featured

Dijital Para Cüzdanı Nedir? Dijital Cüzdan Özellikleri Neler? Dijital Cüzdan ve Kripto Para Aynı mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital para ve dijital cüzdan hem bireysel normal para birimi kullanımı hem de kripto para kullanımında değerlendirmek mümkündür. Mobil üzerinden yapılan para kullanmadan sürdürdüğünüz ödemeler dijital cüzdan kapsamında değerlendiriliyor. Kripto parayı da benzer mantıkla kullanabilirsiniz.

Dijital Cüzdan Nedir? Dijital Para Nedir?

Dijital cüzdan, paralarınızı dijital ortamda barındırdığınız ve işlem yaptığınız bir yazılımdır. Bankadaki hesabınız, kartlarınız vs. bu yazılım sayesinde hızlı işlem yapmanızı sağlar. Uygulamadaki işlem adımlarını takip ederek alışverişleriniz ve günlük hayatınız pratik şekilde kullanım elde edersiniz. Bu cüzdan uygulamasındaki paranızla yatırım yapabilir, analize dayalı değerlendirmelerde bulunabilirsiniz.

Dijital para kripto para birimleri ile özdeşleştirilen ayrı bir alandır. Ayrı bir piyasası olduğu için kendi kuralları daha ağır basıyor. Kripto para birimlerinin blok zinciri mantığı kapsamında değeri artıp azalabiliyor. Dolayısıyla bu alandaki soğuk depo cüzdan alanı güvenli, ancak yatırım kısmında riskleri doğru ele almakta fayda var.

Dijital Cüzdan Uygulamaları Örnekleri

Telefonunuza indirerek kullanabileceğiniz dijital cüzdan örnekleri Türkiye’de kullanım şartları açısından değişiklik gösterebiliyor. Örneğin Paypal, en yaygın bilinen dijital cüzdan uygulaması, fakat bir süredir Türkiye’den başvuranlar hesap açamıyor.

1. Google Wallet

Kredi kartlarını sistemine dahil eden Google Wallet, Amerika başta olmak üzere birçok yerde kullanılıyor.

2. Turkcell T Cüzdan

Türkiye’de geniş bir kullanıcı kitlesini kendisine dahil eden T Cüzdan uygulaması oldukça gelişmiş yönleriyle dikkat çekiyor. Hem telefon paketlerini hem de diğer kategorilerdeki alışverişlerinizi hızlı ve güvenli şekilde yapabilirsiniz.

3. Paytr- Dijital Para Cüzdanı Platformu

Sanal pos uygulaması ile dikkat çeken Paytr, ertesi gün ödeme avantajı sunuyor. Uygulamanın en avantajlı yönlerinden biri, dijital cüzdan için ek para ödemesi yapmamanızdır.

Dijital Cüzdan Özellikleri Neler?

Uygulama özelliklerine göre değişmekle beraber genel olarak dijital cüzdan kullanım detayları şöyledir:

QR ile ödeme yapabilirsiniz.Dijital cüzdan açma işlemleri tamamen sanaldır ve hızlıca tamamlanır.Cep telefonu numaranız üzerinden üyelik oluşturabilirsiniz.Çok düşük komisyonlarla para gönderme işlemi yapılabilir.Ulaşım kartları, fatura ödemeleri vs. bu yöntemle uygulanabilir.Kullanımı cihazınıza siber saldırı olmadığı sürece güvenlidir.Banka müşterisi olmasanız da ön ödemeli kart sahibi olabilirsiniz.Kurumsal ödemelerinizi bu yön yemle tamamlayabilirsiniz.Kripto para ve dijital kod alım satım yapılabilir.Sanal cüzdanınıza para yükleme seçenekleriniz çeşitlidir. Bazı anlaşmalı yerler, ATM’ler veya banka hesapları kullanılabilir.  Çeşitli banka kampanyalarından faydalanabilirsiniz.Dijital para cüzdan kullanırken firmanızdan tüm gün destek alabilirsiniz.Hesap bölüştürme işlemi yapılabilir.Oluşturduğunuz bütçenin takibini kolayca sürdürebilirsiniz.Mağaza kartları kullanılabilir, saklanabilir.

En Güvenilir Kripto Para Cüzdanı |Kripto Para Cüzdanı Nasıl Oluşturulur?

Kripto para saklama ve işlem yapma platformu yaygın şekilde bitcoin cüzdanı oluşturmak ile bağdaştırılıyor. Blockchain.com veya lisanslı güvenilir başka bir kripto para platformunu kullanarak hesap oluşturabilirsiniz. Öncelikle site kimliğini kontrol etmenizde fayda var.

Kripto para cüzdanı satın almanız bir diğer işlem olacaktır. Kendi para biriminizle bir kripto para satın almanız gerekiyor. Bunun hangisi olacağı bu piyasanın içinde ayrı bir değerlendirme gerektiriyor. Bitcoin en yaygın ve değeri yüksek kripto para birimlerinden biridir. Benzer yan birimleri de değerlendirebilirsiniz. Gelecekte değerleneceğini düşündüğünüz başka bir para birimi varsa buna da odaklanabilirsiniz.

Alım satım kripto para sanal cüzdanı üzerinden oluşturduğunuz alana işlenecektir. Bir para birimini aldığınızda ve diğerine dönüştürerek kara geçmek istediğinizde kolayca bunu sağlarsınız. Tabi risk faktörlerini ele almak gerekiyor.

Mobil Ödeme ve Dijital Para Cüzdan Aynı Şeyler mi?

Mobil uygulamalar arasında bankanıza ait internet bankacılığı seçeneği de vardır. Bu ayrıca bir ödeme ve kullanım şekli olarak düşünülebilir. Mobil uygulamalar arasında başka bir durum da cihazınızın kendisini cüzdana dönüştüren dijital cüzdan platformlardır. Bu sistemde kredi kartlarınız, banka hesaplarınız tek bir alandan kullanılıyor ve internet bankacılığından da ayrı bir şekilde işlem alanı söz konusudur.

Dijital para birimleri, kripto paralarla özdeşleştirilmektedir. Dijital işlem yapmak ve para birimi olarak kullandığınız seçenekleri birbirine katmamanız gerekiyor. Kripto para piyasasının ayrı bir işlem hacmi var ve bu gerçek parayla aldığınız sanal paralar üzerinden dönüyor. Para dönüşümünün de kendi alt piyasası var gibi düşünebilirsiniz.

Her dijital cüzdan kullanımı yatırım anlamına gelmemektedir. Fatura ödemeleriniz, internet ödemeleriniz dijital cüzdan hesabınız aracılığıyla zamandan tasarruf edeceğiniz biçimde değerlendirilebilir. Dijital cüzdanınız içerisindekileri kullanma seçenekleriniz borsa, döviz, altın alım satım vs. olacaksa bunu firmanızla öncelikle görüşmenizde fayda olacaktır. Güncel hizmet kapsamı açısından sorarak işlem yapılması gerekiyor.

Telefondan ödeme konusunda bilgi almak için doğru kanallara başvuru yapmanız yeterli olacaktır.Kripto para ve Türkiye’deki yasal düzlemi hakkında da sayfayı inceleyebilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!