featured

Doğum Çantasında Bulunması Gerekenler : En Güzel Hazırlık

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir bebeğinizin olacağını öğrendiğinizde hissettikleriniz eminiz ki hiçbir duygu ile yarışamaz. Özellikle hamileliğin ilerleyen zamanlarında ebeveynlerin aklına takılan bir soru vardır; doğum çantası nasıl hazırlanır? Doğum çantasında neler olmalı? İşte bu sorular kimi zaman yanlış ürün tercihi yapmamıza ya da çantayı çok erken hazırlayarak ne aldığımızı unutmamıza veya doğum çantası hazırlamayı en sonra bırakarak eksik eşyalarla doğuma gitmemize sebep olur. Aklınızda ki sorulara cevap vermek ve kolay, zevkli bir şekilde doğum çantası hazırlamanız için sizlere detaylı bir liste hazırladık.

Doğum Çantasında Bulunması Gerekenler : En Güzel Hazırlık

Nasıl doğum yapacağınız hiç fark etmez. Normal doğumda da sezaryen doğumda da en az 1 gece hastanede kalacağınızı göz önünde bulundurursak kişisel eşyalarınıza ve bunların yedeklerine muhakkak ihtiyacınız olacaktır. Bebeğiniz ve siz kusursuz olun diye doğum çantası ne zaman hazırlanması gerektiğinden tutun da içinde neler olması gerektiğine kadar detaylı bir şekilde araştırdık. Evet güzel anneler buyurun en güzel gününüzü eksiksiz yaşatacak detaylara!

Zamanında Hazırlanan Çanta Kusursuz Olur

Doğum çantasının ne zaman hazırlanması gerektiği oldukça merak edilen bir durum. Erken hazırlansa bir dert, geç hazırlansa başka bir dert. Aslında bu durumu hamileliğinizin gidişine göre şekillendirebilirsiniz. En doğrusu hamileliğinizin sonlanmasına son 1 ay kala doğum çantası hazırlanmasıdır. Yine de aksi durumlar göz önünde bulundurularak doğum çantası listesi erken hazırlanabilir.

Her kadın hamile olduğunu duyduğu an oldukça heyecanlı, sevinçli ve sabırsız olduğundan hemen doğum çantası hazırlamak ister. Günümüzde ürün çeşitliliği öyle fazla ki insan doğum çantasını hemen hazırlamak istiyor. Eğer hamileliğiniz normal seyrinde devam ediyor ise, doğum çantası listesi için seçtiğiniz ürünlerin alımını 34-36 hafta arasında bitirmeniz ve çantanızı kapatarak kapının kenarına koymanız iyi olacaktır. Herhangi bir durumda hazırladığınız çantayı hemen alıp çıkabilir, böylelikle herhangi bir eksikle hastaneye gitmemiş olursunuz.

Doğum Çantasında Neler Olmalı?

Doğum çantasını daha önce hazırlamamış anne adayları haliyle gerekli gereksiz çok eşya alabiliyor, çok lazım olan eşyaları da unutabiliyor. Hiçbir eşyayı unutmamanız için sizlere hazırlamış olduğumuz doğum çantası listesi işinizi oldukça kolaylaştıracak.

Doğum Çantasında Olması Gerekenler

Doğum çantasında olması gerekenler anne, bebek ve refakatçi için 3 ayrı şekilde hazırlanmalıdır. Refakatçi muhtemelen eşiniz, kardeşiniz ya da anneniz olacağı için onun da bazı ihtiyaçları unutulmamalıdır. Doğum çantasında olması gerekenler şu şekildedir;

Anne Çantası İçin

Anne için doğum çantası işlerini kolaylaştıracak ve kendini iyi hissettirecek şeyler bulunmalıdır. Bunlar;

2 adet pijama takımı1 adet gecelik yakımı (emzirme için özel yapım olanlardan).6-8 adet iç çamaşırı.Hasta pedi.Terlik.Çorap.2-3 adet emzirme sütyeni.Meme koruyucu krem ve göğüs pedi.Hamilelik boyunca yapılan testler, resmi evraklar.Hırka ya da kalın kazak.Gögüs pompası.Tarak, makyaj ürünleri, nemlendirici krem, saç düzleştirici/maşa gibi kişisel eşyalar.Sarj makinası.

Anne için hazırladığımız doğum çantası listesi bu şekilde. Siz dilerseniz listeyi arttırabilirsiniz.

Bebek Çantası İçin

Bebek için alınacak eşyalar sayı olarak arttırılabilir ama azaltılamaz. Bebeğin üstünün sık sık değişmesi gerekebilir. Bebek için alınacak eşyalar şu şekildedir;

Eğer oda süsleme yapacaksanız cibinlik, süs eşyaları, hediyelikler vs.  4 adet tulum (1’i fotoğraf çekiminde giydirilecek).5-6 adet çıtçıtlı body. 2-3 adet pijama altı.Yelek.2 adet battaniye.Ağız silme mendili.3 adet şapka, 3 çift eldiven, 3-4 çift çorap.Yeterli göreceğiniz miktarda bebek bezi.Pişik kremi. Islak mendil.Hastaneden çıkarken giydirmek için ayrı bir kıyafet ve ana kucağı.

Refakatçi Çantası İçin

Doğumdan önce yanınızda kalacak kişiyi belirlemeniz sonrasında karışıklık yaşamamanız için iyi olacaktır. Eğer yanınızda size eşlik edecek kişi eşiniz, anneniz ya da kayınvalideniz ise onlar içinde birkaç parça eşyayı doğum çantası içerisine eklemeniz iyi olacaktır. Bu eşyalar; sarj aleti, 1 adet pijama takımı, sabun, krem gibi kişisel eşyalar ve atıştırmalıklar koyabilirsiniz.

Sizler için hazırladığımız doğum çantası listesi bu şekilde. Doğum çantasında neler olmalısizler için paylaştık. Eğer sizin de doğum çantasında neler olmalı, sorusuna vereceğiniz başka bir cevap varsa yorum olarak yazmanızı rica ediyoruz. Böylece her anne adayı doğuma eksiksiz şekilde gidebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!