Doktorların Önerdiği En İyi Güneş Kremi Önerileri: En İyi Kremlerle Güneşten Korunun!
Doktorların Önerdiği En İyi Güneş Kremi Önerileri: En İyi Kremlerle Güneşten Korunun!

Doktorların Önerdiği En İyi Güneş Kremi Önerileri: En İyi Kremlerle Güneşten Korunun!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doktorların önerdiği en iyi güneş kremi son zamanlarda tatile çıkacaklar için çok merak edilen bir soru olmuştur. Yaz aylarına girmemiz ile tatil planları yapıldı ve rezervasyonlar yapılmaya başlandı. Zorlu geçen bir dönemin ardından güzel bir tatil geçirmek herkesin isteği.

Bu tatil için tabi ki de en uygun yerler genellikle ülkemizin sıcak deniz kenarlarıdır. Tatilinizi güzel çıkarmak için en gerekli şeylerden birisi de güneş kreminizdir. Peki, güneş kremleri neden bu kadar önemli, güneş kremi ne işe yarar ve neden güneş kremini güneşlenmeden önce sürmeliyiz? Doktorların önerdiği en iyi güneş kremi 2022 listesinde yer alan kremler de yazımızda mevcut.

Güneş Kremi Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Doktorların Önerdiği En İyi Güneş Kremi Önerileri: En İyi Kremlerle Güneşten Korunun!
Doktorların Önerdiği En İyi Güneş Kremi Önerileri: En İyi Kremlerle Güneşten Korunun!

Güneş kremi ya da güneş koruyucu aslında bir ilaçtır. Güneşten gelen zararlı ultraviyole ışınlarını emer ya da yansıtır. Böylece vücudumuzda oluşacak güneş yanıklarını önler. Losyon, jel ve köpük olarak bulunabilen bir tropikal üründür.

Kremler güneşlenmeden 15 dk ile 30 dk önce sürülmesi önerilir. Yüz, boyun ve vücut bölgesine bol bol sürülmesi gerekir. Güneş kremlerinin ömürleri genellikle 6 aydır. Eski kreminizi kullanacaksanız son kullanma tarihini kontrol etmenizde fayda vardır. Bunun yanı sıra yağlı güneş kremlerinin gözaltına sürülmesi önerilmez. Gözaltı gibi hassas bölgeler için farklı güneş kremleri bulmak mümkündür.

Doktorların Önerdiği En İyi Güneş Kremi Neye Göre Belirleniyor?

Doktorların Önerdiği En İyi Güneş Kremi Önerileri: En İyi Kremlerle Güneşten Korunun!

Piyasada oldukça fazla güneş koruyucu ürün bulunmaktadır. Cildiniz için uygun olmayan ya da kötü bir güneş kremi tercihi tatilinizi zehir edebilir. Doktorlar bu tarz durumların önüne geçebilmek için hem ciltlere göre hem de doğal olan kremler arasında sizlere iyi olanları önerir.

Doktorlar, bu önerileri yaparken genellikle katkı maddesi içermeyen, doğal olan ve cildiniz için en uygun kremleri sizlere önerir. Bu yüzden bu kremleri alırken bu önerileri göz önünde bulundurmakta fayda vardır.

Piyasadaki En İyi Güneş Kremi Nedir?

Piyasadaki En İyi Güneş Kremi Nedir?

Bu soruya açık açık cevap veren herhangi biri görürseniz sakın inanmayın. Piyasadaki en iyi güneş kremi diye bir soruya cevap vermek mümkün değildir. Cildinize göre en iyi kremler arasında seçim yapabilirsiniz. Hassas ciltler için ya da lekeli ciltler için farklı güneş kremleri mevcut olabilir. 

1. Solante Immuna SPF 50 Güneş Losyonu

Solante Immuna SPF 50 Güneş Losyonu

Solante Immuna, doktorların önerdiği en iyi güneş kremi markalarından biridir. Tüm ciltlerin kullanabilmesi için geliştirilmiş bir formüle sahiptir. Cildinizi olumsuz etkileyecek tüm güneş ışınlarına karşı maksimum koruma sağlar.

Solante Immuna, doktorların önerdiği en iyi güneş kremi markalarından biridir.

Ultraviyole ışınlarına karşı cildinizi tüm gün korur. Bunun yanı sıra cildinizi derinlemesine besler. Parfüm içermeyen bu güneş kremi ayrıca antioksidan etkisi gösterir. Güneşlenmeden 30 dakika önce temiz cilde sürmelisiniz. Ortalama fiyatı 270 TL ile 290 TL arasındadır.

Trendyol Fiyatı

2. Bioderma SPF 50 Photoderm Max Güneş Koruyucu Kremi

Bioderma SPF 50 Photoderm Max Güneş Koruyucu Kremi

Bioderma SPF 50 Photoderm Max güneş koruyucu kremi tüm ciltler için önerilir. Lekeli ciltler için en iyi güneş kremi modellerinden biridir. Güneş ışınlarının neden olduğu yanık, kızarıklık ve soyulmalardan cildinizi korur. 

Güneş ışınlarının sebep olduğu erken yaşlanma belirtilerini cildinizden kaldırır. Ayrıca bu krem altın rengindeki akışkan formu ile cilt tonunuzu eşitlemenize lekeli görünümü kapatmanıza yardım eder.Yağlı olmayan yapısı ile cildiniz tarafından kolayca emilir ve sağlıklı bir şekilde bronzlaşmanıza yardım eder. Piyasa fiyatı ortalama 150180 TL arasıdır.

Trendyol Fiyatı

3. Sebamed SPF 50+ Çok Yönlü Güneş Koruyucu Krem

Sebamed SPF 50+ Çok Yönlü Güneş Koruyucu Krem

Doktorların önerdiği en iyi güneş kremi markalarından biridir. Cilt hasarı ve tahrişlerini önleyen özel bir formüle sahiptir. Cildi yaşlanma etkilerinden koruma özelliği de vardır. Güneş cildinize vurduğu vakit cildinizi yumuşatır, pürüzsüzleştirir ve esnekliğini korur. 6 saate kadar cildinizi ter ve suya karşıda korur ve kuma dayanıklıdır. 

Hassas ciltler için güneş kremi tavsiyesi isteyenler için önerilecek bir krem modelidir. Hassas ciltlerin yanı sıra güneşe dayanıksız ciltler ve çocuklar için de kullanılabilir. Bu kremi 146170 TL civarında bir fiyata alabilirsiniz. Bu krem, doktorların önerdiği en iyi güneş kremi 2022 listesinde de bulunmaktadır.

Hepsiburada Fiyatı

4. Nivea Sun Yaşlanma Karşıtı SPF 50 Yüz Kremi

Nivea Sun Yaşlanma Karşıtı SPF 50 Yüz Kremi

Doktorların önerdiği en iyi krem önerileri arasındadır ve en çok bilinen markalardan biridir Nivea. Güneşlenirken cildinizi kırışıklıklardan korumak için çok kullanışlı bir kremdir. İçerdiği özel formülü ile hassas ciltler için çok tercih edilen bir krem modelidir. 

Doktorların önerdiği en iyi krem önerileri

UAV ve UVB filtreme özelliği ile cildinize gelen güneş ışınlarına anında etki gösterir. Fiyat olarak ise 150 – 190 TL civarı bir fiyata bulabilirsiniz. Ayrıca bu kremi doktorların önerdiği en iyi güneş kremi 2022 araştırması yaptığınızda da görmeniz mümkün.

Cimri.com Fiyatı

5. La Roche Posay Anthelios Renkli Güneş Koruyucu Krem

La Roche Posay Anthelios Renkli Güneş Koruyucu Krem

La Roche Posay Anthelios Renkli Güneş Koruyucu Krem doktorların önerdiği en iyi güneş kremleri modellerindendir. İçerdiği özel formül ile cildinizi UAV ve UVB ışınlarına karşı renkli bir koruma sağlar. Doktorların önerdiği en iyi güneş kremi 2018 listesinde yer alan bu krem, oldukça sevilen bir güneş kremidir.

La Roche Posay Anthelios Renkli Güneş Koruyucu Krem

Hassas cilde sahip kişilerin kullanımı çok uygundur. Zengin formülü ile cildinize aydınlık bir görünüm verir ve cilt tonunuzu ayarlamanızı sağlar. Kremin fiyatı 170 – 200 TL’dir.

Kozmela Fiyatı

6. Vichy Ideal Soleil SPF50+ Anti Sand Mİlk

Vichy Ideal Soleil SPF50+ Anti Sand Mİlk

Bu krem çok yüksek korumalı vücut sütü olarak da geçmektedir. Suya dayanıklıdır ve kumun cilde yapışmasını engeller. Özel formülü ile hassas ciltler için idealdir. Yüz ve vücut kullanımına uygun olan bu krem 350 – 390 TL civarındadır.

akakçe.com fiyatı

7. Avene Fluide SPF 50 Faktör Güneş Kremi

Avene Fluide SPF 50 Faktör Güneş Kremi

Doktorların önerdiği en iyi güneş kremi markalarındandır. Normal, yağlı ve karma ciltler rahatlıkla kullanabilir. Suya karşı yüksek koruma sağlar ve Paraben içermez.

Cildi korur ve nemlendirir. Güneşte uzun süre kalma durumunda ve yüzme sonrası kremi tekrar sürmeniz önerilir. 11 – 13 saat kadar tek sürüm ile güneş altında kalmaktan uzak durun. Fiyatı 180 – 200 TL’dir.

N11 Fiyatı

8. Tokalon Güneş Kremi

Tokalon Güneş Kremi

Daha çok yaz aylarında güneş kremi sürsek de Tokalon kış aylarında da dışarı çıkarken sürmemiz gereken güneş kremleri arasındadır. Başta cilt kanseri olmak üzere birçok cilt hastalığına karşı bizleri korur. Doktorların önerdiği en iyi güneş kremi listesinde bu kreme oldukça fazla şekilde rastlamanız mümkün.

SPF 15, SPF 30 ve SPF 50 gibi birçok farklı derecede cilt koruma özelliği gösterir. Güneş kremleri arasında çok başarılı bulunan bu Tokalan kremleri 90 TL – 100 TL arası bir fiyata sahiptir ve doktorların önerdiği en iyi güneş kremi arasında bulunur.

Trendyol Fiyatı

9. Hamilton Optimal Losyon 50+

Hamilton Optimal Losyon 50+

Hamilton Optimal Losyon 50+ kremi Avustralya’da cildi etkin koruduğu sağlık otoriterleri tarafından onaylanmış tek kremdir. Doktorların önerdiği en iyi güneş kremi listelerinde bu kremi çok fazla görebilirsiniz. Cildinizi UAV ve UVB ışınlarından korur.

Hafif ve yağsız olan yapısı ile suya 4 saat dayanabilir. Cildinizde beyazlık izleri bırakmaz. Güneş altına çıkmadan önce cilde uygulamanız gerekir. Bu markanın tüm kremlerini 3 saatte bir yenilemeniz durumunda maksimum etkiyi alırsınız. Ürün fiyatı ise performansına göre oldukça ucuzdur. 100 TL – 120 TL arasında bu ürene sahip olabilirsiniz.

Dermo Kozmetika Fiyatı

10. Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Koruyucu Yüz Kremi GKF50+

Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Koruyucu Yüz Kremi GKF50+

Hassas ciltlere nüfus eden UV ışınları gibi en ağır ışınların % 90’ını emen bir yapıya sahiptir. Hipoalerjenik olan bu krem kokusuz ve renksizdir. Bu özelliği dermotolojik olarak test edilmiş ve onaylanmıştır.Hafif dokusuyla yapışmaz ve beyaz iz bırakmaz. Özel formülü ile alerji riskini en aza indirmek için tasarlanmıştır. Bu özelliği ile doktorların önerdiği en iyi güneş kremi listelerine bol bol girmektedir. Ürünün fiyatı 170 TL ile 200 TL arasındadır. 

Hepsiburada Fiyatı

Güneşin zararlı ışınlarına karşı etkili güneş kremi kullanmanız cilt bakımı açısından da büyük önem taşır. Eğer siz de güneşin yıpratıcı etkilerinden uzak durmak istiyor iseniz bu güneş kremlerini yaz kış kullanmanız gerekmektedir.

Doktorların önerdiği en iyi güneş kremi listesini sizlerle paylaştık. Burada vermiş olduğumuz liste aynı zamanda Piyasadaki en iyi güneş kremi listesidir. Lekeli ciltler için En iyi güneş Kremi arayışına girdiğiniz de karşınıza mutlaka bu güneş kremleri de çıkar. En iyi güneş kremi – ekşi araması yaparak kullanıcı tavsiyelerini de alabilirsiniz. Güneş Kremi kullanmak her cilt yapısı için büyük önem taşır. Mineral güneş kremi önerileri ile cildinizin ihtiyacı olan minerali güneş kremlerinden alabilirsiniz. Hassas ciltler için güneş kremi tavsiyesi istiyor iseniz, karşınıza çıkacak kremler yine bunlardır ancak çok hassas bir cildiniz var ise medikal ürünler kullanmanız gerekebilir.

En İyi Güneş Kremi Markaları

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!