featured

Doğumdan Sonra İlk Adet Ne Zaman Olur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bebeğinizi dünyaya getirdikten hemen sonra adet kanaması olmayabilir. Bazı kadınlar da 6 hafta, bazılarında ise 1 yıldan daha uzun süre olabiliyor.

Doğumdan Sonra İlk Adet

Kadınların vücut yapısı, gebelik dönemine hazır şekilde yaratılmıştır. Menapoza girinceye kadar kadınlar düzenli aralıklarla adet olurlar. Bu zaman dilimi sürecinde kadınlar ortalama 3 ile 6 gün arası adet kanaması geçiriyorlar. Bu düzenli gelişme, kadınların iki döneminde değişiklik gösterebiliyor.

Gebelik ve emzirme dönemleri. Gebelik döneminde gebeliğiniz süresince adet görmemeniz gerekmektedir. Eğer adet kanamasına benzer kanamalarınız olduğu takdirde derhal doktorunuza başvurmanız gerekir.

Doğumdan sonra ilk adet’iniz ise, hormonlarınızın tekrar faaliyete geçmesiyle başlamaktadır. Eğer bebeğinizi emzirmiyorsanız, adet kanamanız muhtemelen doğumdan 2 hafta sonra başlayacaktır.  Ancak ilk adet dönemleriniz düzensizlik gösterecektir.

class=”swipe” data-size=”1280×800″ data-itemswipe=”1″>

Sezaryen ve Normal Doğum Sonrası İlk Adet

Sezaryen ve normal doğum sonrası adet kanamaları fark etmez. Hormonların eski haline gelme süreci ve yumurtlama süreci benzerdir. İki farklı doğum sisteminde de adet aynı zamanda başlar. Doğum sonra ilk adet’iniz de ki belirtiler, hamile kalmadan önceki belirtilerle benzer.

Şiddetli kasık ağrısı çekerek adet süreci başlayan da vardır, ağrısı olmadan başlayanda. İlk adet genellikle 3 ile 5 gün arası sürmektedir Eğer 10 günü geçen adet kanaması ve aşırı derece de kanama olduğu takdirde doktorunuza başvurmanız gerekir.

Kesinlikle adetin daha erken başlaması için ilaç kullanmamalısınız. Çünkü emziren kadınların ilaç kullanması sağlık açısından doğru bulunmamaktadır.

BAKINIZ: PMS Nedir: Adet Dönemi Sendromu ile Nasıl Başa Çıkılır?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!