featured

Doğum Sonrası Çatlak Tedavisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğum öncesinde yani hamilelik süreci boyunca kadınların vücutlarında çeşitli değişiklikleri de beraberinde getirir. Cildin genişlemesi, karnın büyümesi ve hızlı bir şekilde kilo alımı hamilelikte çatlak oluşumunu tetikleyen sebepler arasındadır. Yazının devamında vereceğimiz öneriler ile doğum sonrası çatlak oluşumları büyük ölçüde azaltılabilir.

Doğum Sonrası Çatlak Tedavisi İçin Öneriler

1 – Doğum Çatlakları İçin Peeling Yöntemi

Peeling, çatlakların tedavi edilmesinde önemli rol oynar. Sabah, akşam düzenli duş alın ve duş sırasında doğal bir lif ya da kese kullanarak vücudunuzu iyice ovun. Doğum sonrası çatlak oluşan bölgeleri ovmanız hem ölü hücrelerden kurtulmanızı hem de o bölgede kan akışının hızlanmasını sağlar.

2 – Kakao Yağı İle Çatlak Tedavisi

Kakao yağı doğum çatlaklarını iyileştirmek ve gelecekte çatlak oluşmasını engellemek için en etkili çözümdür. Kakao yağını doğrudan cildinize sürebileceğiniz gibi kakao yağı içeren vücut losyonu ve nemlendiricisi de tercih edebilirsiniz.

Kakao yağı doğrudan karın, kalça, uyluk, basen ve bacaklarda oluşan hamilelik çatlakları için günde 2 defa uygulanmalıdır. Kakao yağı çatlakları her gün kullanıldığında, cildin elastikiyetini artırmaya ve yeni çatlak oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

3 – Cildi Yenileyen Etkisi İle E Vitamini

E vitamini, hamilelikte oluşan çatlakların tedavisinde oldukça etkili bir tercih olacaktır. Eczaneden alacağınız E vitamini kapsülünü düzenli olarak hamilelik çatlakları üzerine uygulamanız halinde, cilt yenileme etkisi ile çatlaklarınızda gözle görülür bir azalma olacaktır. E vitamini yağını cildinize sürdükten bir saat sonra duş almanızı tavsiye ederiz.

Doğum Sonrası Çatlakları İçin Günlük Bakım

1 – Cildinizi Nemlendirin

Günde 2 kere cildinizin nemlendirilmesi hamilelik çatlakları için yapmanız gereken en önemli günlük bakımlardan biridir. Kakao yağı, bebe yağı, zeytinyağı gibi yağları, çatlaklarınızın üzerine sürerek masaj yapmanız yeterli olacaktır. Tabii ki bol su içmeyi de ihmal etmeyin.

2 – Cildinizi Kesinlikle Kaşımayın

Hamilelik sırasında ve doğum sonrasında cildinizde kaşıntılar olabilir. Bu kaşıntılar cildin gerilmesinden kaynaklanmaktadır ve siz cildinizi kaşıdıkça yeni çatlak oluşumunu tetiklersiniz.

3 – Her Zaman Dengeli Beslenin

Sağlıklı ve dengeli beslenme gerek hamilelik sırasında gerek doğum sonrasında cildinizin ihtiyaçlarını karşılaması için önemlidir. Sağlıklı cilt için sağlıklı beslenme en önemli kuraldır. İlginizi Çekebilir: Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı?

4 – Hamilelikte Yavaş Kilo Alın

Hamilelik süresinde aldığınız kiloların sağlıklı ve yavaş olmasına dikkat edin. Hızlı kilo alımında cilt üzerinde ani gerilme oluşacağından doğum çatlakları oluşma ihtimali yüksek olacaktır. İlginizi Çekebilir: Hamilelikte 5. Hafta Belirtileri Nelerdir?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!