doktor-dizileri

2022 Güncel Doktor Dizileri Sizlerle! En İyi Doktor Dizileri Listesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doktor dizileri, sevenlerini mutlu eden ve keyifli vakit geçirmesini sağlayan yapıtlardır. Şüphesiz herkes hastane ortamını ya da kanlı bir ortamı sevmeyebilir. Kişiden kişiye değişiklik gösterse de ciddi bir izleyici kitlesi tarafından bu doktor dizileri çok sevilmektedir! Yıllarca doktor dizileri Türkiye kanallarında da yayınlandığından takip edeni çoktur.

İşte, en iyi doktor dizileri için göz atmanız gereken birkaç öneri!

En İyi Doktor Dizileri Hangisi? 2022 Medikal Doktor Dizileri Önerileri

doktor-dizileri
Doktor Dizileri

Geçmişten günümüze gerek yerel gerekse yabancı kategorisinde farklı diziler üretilmiştir. Netflix gibi online alanda dünya çapında etki yaratan platformlar da bu furyaya katılarak yapıtların artmasına neden olmuştur. Hem internetten izleyebileceğiniz hem de televizyonda izlediğiniz birkaç öneri bu listede yer alıyor!

1- Doktorlar

Doktor dizileri Türk yapıtları denildiğinde akla ilk gelen yapıtların başında şüphesiz Doktorlar geliyor. O döneme damga vurarak birden fazla sezon ile Türk izleyicisinin karşısına gelmiştir. Beğeneni çok olduğundan her sezon farklı bir senaryoyla izleyiciye kendini beğendiren dizi Amerikan yapımı Grey’s Anatomy yapıtından uyarlanmıştır.

2006 gibi çok eski yıllarda yayınlanan bu dizinin ana teması stajyer doktorların hem hastane hem özel hayat kapsamında yaşadıklarını konu alıyor. Hem doktorların hayatlarını görürken hem de hastanede farklı ve tuhaf vakaları görerek ameliyatlara tanık olabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=_OyQ2gPfWjs

2- Nurses

Adından da anlaşılacağı üzere hastaneye yeni atanmış hemşireleri konu edinmektedir. Beş hemşir ve hemşire hastaneye yeni atanmıştır. Mesleğe dair bilinmezliklerin dolu olduğu bu hastanede tecrübe kazanmak adına çalışırlar. Sorun sadece mesleki yetersizlikleri değil aynı zamanda özel hayatlarındaki problemlerdir. Peki bu sorunları nasıl atlatacaklar?

YouTube video

3- House M.D.

Doktor dizileri yabancı denildiğinde ise akla gelen temel yapıtların başında House M.D geliyor. Tamı tamına sekiz sezon gibi çok ciddi bir uzunlukta ilerleyen dizi, Dr. House ile dizi adının da önüne geçmesine neden oluyor. Resmen Sherlock Holmes’ün doktor versiyonu olan bu dizi de farklı tıbbi terimler de duyacak değişik vakalara da tanık olacaksınız.

YouTube video

4- Scrubs

Güncel doktor dizileri yeni olarak sayılabilecekler arasında bu dizi bulunuyor. 2000li yıllarda çekilen dizinin dokuz sezon sürmesi ise kalitesini belirtiyor. Gerilim fimleri gibi değil de bundan ziyade komedi türünde ilerleyen dizi bu yönüyle aslında takdirleri topluyor. Stajyer doktorların mesleki gelişimleri, aşk ve bitmeyen dostlukları da üç karakter ile izleyiciye yansıtılıyor.

YouTube video

5- Acil Servis (ER)

Belki de eski doktor dizileri arasında mutlaka yer alması gerekenlerden birisi Acil Servis olacaktır. Bu dizi 1994 yılında ilk defa gösterime girmiş bundan seneler sonra 2009 yılında da bitmiştir. Amerika’da en uzun süreli medikal dizi olarak bulunması aslında ne kadar kaliteli olduğunu da belirtiyor. Acil serviste geçen yaşantıları yakalamakta zorlanacak, farklı vakalara tanık olacaksınız.

YouTube video

6- Nip / Tuck

Yabancı hastane dizileri arasında yer alan bu yapıt, diğer dizilere nazaran stajyer doktor yad a hemşireleri konu almıyor. Doğrudan uzman olmuş iki estetik doktorunun hastaları olan ilişkilerini ve ameliyatlarını izleyeceksiniz. Yalnız bir uyarıda bulunmak gerekiyor ameliyatları çok açık gösterdikleri için kandan rahatsız oluyorsanız izlememelisiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=AYR_KuRvc74

7- The Good Doctor

Doktor dizileri Kore kapsamında da yapılıp dünyaya duyuruluyor. Good Doctor’da Güney Koreliler tarafından yapılmıştır. Dizi hem psikolojik hem de cerrahi anlamda ilerliyor. Savan ve Down Sendromlu olan bir cerrahi doktorun üzerinden hikaye ilerliyor. Aslında bu dizi Türkiye’de de yayınlanan Mucize Doktor’un orijinal versiyonudur.

https://www.youtube.com/watch?v=fYlZDTru55g

8- Hekimoğlu

Kanal D’de bir dönem yayına giren fakat televizyonda istediği reytingi alamayıp final yapan dizidir. Başrolde yer alan uzman doktor asistanı olan üç doktor ile birlikte farklı vakalara göz atar. Yalnız alışık olduğunu tedavi ve planlama sürecini burada görmezsiniz. Çünkü başrol uzman doktor, alışık olmayan ve çoğu zaman tehlikeli de bulunabilecek yöntemlerle tedaviye karar verir.

YouTube video

9- General Hospital

Dizide aile ve arkadaş grubunun başından geçenleri izleyeceksiniz. Çok yoğun bir hastanede ya da lüks bir otelde yaşanacak olanlar sizi şaşkına uğrayacak. Bazen bir restoran da ya da suçluların da bulunduğu New York kapsamında hastanede geçen bu hikayeye IMDB üzerinden 6,5 puan verilmiştir.

YouTube video

10- Private Practice | En İyi Doktor Dizileri

Başrol oyuncusu size çok tanıdık gelecek olmalı? Grey’s Anatomy dizisinde yer alıp işinde oldukça iyi olan jinekolog Addison, bu sefer farklı olayların peşinde. Hastane ve şehirden ayrılan doktorun bu sefer arkadaşlarıyla buluşarak farklı bir yerde işini yapmaya çalışır. Elbette bu hastane ve çalışma ortamı beraberinde farklı insanları da getirecektir.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!