Dan Brown Kimdir? Cehennem Kitabının Yazarı Dan Brown Nereli? Dan Brown Kitapları Neler?

Dan Brown Kimdir? Cehennem Kitabının Yazarı Dan Brown Nereli? Dan Brown Kitapları Neler?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dan Brown kimdir? Dan Brown nereli? Özellikle Dan Brown kitapları hangileri sorusu sıklıkla araştırılmakla birlikte merak edilir.

Kaliteli bir yazar olması, kitaplarının okuyanların da sayısının artması  Dan Brown kimdir arayışına sebep olur.

Yılların başarılı yazarı Brown, özellikle macera- gizem konusunda yazdığı kitaplarıyla herkesin dikkatini çekmeye devam ediyor. Tarih ve mistik konuların bir arada bulunduğu kitapları milyonlarca satış getiriyor.

YouTube video

Sadece kitap sektörüyle kalmayarak aynı zamanda sinema sektörüne de Dan Brown resmen yol gösteriyor! Yazdığı birçok kitabın film serisi olarak çıktığını görebiliyoruz.

Peki gerçekte Dan Brown kimdir? Dan Brown nasıl birisi? En önemlisi Dan Brown kitapları hangi sırayla okunmalı? Merak edilen soruları sizler için derledik!

Dan Brown Kimdir Kısaca Usta Yazar Hakkında Bilgiler

Yazarların ortaya koyduğu kitaplar beğenildiğinde genellikle nasıl bir insanın bu tarz bir kitap ortaya koyduğu merak edilir.

Özellikle Dan Brown bunu mitolojik ve tarihi karakterlerle öyle güzel harmanlayıp yapıyor ki beğenmemek elde değil!

Elde ettiği bu beğeni sonucunda da tabii ki Dan Brown kimdir araştırmaları ortaya çıkıyor. Bu kalemi kuvvetli yazar nasıl biri ki böyle güzel kitaplar ortaya çıkarıyor?

İşte Dan Brown kimdir kısaca kendisi, mesleği ve kitaplarına dair bilgiler…

1- Dan Brown Ne Zaman Doğdu? Dan Brown Kaç Yaşında?

Brown, 22 Haziran 1964 yılında Amerika’nın New Hampshire eyaletinde dünyaya gelmiştir. 57 yaşında olan yazar yaşına nazaran dünyanın gündeminde yer edinecek eserlerin oluşmasında etkilidir.

2- Dan Brown Nereli?

Amerika doğumlu Brown, New Hampshire eyaletine bağlı olan Exeter köyünde doğdu. Aslen Exeterlidir. Bu köy oldukça küçük bir nüfusa ve büyüklüğe sahiptir.

3- Dan Brown Ne Mezunu?

Dan Brown, Amherst Koleji mezunudur. Kolej eğitimi sonrası köyünde yer alan Philips Exeter Akademisi bünyesinde eğitimine devam etmiştir.

Aslında bir İngilizce öğretmenidir. Hatta mezun olduktan sonra birkaç sene öğretmenlik yapmıştır.

Ancak zamanla öğretmenliğin kendisine göre olmadığını düşünen Brown, yazar olma hayaliyle ilk kitabını yayınlamış daha sonra da usta bir yazar olarak dünya genelinde tanınma fırsatını elde etmiştir.

4- Dan Brown Ailesi Hakkında Bilgiler

Dan Brown kimdir nasıl bir aile ortamında büyümüştür?’ sorusuna yanıt aramak için ailesini de tanımak gerekir. Aslında ‘normal’ bir ailede büyüdüğü pek de söylenemez.

Babası Richard G. Brown, bir matematik profesörüdür hatta Amerika Devlet Başkanlığı ödülünü bile kazanmıştır. Tam bir bilim insanıdır.

Annesi Constance Brown ise babasına nazaran ilahi müzik öğretmenidir. Öğrencileri olan bir müzik öğretmenidir ve ailenin dini yönünü temsil etmektedir.

Din ve bilim gibi yer yer çarpıcı-zıt görüşmelere sahip olan bir ailede büyüyen Brown, bu ikiliği kimi kitaplarında bile yansıtarak bir konu ortaya çıkarmıştır.

Dan Brown, 1997 yılında Blythe Brown ile hayatını birleşitirdi. 1952 doğumlu Blythe Brown 69 yaşındadır.

Brown çiftinin David Chinchilla adında bir oğlu da bulunmaktadır.

5- Dan Brown Kimdir Ne İş Yapar?

Brown aslında bir İngilizce öğretmenidir fakat kısa süre içerisinde mesleğini bırakmıştır. Yazdığı kitapları görünce iyi ki mesleğini bırakmış diyebilirsiniz!

Kariyerinde kendi için ciddi bir değişime giden Brown, günümüzde bir kitap yazarıdır. Yazdığı kitaplarla filmlere konu olduğu da bilinir.

Kitaplarının film yapılma serüveninde de yer alarak aslında senaryo yazma konusunda da kendini geliştirdiği söylenebilir.

6- Dan Brown Ne Tür Kitap Yazar?

Tarzının kendine has ve özel olduğunu söyleyebiliriz. Dan Brown roman konusunda hazırlık vererek yazarlık hayatını sürdürüyor.

Romanlarına konu olarak da hem macera hem de gizemi bulabilirsiniz. Polisiye tarzında kitapları da mevcuttur.

Genel işleyiş düzeninde kimi zaman mitolojik kavramlara da denk geliniyor. Fakat bunlar kafa karıştırıcı değil tarihin kurgusuyla birlikte inanılmaz bir şekilde yazar tarafından sunuluyor.

Daha önce de değinildiği gibi aile ortamından kaynaklı olarak bilim-din gibi çatışmalı konuların bir arada merak içinde okuyucuya sunulduğu da bilinmektedir.

7- Dan Brown Kitapları Neler?

Yazarın otuzdan fazla kitabı mevcuttur. Yalnız ülkemizde başta olmak üzere dünya genelinde de ciddi yer edinmiş bazı kitapları var.

Yazarlık serüvenine ilk olarak ‘Dijital Kale’ romanıyla başlıyor. Bu roman; dünyanın herhangi bir yerinde bulunan en zorlu şifreleri bile çözebilecek bir bilgisayarı başta konu edinir.

Fakat bu bilgisayar öyle bir şifreyle karşı karşıya kalır ki şifrenin çözülmesi mümkün görülmez. Kriptoloji uzmanı Susan bu konuda çabalarını ortaya koyar.

İkinci eseri ‘İhanet Noktası’ olarak karşımıza çıkıyor. Bu kitapla dünya gündemini sarstı desek fazla olmaz! Ahlak ve bilinmeyen teknolojiler konularını ele almıştır.

Yazarı Dan Brown yapan ilk eser ise ‘Melekler ve Şeytanlar’ olmuştur. Bu kitapta ailesinden gördüğü din-bilim çatışmasını gerilim duygusu eşliğinde kaleme dökmüştür.

Da Vinci Şifresi’ dünya çapında ses getiren bir diğer kitabıdır. Bu kitabın ses getirmesinde şüphesiz Hz İsa’ya karşı olan bakış açısının farklılığından kaynaklanır.

Romanda İsa’nın aslında dini bir figür olmadığına, Meryem adında bir kadınla evli olduğuna ve İsa’nın ölümünden sonra Meryem’in hamile olduğu çocuğuyla soyunun devam edeceğine değinilir.

Brown, ‘Cehennem’ kitabıyla özellikle Türk okuyucularının da dikkatini çekmeyi başardı. Diğer kitaplarında olduğu gibi şifreler ve semboller çok sayıda bulunuyordu.

Kitabın bir bölümünün İstanbul, Ayasofya’da geçmesi okuyucuların dikkatinden kaçmadı. Hatta bu kitabı beyaz perdeye aktarıldı. Başrollerinde Tom Hanks gibi usta oyuncular yer aldı.

8- Dan Brown İlk Hangi Kitabı Okunmalı? Dan Brown Serisi Hangi Sırayla Okunmalı?

Dan Brown’u iyi bir şekilde anlamak, kitaplarını özümsemek için belirli bir sırayla okumak gerekir. Kimi kitapları seri olduğu için bütünlüğü bozmamak da gerekir.

Brown romanları çıkış tarihine göre; Melekler ve Şeytanlar, Da Vinci Şifresi, Kayıp Sembol, Cehennem, Başlangıç şeklinde okunabilir.

Böylece oluşan hikaye, Dan Brown kimdir ve eserleri nasıldır gibi birçok konuda netlik kazanacaksınız. Üstelik uzun soluklu bu kitaplar bir çırpıda elinizde bitecek!

9- Dan Brown Filmleri Hangileri? Dan Brown’un Hangi Kitapları Film Oldu?

Dan Brown öyle eserler ortaya koydu ki birçok kitabının beyaz sinemada film olarak izlenebilmesi mümkün kılındı.

Hatta Tom Hanks gibi usta oyuncuların seri filminde yer aldığı da görülüyor. Bahsedilen birçok kitabını aynı isimle film olarak izleyebilirsiniz.

Kitabından uyarlanan ilk film olarak Da Vinci Şifresi karşımıza çıkıyor. Film, 2006 yılında çekilmiştir. IMDB puanı 6,6/10 şeklindedir.

Melekler ve Şeytanlar serinin ikinci filmi olarak 2009 yılında çekilmiştir. Yine Tom Hanks’i hayran bırakan bir rol ile izleyebiliyoruz. IMDB puanı 6,7/10 almıştır.

Diğer filmlere nazaran bekleneni pek vermese de Cehennem, soluk kesen bir macerayı izleyicilere sunuyor. Özellikle İstanbul’dan kesitler sunması Türk izleyicilerin filme ilgisini de arttırmıştır.

Film 10 üzerinden 6,2 gibi bir IMDB puanına sahip.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!