featured

Doğa İçin Çal 11 – Çarşamba’yı Sel Aldı Türküsü Yayında

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2009 yılında “Doğadan çaldığın yeter” sloganıyla yola çıkan ve bir agaçlar.net projesi olan Doğa İçin Çal, tam bir yıllık çalışmayla her yıl yeni bir şarkıyı bizlere sunuyor. Bu yılda Doğa İçin Çal – Çarşamba’yı Sel Aldı türküsüyle 11. projesini gerçekleştirdi. Doğa İçin Çal YouTube kanalından 7 aralıkta yayınladıkları türkü bir hafta içerisinde 1,5 milyon izlenmeye ulaşmış durumda.

YouTube video

Doğa İçin Çal 11 – Çarşamba’yı Sel Aldı Türküsünde Kimler Yer Aldı?

Her yıl Fırat Çavaş yönetiminde düzenlenen Doğa İçin Çal projelerinde farklı şehirlerden farklı sesler yer alıyor. Bu yılki Doğa İçin Çal 11’inci projesinde ilk yorumcu olarak türkücü Sevcan Orhan duru sesiyle karşımıza çıkarken türkünün kapanışını şarkıcı Levent Yüksel yapıyor. Doğa İçin Çal ekibinin bu seneki performansında bir kısmı enstrüman çalmak ve bir kısmı da türküyü yorumlamak üzere yerli ve yabancı tam 33 müzisyen yer almış.

Eser Eyüboğlu, Erhan Uslu ve Samida grubunun da içinde bulunduğu ekipte dikkat çeken seslerden biriside Sivas’tan katılan Damla Çetin oldu. Farklı bir ses tonuna sahip olan Damla Çetin’in türküdeki yorumu ciddi anlamda ön plana çıkıyor. Çarşamba’yı Sel Aldı anonim türküsünün yorumlanıp dinleyicilerin karşısına çıkmasının üzerinden bir hafta geçtikten sonra, Damla Çetin aynı türküyü yeniden seslendirdi ve bu sefer türkü “Bak Ne Söylicem” YouTube kanalından yayınlandı. Ayrıca Damla Çetin’in seslendirdiği türkünün çok yakında tüm dijital platformlarda bulunacağı da belirtildi.

Yine türküde dikkat çeken bir başka unsur ise, Çorum’dan katılan Semih Baykara’nın yorumunun arasında türkünün müziğinin kesilmesi ve Tunceli’den katılan Feride Korkmaz’ın türküyü birkaç saniyeliğine işitme engelliler için işaret dili ile yorumlaması oldu.

Doğa İçin Çal 12 ’inci projesine dahil olmak isteyenlerin Doğa İçin Çal internet sayfasından başvuru yapabilmeleri de mümkün. Bunun için başvuru sayfasında bulunan formda sorulan isim, soy isim gibi soruların dışında ayrıca müzik kariyeri ve kullanılan enstrümanlar gibi soruların da yanıtlaması gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!