featured

Dm Ne Demek? Direct Message Ne Anlama Gelir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dm ne demek sorusu arama motorlarında sıklıkla araştırılmaktadır. Sosyal medyada sık sık duyduğumuz “DM”, İngilizce Direct message kelimesinin kısaltılmış halidir. Direct message kelimesi de doğrudan mesaj anlamına gelmektedir. İnsanların sosyal medya üzerinden başka bir kişiye özel mesaj atmasına olanak sağlayan bir özelliktir.

Özel mesaj bölümünü kullanan çok sayıda insan vardır. Kimileri hoş sohbet için direk mesaj bölümünü kullanırken kimileri de farklı amaçlar için kullanabilmektedir. Haberlerde sıkça duyduğumuz dm den yürümek fiili bu mesaj alanı sayesinde yapılmaktadır. Özel mesaj göndermek istediğiniz kişinin profilinden veya kendi mesaj kutusu bölümünüzden o kişiyi bularak mesaj atabilirsiniz.

DM Mesajlarına Nasıl Bakılır?

Dm mesajlarına nasıl bakılır, nasıl okunur sorularının cevabı kullanılan uygulamaya göre değişmektedir. Instagram da direkt mesajı okumak için mesaj kutusu bölümünüze girmeniz gerekir. Mesaj isteklerini kabul etmeden mesaj açılmalıdır. Mesaj isteği kabul edilmediği sürece, mesajı gönderen kişi, mesajın okunduğu bilgisine sahip olamaz.

Özel mesajlar, direkt mesaj olarak isimlendirilmektedir. Sosyal medya üzerinden bir kişiye doğrudan gönderilen mesajlar bu kapsamda değerlendirilmektedir. Direkt mesaj, personel mesaj olarak da adlandırılmaktadır. Bazı uygulamalarda bu mesajlar, “Private Message (PM)” olarak ifade edilmektedir. Bu tür mesajlar yalnızca alıcısı tarafından görülebilmektedir. Mesajı yalnızca tek bir kişi okuyabildiği için bu mesajlar kişiye özel mesajlardır.

YouTube video

Kısa mesajlar, uygulamaların amacına uygun olarak kullanılmasına yardımcı olmaktadır. Whatsapp, Instagram ve Twitter’dan doğrudan mesaj gönderilebilmektedir. Messenger üzerinden herkese doğrudan mesaj göndermek mümkündür. Ancak Twitter’dan doğrudan mesaj gönderebilmek için kişinin mesaj gönderdiği kişi tarafından takip ediliyor olması gerekmektedir.

Dm Ne Demek Twitter?

https://www.youtube.com/watch?v=cvPMbM_xG0M

Twitter’daki dm ifadesi de aynı şekilde açıklanmaktadır. Twitter’da karşılıklı takipleşme durumu varsa kişiler arasında doğrudan mesaj göndermek mümkündür. Taraflardan birinin diğerini takip etmesi sonucunda takip eden kişi, takip ettiği kişiye Direkt mesaj gönderememektedir.

Twitter’daki doğrudan mesajlaşma olayı, diğer uygulamalara göre daha kısıtlı gerçekleşmektedir. Twitter uygulaması biraz daha genel ileti paylaşma ortamı olduğu için doğrudan mesajlar yaygın bir şekilde kullanılmamaktadır.

Dm Ne Demek Instagram?

Instagram dm ne demek sorusunun cevabı merak edilenler arasında yer almaktadır. Instagram kullanan herkes bir diğerine doğrudan mesaj gönderebilir. Doğrudan mesajlar, gönderilen kişiye mesaj isteği olarak görünmektedir. Bu mesajların okunması alıcının isteğine bağlıdır. Ünlü isimlerin genellikle doğrudan mesaj bölümleri kapalıdır. Bu sayede binlerce hayranından gelen mesajlarla boğuşmak durumunda kalmazlar.

YouTube video

DM Instagram profillerinde de görülebilmektedir. Yeterli sayıda takipçiye sahip olan kullanıcılar ya da ünlü isimler, reklam ve işbirliği anlaşmaları için profillerinde mail adresi belirtmektedir. Bu sayede iş tekliflerini mail üzerinden görebilmektedirler. Reklam için dm ne demek sorusu da bu şekilde cevaplanmaktadır.

Instagramda Dm Nerededir?

Instagramda Dm nerededir sorusu için sağ üst köşede bulunan ikonu tarif etmek yeterli olacaktır. Sağ üst köşeye basıldığının kişinin doğrudan mesajlarına ait konuşma geçmişi görüntülenmektedir. Ayrıca doğrudan mesaj göndermek istendiğinde kullanıcıların profilinde yer alan “Mesaj” bölümü seçilmelidir. Bu usul ile gönderilen mesajların tamamı doğrudan mesaj olarak adlandırılmaktadır.

İnstagram Üzerinden Dm Nasıl Atılır?

Teknoloji hayatımızın her noktasında yerini aldı. Bunlar arasında en çok kullanılan ise telefon ve internet teknolojileridir. İnternet teknolojileri içinde sosyal medya kullanımı oldukça yüksek bir sayıya sahiptir. Birçok insan evlenecekleri insanları sosyal medya üzerinden bulup, tanışmaktadır. Tanışmanın ilk aşaması ise DM atmaktır. Bir kişi ile en iyi ve özel sohbet bu özel mesaj alanı sayesinde kurulur. Peki, instagram da DM nasıl atılır?

Öncelikle instagram hesabınıza girin ve ana ekranın sağ üst köşesinde bulunan sağa yatık oka tıklayın. Bu sekme içerisine girdikten sonra mesaj atmak istediğiniz kişiyi belirleyin ve o kişiyi seçin. Daha sonra mesajınızı atın ve gönderin.

YouTube video

DM Nasıl Silinir?

Bazen mesaj kutunuz bir hayli dolabilir. Bunun için mesaj kutunuzu sık sık silmekte fayda vardır. Silme işlemi ise oldukça kolaydır. Silmek istediğiniz mesajın üzerine basılı tutun ve karşınıza çıkacak bölmeden “sil” sekmesine basın. İşte bu kadar. Mesajınızı sildiniz bile.

Matematikte Dm Ne Demek?

YouTube video

Matematikte kullanılan dm ifadesi ile sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarında bahsi geçen dm ifadesinin hiçbir alakası bulunmamaktadır. Arama motorlarında matematikteki dm ne demek sorusu sıklıkla araştırıldığı için bu bölümde cevaplamakta fayda var.

Matematikteki dm, desimetre anlamına gelmektedir. 1 desimetrelik bir uzunluk 10 cm’ye eşit olmaktadır. Görüldüğü gibi matematikteki dm, yalnızca uzunluk ölçü birimini ifade etmektedir.

En yeni teknoloji haberleri için teknoloji kategorimize göz atabilirsiniz. Kategori içerisinde teknoloji haberleri ile nasıl yapılır konulu yazılarımızı okuyabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!