featured

Diyet Kabak Çorbası Nasıl Yapılır | Kabak Kalorisi Diyet için Uygun mu?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyet kabak çorbası hem doyurucu olması hem de kolayca yapılan bir yemek olarak kilo verme süreçlerinizde tüketilebilir. İçerisine ekleyeceğiniz ana malzemeler veya yan malzemeleri kendi zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

Diyet Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Neler?

Diyet kabak çorbası yaparken kullanılan malzemeler şöyle sıralanabilir:

Yeşil kabak 2 tane orta boySoğan, 1 taneYeşilbiber, 1-2 tane, isteğe göre kırmızıbiber de kullanılabilir.Doğal zeytinyağı 1 kaşık1 litreden biraz fazla suPul biber ve tuz, istenen diğer baharatlar

Aşamalarla Diyet Kabak Çorbası Yapılışı

Herhangi bir yemeği yaparken aşamalarına önem vermek gerekmektedir. Alınacak olan tadın artması için aşamalı bir şekilde işlem yapılabilir.

Öncelikle kabakları temizleyin ve soyun.Küp küp veya halka şeklinde doğrayın.Bir tencerede doğranmış soğanı bir miktar zeytinyağı ile pişirin.Tam kızarmadan kabakları ekleyin ve 5-6 dakika bu şekilde pişmesini sağlayın.Kabakların üzerine bir miktar tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz.Maydanoz, dereotu, istediğiniz başka bir kokulu yeşillik eklenebilir.Ardından kaynamış 6 bardak suyu tencereye boşaltın.Diyet kabak çorbası hazırlığında püf nokta haşlama kısmıdır. Haşlanmasını sağlayın ve kabaklar iyice yumuşayana kadar bekleyin.Kabaklar yumuşadığında bir ezici mutfak aleti kullanarak püre kıvamına getirin.Su miktarını kontrol ederek bu ezilmiş kısma yeni su eklemesi yapabilirsiniz.İsteğe göre haşlanmış bulgur ekleyebilirsiniz.En son kırmızı pul biber ilave ederek ve üzerine nane gibi bir yeşillikle diyet kabak çorbası servisi yapabilirsiniz.

Kabak Çorbası Diyeti Nedir?

Diyet yaparken tek tip olmaması şartıyla kabak çorbasını bolca tüketebilirsiniz. Pişirirken yağ kullanımı abartılmadığı sürece kalorisi düşük bir diyet yemeği elde edersiniz.

Gün içinde öğle ve akşam saatlerinize iki günde bir, isteğe göre haftada bir kabak çorbasını öğünlere ekleyebilirsiniz.

Kabak Detoksu Diyet Kabak Çorbası ile Yapılır mı?

Vücudunuzu toksinler, zararlı maddelerden kısmen de olsa uzaklaştırmak için yeşillik içeren yiyeceklerin önemi büyüktür. Diyet kabak çorbası içindeki bolca yeşillik de direncinizi artırarak toksinlerle mücadelenizde faydalı olur. Haftada bir iki kere bu çorbadan tükettiğinizde diğer beslenme aşamalarınıza göre detoks yapmış olursunuz.

Zayıflama Çorbası | Diyet Sebze Çorbası Ne Kadar Etkili?

Tek diyet kabak çorbası kullanarak kilo verme sürecinizin sonlanmasını beklemek sağlıksız bir süreç olabilir. Zayıflamak isteyenler yaşam tarzını değiştirerek ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanarak bunu kalıcı şekilde yakabilir. Besini yüksek ve kalorisi az olduğu için kabak çorbasını diyet yaparken güvenle kullanabilirsiniz. Bolca su içmek, harekete önem vermek, şekerden uzak durmak ve unlu aşırı tuzlu mamulleri yememek gerekir.

1. Diyet Kabak Çorbası ile Zayıflayanlar Kilo Alır mı?

Verdiğiniz kiloları yeniden almamak için diyet kabak çorbası üzerinden bir amaç belirlememelisiniz. Yeniden kilo almamak için bol su içmek, protein odaklı yemekler tüketmek gerekir. Sebze odaklı beslenmeyi üst üste yapacaksanız bunu birkaç günden fazla sürdürmemelisiniz.  Çünkü sürekli sebze tüketmek kilo alma hızınızı yavaşlatabilir. Proteinle beraber yağ yakan hücreler çoğalır.

2. Kabak Kalori Pişmiş | Yoğurtlu Kabak Kilo Aldırır m?

Pişmemiş 100 gram kabak kalorisi 16,7’dir. Pişirirken yağ ve diğer malzemelerle beraber 100 gram kabak çorbası 100 kalori civarında seyreder. İçerisine bulgur koyarsanız daha da artabilir. Yağ miktarı da önemli belirleyici olacaktır. Beyaz pirinç eklememeye özellikle dikkat etmek gerekir. Pirinçteki nişasta kilo vermenizi zorlaştırır.

3. Kabak Yemeği Tüketmek Kilo Aldırır mı?

Kabak ile yapılan öğünlerinizden birinde kabak yemeği de kullanabilirsiniz. Kabak yemeğinde çorbaya benzer mantıkla işe başlarsınız ve püre haline getirmeden salça ve sıcak su eklemesi ile diri şekilde tüketebilirsiniz Dereotu kabak yemeği ile yaygın şekilde özdeşleştirilir. Bulgur da doyurucu etki yapacaktır. Yoğurtla beraber 100-180 kalori arasında bir öğün almış olursunuz.

Bir Şey Yapmadan Kilo Vermek Mümkün mü?

Kilo vermek isteyenler için bir şey yapmadan kilo verme ihtiyacı zorlananlara yöneliktir. Şekerli, bol unlu ve tuzlu yiyecekleri, katı yağı sıkça kullanırken kilo vermeniz mümkün olmaz. Yani bu aldığınız kalorilerin çok üzerinde hareketli bir yaşamınız olmalı ki yeme içme esnasında pek dikkat etmeyesiniz.

Genelde hareketsiz yaşamı benimseyenler ve sağlıklı öğünlere önem verenler için,  bolca su tüketimi önerilir. Suyun sabahları kendiliğinden yağ yakan içecek etkisi vardır.

YouTube video

Kabak çorbası tarif çeşitleri ile alternatiflere bakabilirsiniz. Diyet ürünleri sağlıklı yaşam satış noktalarını inceleyerek aradığınız başka ürünleri bulabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!