featured

Doğum Haritası Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğum haritası son zamanlarda oldukça duymaya başladığımız tabir. Yıldız haritası da denilen bu harita kişilerin hayatında herhangi bir müdahaleleri olmazsa yaşayacaklarını anlatıyor, gelecekten haber veriyor. Peki nedir bu doğum haritası? İşte, detaylar!

Doğum Haritası Nedir? 

Doğum haritası Astroloji bilimine ait bir terim olmakla birlikte Yıldız haritasının bir diğer adıdır. Yıldız haritası nedir, sorusunun cevabına İngilizce bir kelime olan Horoskop kelimesinin uygun düştüğü söylenebilir. Yıldız haritası, kişinin anne karnından doğduğu ve dünyaya gözlerini açtığı zamandan itibaren gökyüzü konumunun gösterildiği bir tablodur. Doğum haritası, kişinin doğduğu andaki güneş, ay ve gezegenlerin konumları önemlidir. 

Kişinin doğum zamanına ait bilgiler, geleceğine ait diğer bilgileri anlamak için faydalı olmaktadır. Doğum haritası çalışmaları için bu bilgilere ihtiyaç vardır. Kişinin doğumu sırasında meydana gelen dışsal değişkenler sonucunda oluşturulan yıldız haritası sübjektiftir. Herkesin yıldız haritası kendine özgü bir özelliğe sahiptir. Bu haritanın oluşturulması için matematiksel hesaplamaların yanı sıra astronomi bilimine dayalı özel hesaplamaların da yapılması gerekmektedir. 

Doğum Haritası Hesaplama Sırasında Nelere Dikkat Edilmektedir? 

Yıldız haritası okuma işlemi sırasında gezegenlerin ve uzayda yer alan diğer varlıkların konumları doğum haritası hesaplama için ihtiyaç duyulan bilgiler arasında yer almaktadır. Doğum haritası hesaplama işlemine dayalı olarak dikkate alınan hususlar yalnızca bunlar değildir. Güneş, ay ve gezegenlerin birbirleri ile olan konumlarının yanı sıra bunların açıları da haritayı belirleyici bir özelliğe sahiptir.

Doğum öncesinde meydana gelen ay ve güneş hareketleri, doğum anında güneş ya da ay tutulması gibi olaylar da doğum haritası oluşturulmasında dikkate alınmaktadır. Gerekli bilgiler sonucunda kişinin yükselen burcu belirlenmektedir. Yükselen burç, kişinin doğduğu anda ufuk çizgisi üzerinden yükselen burcu ifade etmektedir. 

Doğum Haritası Evler Nedir? 

Doğum haritası evler 12 burcu temsil etmektedir. Zodyak olarak adlandırılan burçlar kuşağı 12 farklı burçtan meydana gelmektedir. Bu burçlar da 12 evi temsil etmektedir. Evlerle olan ilişkilerin belirlenmesinde yükselen burç dikkate alınmaktadır. Yıldız haritası, 12 farklı bölüme yani eve ayrılmaktadır. Yükselen burç görünümü ve çevresel faktörleri yansıtan 1. evdir. 2. ev parasal konuları, 3. ev kişinin yakın çevresi, kardeşi ile komşuları arasındaki münasebeti açıklamaktadır. 

4. ev aile konularını, 5. ev kişinin aşklarını ve tutkularını, 6. ev günlük rutini ve sağlığı, 7. ev kişinin hayatındaki ilişkilerini, 8. ev ortak olan maddi konuları ve bu konudaki paylaşımları, 9. ev inançları ve dünya görüşlerini, 10. ev hedefleri ve kişinin kariyerini, 11. ev kişinin vizyonunu ve sosyal çevresini, 12.ev ruhsal konuları ifade etmektedir. Doğum haritası öğrenildikten sonra evler de rahatlıkla yorumlanabilir.

Sayılan tüm evlerin yöneticisi olan gezenin bulunduğu konum ve aralarındaki açılar belirleyici olmaktadır. Her evin yöneticisi olan gezegenin hareketi, o evin ilgili olduğu konuyu etkilemektedir. Yıldız haritası uyumu da gezegenlerin konumları doğrultusunda belirlenmektedir. Doğum haritası hesaplama işlemi size gezengenlerinizi söylerken, geleceğiniz hakkında da bilgi verir.

Doğum Haritası Çıkarma İşlemi Nasıl Yapılır? 

Doğum haritası çıkarma bir diğer deyişle doğum haritası oluşturmak için kişi ile ilgili temel bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır. Harita için ihtiyaç duyulan bilgiler; kişinin doğum tarihi ve doğum saatidir. Doğum tarihinin gün, ay ve yıl olarak eksiksiz bildirilmesi gerekmektedir. Doğum tarihinden ziyade doğum saatinin insanlar tarafından pek bilinmediği görülmektedir. Bu gibi durumlarda doğum haritası çıkarma işlemi daha kısıtlı bir analize imkan verir. Kişinin doğduğu yıl içerisinde yaz saati uygulamasının yapılıp yapılmadığı da önemlidir. 

Bu bilgilere sahip olmadan yapılan analizler eksik kalmaktadır. Bu işlem sonucunda kişinin hayatına dair önemli bilgiler elde etmek mümkündür. Yıldız haritaları kişinin hayatını ve geleceğini açıklamak gibi bir iddiaya sahip değildir. Bu haritalar, kişinin doğum anı ve tarihi ile ilgili verilere dayanarak kişinin hayatı ile ilgili önemli bilgiler sunmaktadır. Bu bilgiler sayesinde kişinin kendi hayatını yönlendirmesi daha kolay olmaktadır. Hayata dair doğru yatırımlar, kişinin hayat başarısını yakından etkilemektedir. Gezegenlerin konumları, açıları ve hareketleri kişinin yaşamına ciddi düzeyde tesir etmektedir. Yıldız haritası bakma işlemi ile bu yönlerin tespiti sağlanmaktadır. 

Doğum Haritası Yorumcu Uzmanı Nelere Bakmaktadır? 

Doğum haritası yorumcu olan kişi tarafından; gezegenlerin, güney ve ayın, 12 farklı burca ne şekilde dağıldığı dikkate alınmaktadır. Ayrıca burçların sahip oldukları özellikler ve elementlerin sahip oldukları denge de yorum için göz önünde bulundurulmaktadır. Haritanın belirlenmesinde ve yorumlanmasında Mars, Venüs ve Merkür’ün hareketleri çok daha etkili bir şekilde değerlendirilmektedir.

Bu üç gezegenin özel yaşamla ilgisi oldukça fazladır. Doğum haritası yorumcu kişisi size eğer herhangi bir müdahalede bulunmazsanız yaşayacaklarınızı gösterir.Jüpiter ve Satürn gezegenleri ise kişinin sosyal yaşantısı ile ilgili öngörüler vermektedir. Bu iki gezegen ayrıca kişinin iş yaşamını da açıklamaktadır. Evrensel konularla ilgili olan gezegenler ise Uranüs, Plüton ve Neptün’dür.  

Ücretsiz Doğum Haritası Baktırmak Mümkün Müdür? 

Doğum haritası için ücretsiz hizmet sunan internet siteleri bulunmaktadır. Bu hizmetten faydalanarak kişiye özel yıldız haritası sahibi olmak mümkündür. Ancak detaylı bir yıldız haritası için kişinin belirli bir ücret ödemesi gerekebilmektedir. Yüz yüze yapılan seans ile birlikte yıldız haritaları daha ayrıntılı olarak ortaya konulmaktadır. Ücretli haritaları internet üzerinden oluşturan uzmanlar da bulunmaktadır. Görüntülü konuşma ile yıldız haritası, belirli bir ücret karşılığında çıkarılmaktadır.

Sonrasında da kişiye görüntülü konuşma sırasında harita, ayrıntılı bir şekilde izah edilmektedir. Kişinin neler yapması, nereye yönelmesi ve nelere dikkat etmesi gibi hususlar açıklanmaktadır. Ücretsiz olarak sunulan hizmetlerde daha yüzeysel bir anlatım tarzı bulunmaktadır. Ancak nasıl bir uygulama olduğunu merak edenler için internet üzerinden ücretsiz olarak yıldız haritasını denemek mümkündür. 

Ücretsiz yıldız haritası için kişinin doğum tarihi bilgileri ile saat kaçta ve hangi şehirde doğdu bilgileri de verilmelidir. Bilgiler doğrultusunda kişinin yükselen burcu ortaya çıkmaktadır. Ayrıca gezegenlerin konumları doğrultusunda kişinin 12 evi hakkında öngörüler yapılmaktadır. Kişinin hangi burçla uyumlu olduğu da bu uygulama sonucunda ortaya çıkmaktadır. 

Doğum Haritası Yorumlama Zor Mudur?

Doğum haritası yorumlama işlemi ancak astroloji uzmanları tarafından yapılmaktadır. Bu ilme sahip olmayan biri tarafından yapılan yıldız haritası yorumu gerçeği yansıtmamaktadır. Doğum haritası yorumlama yapanlar, sahip oldukları bilgilere dayanarak kişinin mevcut durumu, özel hayatı, sahip olduğu potansiyeli ve geleceği hakkında bazı öngörülerde bulunmaktadır. Bu öngörülere dayanarak belirli tarihlerin önceden seçilmesi kolaylaşmaktadır. Öngörüler sayesinde kişinin yaşayacağı durumlara önceden bir hazırlık yapmak mümkün olmaktadır. 

Böylece kişinin, hayatındaki değişimlere hazırlıklı olması sağlanmaktadır. Yıldız haritası yorumu sayesinde kişiye bir strateji belirlenmekte ve bu doğrultuda ilerlenmektedir. Bu durum, çocuklar için de etkili sonuçlar sağlamaktadır. Çocuklar için çıkarılan doğrum haritalarından elde edilen öngörülere göre çocuğun geleceğine yönelik bir hedef belirlemek mümkün olmaktadır. 

Çocuğun sahip olduğu özelliklere ve potansiyele göre çıkarılan haritalar sonucunda çocuğa uygun olan yaşam yönlendirmeleri yapılmaktadır. Bu haritalar sayesinde kişinin doğru eşini bulması, kendine uygun olan arkadaşları seçmesi de mümkün hale gelmektedir. Kişinin yaşamına etki eden pek çok hamleyi, yıldız haritasına dayanarak gerçekleştirmek imkan dahilindedir. Kişiler arasındaki doğum haritası uyumu tespiti, kişinin başarılı ilişkiler yaşaması ve mutluluğu için önemlidir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!