featured

Cyberpunk 2077 17 Eylül Tarihinde Çıkacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cyberpunk 2077 oyunu 7 yıllık yapım aşamasının sonun geldi. Büyük merakla beklene RPG oyunu 17 Eylül 2020 tarihinde satışa sunulacak. Bu zamana kadar hakkında küçük detaylar sunulan oyun E3 oyun fuarında detaylı olarak anlatılmıştı. Fuara katılan kişiler oyunun küçük bir bölümünü de oynama fırsatı yakalamıştı.

Gönüllerde taht kuran The Witcher serisi ile tanınan CD Projekt RED stüyosu 2012 yılında Cyberpunk 2077 oyununun duyurusunu yapmıştı. Yıllardır merakla beklenen oyun 2020 yılının en çok beklenen oyunu olarak biliniyor. E3 oyun fuarının da gözdesi olan oyun hakkında ilk video da Microsoft konferansının ardından paylaşıldı. Paylaşılan video sayesinde oyun hakkında ve oyunun dünyası hakkında daha kapsamlı veriler elde edilebildi.

Cyberbunk 2077 Çıkış Tarihi

Tam 7 yıldır beklenen oyun ilk olarak 2012 yılında oyun sevenlere duyurulmuştu. Oyunun duyurulmasının üzerinden geçen bu uzun sürede herkes büyük bir merak ve heyecanla oyunu beklemeye başladı. Çıkış tarihi daha önce nisan olarak açıklansa da bazı aksamalar nedeni ile kesin çıkış tarihi 17 Eylül olarak değiştirildi.

Cyberpunk 2077 Steam Linki

Oyun şuan için ön satışa sunuldu ve fiyatı 249 TL olarak belirlendi. Oyuna ön sipariş vermek için Steam adresine girmeniz yeterli olacaktır. Eğer steam hesabınız yok ise öncelikli olarak bir steam hesabı açmanız gerekecek.

Yapımı 7 yıl süren oyun hakkında detaylar gün geçtikçe artmaya başlıyor. Özellikle E3 oyun fuarında oyunu deneyen kişilerin yorumları sonrasında büyük bilgiler edinildi. Oyunun yapımcısı The Witcher serisinden tanıdığımız CD Projekt’e bağlı olan CD Projekt RED stüdyosudur.

Steam üzerinde yapılan bir açıklama ile oyuna Türkçe dil desteğinin geldiği açıklandı. Bu Türk oyuncular için çok önemli bir kolaylık ve heyecan sağlayacak.

Cyberpunk 2077 Oyun Hikayesi Ve Dünyası

Oyun, isminden de anlaşılacağı üzere oyun 2077 yılında geçiyor. Bu yıla gelindiğinde dünya teknolojik açıdan oldukça üst seviyelere çıkıyor. Siberpunk bir dünya ortamına geçiliyor. İnternet ve teknoloji çağını insanlar derinliklerine kadar hissediyorlar. Hatta robotlaşan insanlar her yerde dolaşır vaziyetteler. Uçan arabalar, yüksek binalar, son teknoloji ile donatılmış araç ve silahlar bulunuyor.

Siberpunk dünyaya teknolojinin yanında neon ışıklarda eşlik ediyor. Eşsiz bir atmosfer ve açık dünya da karakterinizi belirleyin ve teknolojinin kollarına kendinizi bırakın.

Oyuna “V” isimli bir paralı asker olarak giriş yapıyorsunuz. Para kazanma hırsı ile birçok pis işe girerek siberpunk dünyanın dehlizlerine dalıyorsunuz. Oyun size ilk giriş ekranında “V” karakterini istediğiniz gibi oluşturma, tasarlama imkanı sunuyor. Karakteri istediğiniz gibi özelleştirebilmeniz oyununun hikayesini de değiştirmekte.

Oyun içerisinde yapacağınız her tercih oyunun kaderini belirlemektedir. Bu özelliği sayesinde insanlar büyük bir merak ve heyecan duymaktadır. Karakterinizi oluştururken dövme, saç gibi değişikliklerin yanında zeka, beceri, güç, refleks ve teknoloji kullanımı gibi özellikleri de değiştirebiliyorsunuz.

Cyberpunk Gameplay

Karakter oluşturmasında bedensel ayarlamalar yapıldıktan sonra istediğiniz sınıfa göre de ayarlamalar yapabileceksiniz. Yani oyun tek bir sınıf ile sabitlenmiyor. Seçebileceğiniz sınıflar ve özellikleri şu şekilde olacak;

Solo, bu sınıf tercihinde oyun dövüş modu ile aktif hale geliyor.Techie, bu sınıfı tercih ederseniz karakteriniz silah ve teçhizat kullanımında yetenekli oluyor.Netrunner, bu sınıfta ise karakteriniz hacker özelliği üst seviyeye çıkıyor.

Oyun içerisindeki görevler hikayeler bu sınıflara göre şekillenecek. Tek bir sınıf ile oyunu ilerletmek yerine sınırsız bir değişim hakkı elde edilmiş olacak. Seçtiğiniz sınıf tercihine göre hikayeniz yön bulacak.

Oyun genel olarak bir hikayeye sahip. Fakat bu sabit hikaye sizi kısıtlamıyor. Cyberpunk 2077 evreninde özgür şekilde kendi yolunuzu çizmeniz mümkün olacak. Düşmanlar ile karşı karşıya gelindiğinde kendi planlarınız ile düşmanlardan sıyrılma imkanınız olacak.

Her şey tamamen sizlerin kontrolünde olacak. Dilerseniz bürokrasi ile işlerinizi çözerseniz dilerseniz hepsini öldürürsünüz dilerseniz de iki düşmanı birbirine düşürürsünüz. Çözüm üretmek tamamen sizin o an ki yaratıcılığınıza bağlı olacak.

Oyun yapay zekayla donatılmış bir şekilde karşımıza çıkıyor. Düşmanlarla veya işbirlikçilerle karşı karşıya geldiğinizde yapay zeka ile bir diyaloğa gireceksiniz. Bu diyaloglar için ekranda konuşma seçenekleri belirecek. Tercihlerinize göre hikayenin ve olayların gidişatı değişim gösterecek.

Oyun içinde yönettiğimiz karakter bir evin sahibi olacak. Bu ev içerisinde özgür şekilde eğlenebilir, farklı aktiviteler yapabilirsiniz. Ev içinde yapabileceğiniz işlemler şu şekilde olacak;

YouTube video
Kıyafetlerinizi değiştirebileceksiniz.Bilgisayarınızı kullanarak işlemler yapabileceksiniz.Cephanelerinize ulaşarak kendinizi daha donanımlı hale getirebileceksiniz.Arkadaşlarınızı eve davet ederek parti verebileceksiniz.Evden çıkıp Night Nicty sokaklarında gezerken gece ve gündüz değişimleri yaşayabileceksiniz. Ayrıca değişen hava şartları ile gerçek bir dünya atmosferi yaşayacaksınız.

Night City uzun ve büyük gökdelenlerin şehri olacak. Bu büyük binalar arasında özgürce gezebileceksiniz. Şehir toplamda 6 bölgeden oluşuyor. Her bölge birbirinden farklı kültüre ve atmosfere sahip olacak. Bölgeler arasında geçişleri yürüyerek ve farklı teknolojilere sahip güçlü araçlarla yapabileceksiniz. Geçişler anında düşmanlarla karşılaşmanız halinde araç içinden ateş edebilme imkanına sahip olacaksınız.

Cyberpunk 2077 Oyun Türü

YouTube video

The Witcher oyun serisi ile gönüllerde taht kuran oyun yapımcısı CD Projekt RED kendini ne kadar geliştirdiğini gözler önüne seriyor. Açık dünya temalı oyun türü konusunda Cyberpunk ile farklı bir seviyeye yükseliyor. Oyunun türü RPG olarak bilinen rol yapma oyunu olarak karşımıza çıkıyor.

The Witcher serisinde Geralt üçüncü şahıs bakışı ile görüyorduk. Cyberpunk 2077 oyununda ise birinci şahıs görüşüne sahip olacağız. Bu durum her akıllara oyunun FPS olacağını getirse de öyle değil. Tabi shooting özellikleri ve mekanikleri oyunda olacaktır.

Cyberpunk 2077 Sistem Gereksinimleri

Büyük bir merakla beklenen oyun Xbox One, PS4 ve bilgisayar uyumlu olarak geliyor. En çok merak edilen konu ise sistem gereksinimlerinin ne düzeyde olacağıdır. Oyun tam olarak hazır hale gelmediği için net bir sistem gereksinimi bilgisi yer almıyor. Ama tahmini olarak sistem gereksinimleri belli oldu.

E3 fuarında gösterilen demo sürümüne göre sistem gereksinimleri hakkında yorumlar yapıldı. Yapılan incelemeler ve yorumlara göre Cyberpunk 2077 sistem gereksinimleri şu şekilde olacak;

YouTube video
İntel Core i7- 8700K 3.70 GHZ işlemcili bir bilgisayarG.Skill Ripjaws V 2 X 16 GB 3000 MCHZ CL15 BellekAsus Rog Strix Z370- I Gaming AnakartNVIDIA GeForce GTX 1080 Tİ ekran kartı bulunmalıdır.Samsung 960 pro 512 GB M.2 PCle sabit diskCorsair SF600 600W güç kaynağıVR gözlükleri ve desteği

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!