featured

Da Vinci Robotik Cerrahi Yöntemi Nedir – Fiyatları Ne Kadar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Da Vinci Robotik Cerrahi Yöntemi

Robotik cerrahi, bir diğer bilinişi ile “Da Vinci robot ” yöntemi. Açılan küçük deliklerden büyük ameliyatların gerçekleştirilmesine izin veren bir sistem olarak tanımlanabilmektedir. Minimal cerrahi konusunda ileri adımlar atılmasını sağlayan Robotik cerrahi hem hastalara hem de cerrahlara kolaylıklar sağlayarak ameliyatların daha kolay olmasını, daha kesin sonuçlar vermesini sağlıyor.

Robotik cerrahi yöntemi donanımsal olarak gelişmiş bir teknolojiye sahiptir. İnsan eli feyz alınarak tasalanmış olan; cerrahın konsol yardımıyla 540 derece dönebilen bilek hareketi bulunan robotik kollara kumanda ettiği, çok önemli bir teknolojidir. Üzerinde bulunan yüksek çözünürlükle kameralar sayesinde ameliyat yapılacak bölgenin 3 boyutlu görüntü yöntemi ile en ufak ayrıntısına kadar görülmesi mümkün kılınıyor.

Açık ve kapalı cerrahi işlemlerde bulunan sınırlandırmaları ortadan kaldırarak en karmaşık ameliyatları bile en kolay şekilde gerçekleştirmek için imkanlar sağlıyor.

Robotik cerrahi teknolojisi genel olarak Böbreküstü Bezi Ameliyatı, Obezite Ameliyatı, Kalın Bağırsak Ameliyatı için kullanılıyor. Hasta üzerinde açılan küçük bir delik sayesinde gerçekleştirilen ameliyatlar, klasik yöntemlere göre daha az hastanede yatış süresi veriyor.

Ağrı konusunda da gelişmiş olan sistem sayesinde hasta daha az ağrı çekiyor, daha az ağrı kesici kullanmak zorunda kalıyor.

Robotik Cerrahi Nedir ?

Robotik Cerrahi Nedir konusunda oldukça fazla kafa karışıklığı bulunuyor. Robotik cerrahi nedir konusunu en yalın şekilde ele alacak olursak, Robotik cerrahi teknolojisi insan eli feyz alınarak tasarlanmış ancak insan elinde oluşan dezavantajlardan arındırılmış gelişmiş tıp teknolojisidir. Robotik cerrahi gelişmiş olmasının yanı sıra hem hastalar hem de cerrahlara vermiş olduğu kolaylıklar nedeni ile tercih edilmektedir.

Küçük bir delik sayesinde yapılan ameliyat “Da Vinci” yöntemi olarak da biliniyor. Robotik Cerrahi Teknolojisi Aletleri insan elini kendine örnek alarak tasarlandığı için, bir insan eli ile ameliyat yapılıyor gibi bir sonuç almak mümkün oluyor.

Hasta ameliyat sonrası daha az hastanede kalma şansını yakalıyor. Bunların yanı sıra daha az ağrı, düşük enfeksiyon riski, kan kaybının yok denecek kadar az olması. Kozmetik olarak açılacak sorunların önüne geçilmesi, sınırsız hareket yeteneği ve üstün çözünürlüklü kamera teknolojisi sayesinde sorunların daha tespit edilmesine olanak sağlıyor. Eldeki titremeleri önleyen bir sisteme sahip olan “da Vinci” Robotik cerrahi teknolojisi hatasız ameliyatlar gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Robotik Cerrahi Fiyatları Nasıldır?

İlk olarak radikal prostatektomi, prostat kanserinin ve göğüs kanserin gibi kanser ameliyatları içerisinde kullanılan bu önemli teknoloji içerisindeki robot sistemde hata payı sıfıra iniyor.

Robotik Cerrahi fiyatları bazı durumlara göre farklılıklar gösterebilmekte. Da Vinci yöntemi olarak bilinen ve teknolojinin yardımı ile de şu anki gelişmiş halini alan Robotik Cerrahi ameliyatın yapılacağı hastaneye göre değişiklik göstermekte. Ufak bir delikten gerçekleştirilen ameliyat, gelişmiş bir teknoloji olsa da maliyeti bazen oldukça yükselebilen bir teknolojidir.

Genel olarak Obezite ile mücadele adına kullanılan yöntem yapay mide yapımında etkili bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul, Ankara, Adana gibi bazı gelişmiş illerde bulunan Robotik Cerrahi teknolojisi nadire de olsa farklı illerde de karşımıza çıkmakta. Özel ve Devlet hastanesi olarak ikiye ayrılan sistemin fiyatları da özel ve devlet olarak ikiye ayrılmakta.

Robot Cerrahların fiyatları 3Bin TL bandında olabildiği gibi 5Bin, hatta 10Bin TL gibi fiyatlara kadar çıkabilmekte. Devlet destekli Robotik Cerrahi sistemlerinde durum 3 – 5Bin TL aralarında seyir etmekte. Fiyatlar her ne kadar bu bantlar arasında oluyor olsa da bazı nedenlere göre değişiklik göstererek daha az ya da daha fazla olabilmekte.

Da Vinci Robotik Cerrahi Yöntemi

Robot kolunun profesyonelce ameliyat etme imkanından yararlanılan Da Vinci Robotik Cerrahi yöntemi bazı gelişmiş ülkelerde kullanılan bir yöntem. Güncel verilere göre da Vinci Robotik Cerrahi sistemi dünya üzerinde 3Bin adet ile sınırlı.

Amerika, Türkiye, Almanya, İtalya gibi ülkelerde kullanılan bu yöntem neredeyse her ameliyat için kullanılabiliyor. Çoğunlukla günümüz hastalığı olan Obezite için kullanılan da vinci yöntemi Prostat, KBB, Üroloji, Kalp ve Damar hastalıkları kategorisinde de hastalara hizmet vermekte. ABD Gıda ve İlaç dairesinden de kullanım için onay alan da vinci yöntemi ile binlerce kez başarılı ameliyat gerçekleştirilmiştir.

Yüksek çözünürlüklü kamera ile de olsa, robot Cerrahi olarak tanımlanan da vinci yöntemi kendisini kullanabilecek bir cerraha mutlaka ihtiyaç duyuyor. Konsol üzerinden kontrol edilebilen robot teknolojisi hassaslığı ile biliniyor, yapılan bir testte da vinci robotik cerrahi yöntemi ile bir üzümün üzerindeki zar kesilip tekrar dikilmiştir.

Hassaslığının bu düzeyde olduğu bilinen yöntem gönül rahatlığı ile kullanılan ameliyat yöntemleri arasına girmiş durumda. Robotik sistemde ameliyat uygulamasının bir diğer iyi yönü ise hızlı ve güvenilir ameliyattır. Ayrıca bu yöntemin kullanıldığı genel alan genel cerrahi dalıdır.

Da Vinci Robotik Cerrahi Yöntemi ile Ameliyat Edilen Üzüm

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!