featured

Diyet Programı ile 1 Haftada 3.5 Kilo Vermek Hayal Değil

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğru ve düzenli yapılan bir diyet programı ile haftada 3.5 kilo vermeniz mümkündür. Yalnızca 1 hafta gibi kısa bir sürede fazla kilolarınıza veda edebilirsiniz. Üstelik bu program uzman diyetisyenler tarafından da desteklenip onaylanıyor. Diyet programı oluşturma işleminde öncelikle uygulamanız gereken 7 önemli adım bulunuyor.

https://www.youtube.com/watch?v=zrrjllJZNxQ

Haftalık diyet programı içerisinde uygulayacağınız bu adımlar sizin bir müddet sonra yaşam tarzınız da olabiliyor. Kişiye özel diyet programı hazırlama süreçlerinde başarılı olmadıysanız herkese uygun olan bu programa da bir şans verebilirsiniz. 1 haftalık sağlıklı diyet listesi ile kısa sürede tüm istenmeyen kilolarınıza veda edebilirsiniz. İşte, adım adım uygulamanız gereken 1 haftalık kolay diyet listesi :

3.5 Kilo Verdirme Garantili Diyet Programı

Günümüzde gerçek anlamda kilo VERDİREN diyet listesi bulabilmek neredeyse imkansız gibi. Hem internette dolaşan listeler hem de sizi yoran süreçler ister istemez programı aksatmanıza neden olabiliyor. Fakat bu diyet listesi sayesinde aslında kilo verirken sağlıklı yaşam için ilk adımları da atmış olacaksınız.

https://www.youtube.com/watch?v=N68KdRXyXyA

Ömür boyu benimseyebileceğiniz bu program sayesinde zorlanmadan ve yorulmadan istediğiniz vücuda kavuşabileceksiniz. Pek çok diyesityen tarafından da önerilen bu diyet programı size haftada tam 3.5 kilo verdirebiliyor. Üstelik bu diyette diyet programı erkek ya da kadın ayrımı da yapılmıyor.

1 – Haftada 3.5 Kilo Vermenin Mantığı

Diyetisyenler, uzun süreli ve şok diyet listelerini herkese tavsiye etmiyorlar. Bu program içerisinde de bazı kronik rahatsızlıkları olan kişilerin dikkatli olmaları tavsiye ediliyor. Diyet programı 20 yaş ile başlayarak hayatın belli seviyelerinde yeniden uygulanabiliyor. Fakat pek çok program gibi bu programın da kalıcılığı ne yazık ki söz konusu değil.

Haftada 3.5 kilo verdiren bu programda vücudun yağ oranında önemli bir azalma gözlemlenmiyor. Yine de yapılan açıklamada insanın 1 haftada tam 3.5 kilo verebilmesi kolay bir hale gelmiş oluyor. Diyet listesi sayesinde vücutta biriken karbonhidrat oranının suyla birlikte atılması sağlanıyor.

2 – Diyet Programı İçin Temel İşleyiş

Diyet programı kadın ya da erkek demeden herkesin uygulayabileceği bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre diyet esnasında insülin seviyesi azalıyor. Bu azalma da böbreklerde bulunan suyun atılmasına olanak sağlıyor. Yani kısacası vücudunuzda tutulan ödemin olduğu gibi atılması bu yedi adımlık program sayesinde gerçekleşebiliyor.

3 – Haftada 3.5 Kilo Verdiren Diyet Programı Adımları

Standart diyet listesi programlarına oranla daha kolay olan bu programda uygulanması gereken 7 önemli adım bulunuyor. Bu 7 adımın düzenli bir şekilde uygulanması ile birlikte haftada 3.5 kilonun uçup gitmesi mümkün kılınabiliyor. İşte, sağlıklı ve etkili diyet programı için atılması gereken 7 önemli adım:

1 – İşlenmiş Gıdalara Veda

Yalnızca bu program içerisinde değil sağlıklı yaşam arayışında da etkili olan bir yöntemden bahsedeceğiz. İşlenmiş ve paketli gıdaları bırakarak daha sağlıklı bir vücuda kısa sürede kavuşmanız mümkündür. Sağlıklı beslenerek ve lifli besinler tüketerek hem tok kalabilir hem de bahane ile işlenmiş gıdalardan uzak kalabilirsiniz.

2 – Karbonhidrat Oranını Düşürün

Diyet programı indir gibi seçeneklere yönelmeden önce sizin için faydalı olacak bu 7 adımı deneyebilirsiniz. 7 önemli adımın bir maddesi de karbonhidrat ağırlıklı beslenmeye veda etmekten geçiyor. Az karbonhidrat ve bol protein sayesinde haftada 3.5 kilo vermenin kapısını da önemli ölçüde aralamış olursunuz.

3 – Diyet Programı İçinde Egzersiz Oranı

Her ne kadar yemeseniz içmeseniz de egzersiz olmadan sağlıklı kilo verebilmeniz pek mümkün olmayacaktır. Bu yüzden diyet programı içerisinde sağlıklı beslenirken size iyi gelecek egzersizleri de uygulamaya başlayın. Hafif ağırlık kaldırmak ve aerobik egzersizleri sizi her daim iyi hissettirecektir.

4 – Su Tutma Oranını Azaltmak

Kiloya göre diyet listesi gibi konularda da vücudunuzda bulunan su oranının ölçülüp bir düzenleme yapılması gerekiyor. Vücutta bulunan ödem, kilo vermede önemli bir rol oynayabiliyor. Bu yüzden olabildiğince vücudunuzdaki tutulan su oranını düşürmeye çalışmalısınız.

Su tutulma oranını azaltmak için sade kahve tüketmeyi deneyebilirsiniz. Kafein bunun için yardımcı olan maddeler arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra gluten ya da laktoz intoleransınız varsa buna neden olan besinleri de hayatınızdan derhal çıkartmanız gerekmektedir. Ayrıca karahindiba özü ile vücudunuzdaki ödemi rahatça atabilirsiniz.

5 – Aralıklı Oruç Diyet Programı Deneyimi

Örnek diyet listesi olarak da gösterebileceğimiz aralıklı oruç diyeti ile vücudunuzu şaşırtabilirsiniz. 24 saatlik bir günde aralıklı oruç yöntemi ile kesin olarak kilo verebilirsiniz. Elbette bunu uygulamak için de herhangi bir kronik rahatsızlığınızın olmaması gerekiyor. Tamamen sağlıklı kişiler aralıklı oruç yöntemi ile kısa sürede kilo verebilirler.

6 – Gün İçi Hareketlilik Oranı

Haftada 3.5 kilo verdiren diyet programı için günün belli zamanlarında da aktif olmanız gerekmektedir. Buna göre iş yerinde ya da ders çalışırken ara ara yürümeyi ve basit egzersizler yapmayı da unutmayın. Özellikle merdiven çıkmak ya da kısa yürüyüşler bu diyet programında gerekli aktivitelerdir.

7 – Basit İpuçları ile Diyet Programı

Diyet programı 16 yaş itibari ile uygun olup elbette kişiden kişiye kimi farklılıklar göstermektedir. Yine de bazı basit ipuçları sayesinde programı sorunsuz ve etkili bir biçimde tamamlamanız mümkün olacaktır. Bunun için de işe ilk önce yediğiniz yemeğin ölçülerine dikkat ederek başlayabilirsiniz.

Aynı şekilde abur cubur tüketimini azaltmalı ve ara öğünlerde sağlıklı besinler tüketmeye çalışmalısınız. Bol bol kalorili ve işlenmiş gıda barındıran çeşni ve soslara da güvenmemenizi anlamanız lazım. Bu besinler sizi program içerisinde sıfır noktasına dahi taşıyabilir.

Sebzeleri, özellikle de yeşil sebzeleri tabağınızdan asla eksik etmeyin. Buharda haşlanmış sebzeler de bu program içerisinde sizin en büyük yardımcınız olacaktır. Aynı şekilde yağsız proteinler de 1 haftada 3.5 kilo verdiren diyet programı için ideal besinlerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!