kimler? Cinsiyet değiştirmek ülkemizde henüz yeni yeni yaygınlaşmaya başladı diyebiliriz. Özellikle ilk dönemlerde cinsiyet değişikliği kararı alan birçok ünlü, halk tarafından linç edildi. O dönem oldukça zorlu şeyler yaşansa da günümüzde halk bu konuda bilinçlendi ve büyük bir kısmı bunun bir hastalık olmadığını kabullendi. Şimdilerde ise cinsiyet değiştiren ünlüler Türk listesi, yaşamına bambaşka bir noktada devam edebiliyor.

1- Bülent Ersoy

Cinsiyet değiştiren ünlüler arasında ilk sırada Bülent Ersoy yer alıyor. Türk müziğinin Diva’sı olarak anılan Bülent Ersoy, uzun yıllar boyunca kimlik problemi yaşamış. Kendisini olduğu bedende mutlu hissetmediğini söyleyen Ersoy, sonunda bu bedenden ayrılmaya karar vermiş ve 1981 yılında Londra’ya uçmuş. Burada Charring Cross hastanesine başvurarak, cinsiyet ameliyatı olmuş.

Cinsiyet değişikliği sonrasında oldukça zorlu günler yaşayan Ersoy, Türkiye’de bu durum yaygın olmadığı için epey dışlanmıştır. Bu sebeple 8 yıl boyunca sahnelerden uzak kalan ünlü şarkıcı, Turgut Özal döneminde oluşturulan bir kanun sayesinde pembe nüfus cüzdanına kavuşabilmişti. Birkaç defa evlenen Ersoy, son evliliğinin de bitmesi sonrasında kendi kabuğuna çekildi diyebiliriz. Ersoy şimdilerde, hayatın tadını çıkarıyor.

2- Selin Ciğerci

Cinsiyet değiştiren ünlüler arasında yer alan Selin Ciğerci, şimdilerde sahip olduğu güzelliği sayesinde hayranlık uyandırıyor. Selin Ciğerci, cinsiyet değişikliği yapmadan önce ‘’Bebek Okan’’ lakabı ile anılıyordu.

Bebek gibi bir suratı bulunan Ciğerci yıllar sonra o yıllarda, kendisini hep kadın gibi hayal ettiğini ve kadın kıyafetleri alarak gizli gizli giydiğini itiraf etti. Tanındıktan birkaç yıl sonra cinsiyet değiştirerek, tanınan ve sevilen bir Selin Ciğerci haline geldi. Cinsiyet değiştiren ünlüler arasında bulunan Ciğerci şimdilerde ise ünlü futbolcu Gökhan Çıra ile evli.

3- Ayta Sözeri

Sempatikliği ile öne çıkan Ayta Sözeri de cinsiyet değiştiren ünlüler arasında yer alıyor. Ekranlarda eğlenceli içeriklerde sık sık karşılaştığınız Sözeri, yaklaşık 10 yılı aşkın bir süredir yeni kimliği ile tanınıyor. Erkek olduğu dönem ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşımı bulunmuyor.

4- Emel Aydan

Yeşilçam’ın erotik filmlerinin aranılan yüzlerinden biri olan Emel Aydan, cinsiyet değiştirmeden öncesinde trans bir bireydi. Trans ünlüler arasında bulunan Aydan, bu durumdan çok çekmiş ve birçok tacize maruz kalmış. Sonrasında ise bunlara daha fazla dayanamayarak cinsiyet değiştirme ameliyatı olmuş. Emel Aydan, şimdilerde bir başına sakin ve huzurlu bir hayat sürüyor.

5- Beren Güney

arasında yer alan Beren Güney yalnızca bununla kalmayıp, Barbie’ye benzemek için defalarca bıçak altına yattı. Bu konuda başarılı olup olmadığı tartışma konusu olan Güney, şimdilerde yaptığı paylaşımlarla gündeme damga vuruyor.

6- Devran Çağlar

Cinsiyet değiştiren ünlüler arasında Devran Çağlar’da bulunuyor. Sesiyle 80’li yılların en beğenilen isimlerinden birisi olan Çağlar, 2000’li yılların başında hızlı bir karar ile kadın halini almıştı. Yeni kimliğinden oldukça memnun olduğunu sıkça dile getiren Çağlar, geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

7- Rüzgar Erkoçlar

Cinsiyet değiştiren ünlüler listesinde yer alan Rüzgar Erkoçlar o döneme damgasını vurmuştu. Öncesinde Nil Erkoçlar olarak bilinen ünlü isim, Emret Komutanım adlı dizide oynamış ve güzelliği ile izleyiciyi kendisine hayran bırakmıştı. Cinsiyet değiştirdikten sonra Rüzgar adını alan başarılı oyuncu, değişimi sonrası bu kez de oldukça yakışıklı olduğu için dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Erkek olan ünlü kadın oyuncu, cinsiyetini değiştirmekten oldukça memnun olduğunu ve artık bedenini kabullenebildiğini ifade ediyor. Cinsiyet değiştirdikten sonra uzun bir süre projelere ara veren Erkoçlar, 2019 yılının yazında Tuğba Erkoçlar ile hayatını birleştirdi.

8- Doruk Doğrusöz

Cinsiyet değiştiren ünlüler yeni bilinenlerden bir tanesi ise Neslihan Doğrusöz! İşte benim stilim yarışmasına katılan ve tarzıyla beğeni toplayan Doğrusöz, yarışma sonrasında ekranlara epey bir ara vermişti. Ani bir kararla ekran karşısına geçen Doğrusöz, bu kez izleyiciye ‘’Yok artık’’ dedirtti. Ekranlara döndüğünde, değişimiyle herkesi şaşırtan Doğrusöz kısa bir zaman sonra ise tamamen ameliyat olarak, yeni cinsiyetine kavuştu.

Sonrasında ise Neslihan adını değiştirerek, Doruk adını aldı. Cinsiyet değiştiren ünlüler arasında en çok şaşırtan Neslihan bir dönem Büşra Eyen, sonrasında ise Sevda Demirel’le aşk yaşadı. Şimdilerde ise gözlerden uzak ve kendi halinde bir yaşam sürüyor.

YouTube video

1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!