featured

Depresyona İyi Gelen 4 Muhteşem Bitki Çayı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Depresyon, duygu durum bozukluğu olarak ifade edilebilir. Depresyona iyi gelen bitki çayları neler? İşte merak ettiğiniz çay önerileri…
Çoğu zaman durgunluk, moral bozukluğu, yorgunluk gibi hususlarda ilk akla gelen çay oluyor. Depresyona iyi gelen bitki çayları arasından seçiminizi kolayca yaparak, duygu durumunuza en iyi gelen çayları içebilirsiniz.
Yapılan araştırmalara göre bitki çaylarının ruh haline etkisi kanıtlanmıştır…

Depresyona İyi Gelen 4 Bitki Çayı

Melisa Bitki Çayı

Melisa Bitki Çayı
Dinlenmek, sakinleşmek, depresyon karşısında dirençli olmak gibi pek çok duygu durumunda ilk akla gelen melisadır. Melisa bitkisinin içinde yer alan sakinleştirici etki, direkt olarak depresyonda olan kişilerin de bu durumdan uzaklaşmasını sağlıyor. Bitki çaylarının etkisi sayesinde, direkt olarak kişinin kendisini dinlenmiş ve enerjik hissetmesi de söz konusu olabiliyor. Değerlendirip, direkt olarak bu bitki çayını düzenli tüketebilirsiniz. Günde iki bardak içilmesinde herhangi bir sakınca görülmüyor. Tüketimin düzenli olması durumunda vücudunuzun dinlendiğini de hissedeceksiniz.

Sarı Kantaron Otu Çayı

Sarı Kantaron Otu Çayı
Antidepresan etkisi olan çaylar arasında sarı kantaron otu çayı da var.. Uykusuzluğa karşı etkili olmasının yanı sıra, orta dereceli depresyonlar için de son derece faydalı olacaktır. Böcek ısırması, sıtma gibi faydalarının aksine en çok öne çıkan etkisi kişinin son derece enerjik hissetmesini sağlamalıdır. Tedavilerde önerilen bir çay olduğundan, tercihinizi  yaparak düzenli şekilde tüketebilirsiniz.

Lavanta Çayı

Lavanta Çayı
Hoş kokulu çaylar dendiğinde akla lavanta çayı geliyor. Buharının koklanmasının dahi kişide rahatlamayı sağladığı biliniyor. Ancak depresyonda olan kişiler için önerilen, lavantanın çay yapılarak kullanılmasıdır. Depresyona olan etkisi göz önünde bulundurulduğunda, son derece avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Bünyenizin de hassasiyetini göz önünde bulundurup, dilediğiniz gibi çayı tüketebilirsiniz.

Yeşil Çay

Yeşil Çay
Depresyon söz konusu olduğunda klasik, yeşil çay tüketimi olacak. Her gün 3 4 defa tüketilmesinin sakinleştirici etkisi olduğu, içerdiği amino asitler sayesinde beyinde dinlenmeyi sağladığı açıklanıyor. Depresyonda olan kişilerin düzenli şekilde tüketmesi avantajlı olacaktır.
Yukarıda verilen depresyona özel çaylar adı altında önerileri dikkate alabilirsiniz. Düzenli olarak tüketmeniz halinde duygu durumunun düzelmesi de söz konusudur. Seçim size bırakılıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Regl Ağrılarına iyi Gelen 7 Bitkisel Karışım

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!