featured

Como Gölü Hakkında Bilgi | Como Gölü Nerede?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya üzerinde yer alan en ünlü göllerden biri olan Como Gölü, gezginlerin en çok tercih ettikleri rotalardan biri olarak dikkat çekiyor. Benzersiz bir güzelliğe sahip göl kıyısında aynı zamanda, çok sayıda ünlüye ait evlerde bulunuyor. İşte, gezegenimizin en güzel noktalarından biri olarak kabul edilen Como Gölü…

Meşhur Como Gölü Nerede?

Dünya üzerindeki en popüler destinasyonlardan biri olan Como Gölü, İtalya’nın kuzey bölümünde Lombardiya bölgesinde yer alıyor. 146 metrekare büyüklüğünde ki bu eşsiz göl, İtalya’da bulunan en büyük üçüncü göl olma özelliğine de sahip bulunuyor. Ünlü Alp dağlarının eteklerinde bulunan göl, Y harfi ya da lades kemiği benzeri şekli ile de mükemmel bir doğal güzellik sunuyor.

YouTube video

Her mevsim çok sayıda insanın rağbet ettiği gölde, bahar ve yaz aylarında daha büyük hareketlilik yaşanırken, kış ayları ise huzurun ve sessizliğin hüküm sürdüğü zamanlar oluyor.

Como Gölü ile Bütünleşen Benzersiz Kasabalar

Como gölünün bu denli ünlü olmasında kıyısına kurulmuş kasabalarında etkisi büyük. Bu anlamda turistik bir merkez olan Bellagio Kasabası, lüks otel ve restoranları yanında mükemmel manzaraları ile de tatilcilerin en gözde mekanları arasında yer alıyor.

Bellagio’ya göre daha izole ve sakin bir kasaba olan Varenna ise, göl kıyısına kurulmuş son derece otantik bir kasaba olarak dikkat çekiyor. Birbirinden renkli cadde ve sokakları ile huzurun merkezi diye nitelendirilebilecek kasaba, bozulmamış dokusu ile görenleri kendine hayran bırakmayı başarıyor.

YouTube video

Göl kıyısında bulunan bir diğer ünlü kasaba ise Menanggio. Su sporları yanında golf, trekking ve hiking gibi doğa sporları içinde ideal bir merkez olan kasaba, benzersiz manzaralar eşliğinde unutulmaz anların yaşanmasına imkan veriyor. Bu ünlü kasabalar dışında Como Gölü’nün kıyısında 10’dan fazla kasaba bulunuyor.

İtalya’nın en ünlü kentlerinden biri olan Milano’ya 50 km yakınlıkta bulunan ve İsviçre sınırında bulunan Como şehri ise küçük ve şirin bir kent olarak gezginler tarafından çok beğeniliyor.

Como Şehir Merkezinde Görülmesi Gereken Yerler

Oldukça küçük bir şehir olmasına karşın Como kent merkezinde önemli gezi durakları bulunuyor. Bu kapsamda kentte iki ünlü meydan yer alıyor. Bunlardan biri kentin ana meydanı niteliğine sahip Piazza Cavour.

YouTube video

Bu meydanda son derece güzel restoran ve cafeler gezginleri ağırlıyor. Kentin bir diğer ünlü meydanı ise Piazza Volta. Bu ünlü meydanın ortasında ise pili icat etmesi ile tarihe geçen Comolu meşhur fizikçi Alessandro Volta’ya ait bir anıt bulunuyor.

Kentin bir diğer meydanı olan Piazza Duomo’da ise ihtişamlı Como Katedrali yer alıyor. Bu özel yapıyı göremeden şehirden ayrılmamak önemli bir tüyo. Yine Como’da S. Fedele Bazilikası da görülmesi gereken yerlerden biri. Ayrıca Via Cinque Giornate, Vittorio Emanuele ve Via Bernardino Luini gibi caddelerde kentin hareketli bölgelerini oluşturuyor.

Como Lezzetleri

YouTube video

Como’da diğer İtalyan kentlerinde olduğu gibi makarnası ve pizzası ile meşhur. Ayrıca İtalya Como Gölü kıyısında bulunan restoran, pub ve cafelerde Akdeniz mutfağının gözde yemeklerini bulabilir, mükemmel kahve ve tatlılar ile eşsiz bir ziyaretin ayrıcalığına kavuşabilirsiniz.

Como Gölü’ne Nasıl Gidilir?

Milano’ya oldukça yakın olan Como Gölü’ne trenlerle son derece kolay bir şekilde ulaşım sağlanabiliyor. Bu anlamda Trenord treni ve Trenİtalia treni en cazip seçenekler olarak öne çıkıyor. Tren yanında Como’ya kendi aracınızla ya da araç kiralayarak ulaşımda oldukça sık kullanılıyor. Bellagio, Varenna ve Menaggio gibi göl kıyısındaki ünlü kasabalara ise ulaşım için vapur kullanılabiliyor.

Son olarak hatırlatalım ki Como gölü ve kenti oldukça yağmur alıyor. Bu nedenle dünyanın en güzel yerleri arasında yer alan Como gölüne giderken şemsiyeleri unutmamak gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!