featured

Dermapen Nedir? Dermapen Mikro İğneleme ile Daha Genç Ciltler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dermapen nedir? Dermapen,12 mikro iğnesi olan, sadece tek kullanımlık iğne uçları sayesinde cerrahi statüye girmeyen bir cihazdır. Cildin onarılmasında, yenilenme ve gençleşmesinde kullanılmaktadır.  

Yaşlanma çizgileriCilt üzerinde oluşan ince çizgilerÇatlaklarAkne izleri

Bu tek kullanımlık mikro iğne kartuşuna sahip olan kalem görünümlü alet ile gerçekleştirilmektedir. Dermapen mikro iğneleme sayesinde daha sıkı ve parlak, yenilenen taze cilt elde edilmektedir. Kısaca cilt gençleştirmedir. Peki, Dermapen nasıl yapılır?

Dermapen Mikro İğneleme Nasıl Uygulanır?

YouTube video

Dermapen; dermatoloji ve kalem isimlerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Cilt yüzeyinin delinerek iyileşme süreci başlatılmaktadır. Dermapen mikro iğneleme uygulamasında amaç, cildin yenilenmesini sağlamak, cilt yüzeyinde oluşan çatlakları, akne izlerini, yaşlanma etkilerini ve ince çizgileri yok etmektir.

Hız ve derinlik seviyesi ayarlanabilen alet, her bir hasta için özel tedavi yöntemi sunmaktadır. Uygulamayı yaptıran kişinin hissedeceği ağrı seviyesi ise, seçilen iğne derinliğine göre değişkenlik gösterir. İşlemi yaparken, uygulama yapılacak bölge lokal anestezi ile uyuşturulmaktadır.Dermapen mikro iğneleme uygulamasının mantığı, iğneler yardımıyla delinen cildin, elastin ve kolajen üretimini hızlandırarak cildi gençleştirmesini, tazelemesini sağlamaktır.

Dermapen Tedavisi Öncesi Neler Yapılmalıdır?

Dermapen nedir sorusunun cevabından sonra dermapen tedavisi öncesinde neler yapılması gerekir konusuna değinelimi, Dermapen tedavisi, aniyede 1300 mikro delikten oluşur. Deri fonksiyonlarına zarar vermeden cildin kolajen ve elastin yapısı uyarılır. Tedavi öncesinde bol miktarda sebze ve meyve yenilmeli ve su içilmelidir.

Dermapen Tedavisi Kaç Seans Yapılır?

YouTube video

Dermapen mikro iğneleme tedavisi öncesinde, kişinin rahatsız olmaması için uygulamadan 30 dakika öncesinde, topikal anestezi uygulanır. Daha hassas cilt yapısına sahip kişilerde, uyuşturan kremlerden de kullanılmaktadır.

Dermapen tedavisi, dermarollere göre çok daha az ağrılı olmakta ve iyileşme süreci daha kısa sürmektedir. Cildin gençleştirilmesi için tek bir tedavi yeterli olmaktadır. Akne izleri ise daha geniş bir tedavi sürecine dahil olduğundan birden fazla seansı gerektirir.

Dermapen Mikro İğneleme Ne Fayda Sağlar?

Her insanın kendine özgü bir cilt yapısı vardır. Doğal yaşlanma izlerinin dışında, kişinin cildinde bulunan akne izleri, çeşitli yara izleri, çatlaklar her insanda farklı farklıdır. Dermapen mikro iğneleme sayesinde; deri çatlakları giderilmektedir.

Gözenek boyutları azaltılırken, yara ya da yaraların iyileşmesinde yardımcı bir etkendir. Cilt tonu ve dokusunda dengeleme yapar. Güneşten hasar görmüş, doku kaybı olmuş cilt üzerinde iyileştirme etkisi bulunur.

Sıkı bir cilt görünümüne sahip olunmaktadır. Yüzde, boyunda, el ve vücutta oluşan kırışıklıklar ve ince çizgiler de yine dermapen mikro iğneleme uygulamasıyla giderilmektedir.

Dermapen Mikro İğneleme Kimler İçin Uygundur?

Dermapen mikro iğneleme tedavisi yaptırmak için, kişinin genel sağlık durumunun iyi olması gereklidir. Cilt üzerinde sivilce olup da sivilce ilaçları kullanan kişiler, muhakkak tedaviye başlamadan önce, doktoruyla görüşmesi gerekir.

Hamilelik yaşayan kadınlar da dermapen uygulaması öncesinde doktoruyla konuşmalı ve gerekli görüldüğü takdirde, tedaviye başlanılmalıdır. Ama genel olarak hamilelik döneminde, dermapen tedavisi tavsiye edilmemektedir.

Dermapen Tedavisi Sonrasında Neler Olur?

Dermapen mikro iğneleme tedavisinin ciddi anlamda herhangi bir yan etkisi olmamaktadır. Tedaviden daha sonra hafif şiddette morarmalar oluşabilir. Tedaviyi gören kişi ortalama 1 hafta boyunca güneş ışınlarından kendini korumalıdır.

Güneş ışığına çıkacak kişilerin güneş korumalı kremleri kullanması gereklidir. Oluşabilecek morluk ve kızarıklıklar, yaklaşık 3-4 gün içinde geçmektedir.

Bu işlemi iyi bir uzmanda yaptırmak daha doğru verilmiş bir karar olacaktır. Tedavi sonrasına kadar da uzman kontrolü ihtiyaç olması gibi durumlarda yine kendi uzmanınıza danışmakta fayda olacaktır. Cilt bakımına düşkün kişiler olduğu için bu uygulama tek başına tüm kırışık bölgelerde fayda sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!