featured

COVID-19 Testi Pozitif Çıkan Öğrenciler Sınava Hastanede Girebilecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca öğrenci yaklaşan LGS sınavına COVID-19 gölgesinde girecek. Tüm aileler ve öğrenciler salgın altında sınavın nasıl gerçekleşeceğini merak ediyor. Konuya ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada virüs riski olan öğrencilerin hastanede sınava girebileceği ifade edildi.

Koronavirüs salgını birçok düzeni değiştirdi. Eğitim hayatı büyük oranda etkilenen alanlardan birisidir. Özellikle sınava girecek öğrenciler, sınavların ne olacağını ve nasıl olacağını merakı çok fazla. LGS sınavı tarihi, virüs nedeni ile ertelenmişti. Daha sonra tarihi kesinleşen sınav hakkında da Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu.  

Sınavlarda tüm öğrencilerin sağlığının ön planda tutulacağı ve gerekli tedbirlerin alınacağı söylendi. Ayrıca virüs nedeni ile sınava gelemeyecek olan öğrenciler hastanede gözetim altına sınava girebilecek.

Sınavda Tüm Tedbirler Alınacak

Ortaokul son sınıf öğrencilerinin gireceği LGS hakkında konuşan Bakan Ziya Selçuk;

“ LGS’ye girecek öğrencilere maske ve dezenfektan dağıtılacak.”

Açıklamalarında bulundu. Sosyal mesafenin de dikkate alınacağı sınavda okul kontenjanı 5 katına çıkarılacak. Bu konuda da öğrencilerin içinin rahat olması gerektiği söylendi.

Sınavlara girecek olan, korona testi pozitif çıkmış öğrenciler için de kolaylık sağlanacak. Virüslü öğrenciler için özel okullar ve sınıflar oluşturulacak. Durumu ağır olan ve okula gelemeyecek olan öğrencilerin de hastanelerde, gözetim altında sınava girebilecek. Öğrencilerin sınav salonlarına gelmesine gerek kalmayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!