featured

“Çıplak Arama” Paylaşımı Yapanlar Hakkında Re’sen Soruşturma Başlatıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun gündeme getirdiği ‘çıplak arama’ iddiasını destekleyen paylaşımlarda bulunan kişiler hakkında re’sen soruşturma başlatıldığını duyurdu.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu cezaevlerinde ve polis merkezlerinde çıplak arama yapıldığını ileri sürmüştü. Gergerlioğlu’nun açıklamasının ardından sosyal medyada tanınmış isimler de dahil birçok kişi çıplak aramaya maruz kaldığını paylaşmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı yazılı açıklamada bazı basın kuruluşlarının da konuyu haberleştirdiğini ifade ederek, şunları belirtti:

“Bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada polis merkezleri ve cezaevlerinde çıplak olarak arama yapıldığını iddia eden kişilerin, FETÖ silahlı terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Anayasal düzenine yönelik hedeflerini meşru göstermek ve bu hedef lehine kamuoyu oluşturmak amacıyla kasıtlı olarak paylaşımlarda bulunduğu şüphesini destekleyen emarelerin tespit edilmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca re’sen soruşturma başlatılmıştır. ​Soruşturma kapsamında özel yasa hükümleri gereğince farklı soruşturma/kovuşturma usulü öngörülen kişiler hakkında, yasal düzenlemelere göre işlem tesis edilecektir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!