featured

Drone ile Video Çekim Tüyoları | 10 Adımda Kolay Drone Video Çekimi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Drone ile video çekim tüyoları ile kusursuz içerikler oluşturabilirsiniz. Çoğu zaman çok emek verdiğiniz drone çekimleriniz beklentilerinizi karşılamayabilir. İster drone çekimi başlangıç aşamasında olun, ister bu işte deneyimli olun, drone ile video çekim tüyoları sayesinde daha iyi sonuçlara ulaşabileceksiniz. İşte, fotoğraflarınızı ve videolarınızı daha profesyonel çekebilmenizi sağlayacak drone çekim tüyoları…

1 – Drone Kontrolü Nasıl Sağlanır Öğrenin

Drone pilotu değilsiniz, bunun için bir eğitim almadınız ama drone uçurmaya çok meraklısınız ve bu nedenle de bir drone aldınız diyelim. Bu koşulda ilk yapmanız gereken drone ile video çekim tüyoları araştırması yapmak değil, drone kontrolünü ve güvenliğinin nasıl sağlandığını öğrenmek. Dolayısı ile ilk öğrenmeni gereken; drone pilotu nasıl olunur. Bunun için drone kullanma kılavuzunu iyice okumalı, internetten araştırma yapmalısınız.

YouTube video

Günümüzde hemen hemen her bilgiye ulaşmak oldukça kolay. Youtube’daki video içerikleri sayesinde bir drone kontrolünün nasıl sağlanacağını kolaylıkla öğrenilebiliyor. Üstelik hemen hemen her marka drone paket açılımı ve drone testi Youtube’da mevcut. Kısacası; ilk yapmanız gereken dronu düşürmemeye çalışmak, ona hakim olmak ve drone kullanma teknikleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmak.

2 – Drone ile Video Çekim Tüyoları: Video Düzenleme Yazılımı Kullanın

Kusursuz bir drone görüntüsü elde etmek isterseniz, bu çoğu zaman mümkün olmayabilir. Özellikle de fiyat performans ürünü drone marka ve modelleriyle kusursuz görüntüler elde edebilmek oldukça zor. Çünkü drone ile elde edilen görüntülerin kalitesi direkt olarak drone üzerinde yer alan kameranın teknik özellikleri ile ilgili. Fakat drone çekimi sonrasında düzenleme aşamasında kullanacağınız program sayesinde bu sorunu aşabilirsiniz.

YouTube video

Drone ile video çekim tüyoları listemizde tavsiye edilen; mutlaka profesyonel bir video düzenleme programı kullanmanız. Böylelikle görüntü kalitesini yükseltmek için müdahaleler yapabilir, ışık ayarlamalarıyla hem videolarınızı hem de fotoğraflarınızı daha kusursuz bir hale getirebilirsiniz. Yanitek başına drone kullanma teknikleri bilgisine sahip olmak yeterli değil, bir miktar da video montaj yapma bilgisine de sahip olmak gerekiyor.

3 – Drone Kullanırken Yavaş Olun

Dronelar oldukça hızlı ve keskin dönüşler yapabilen teknolojik aletler olabilir ancak verimli sonuçların elde edilebilmesi için drone kullanırken ideal ölçüde yavaş olmakta yarar var. Çünkü metrelerce yüksekte ve uzaklıkta, görüntünün hızlı akması seyircilerin gözünü yormaktadır. Bu sebeple drone ile video çekim tüyoları listemizde dronu sakin ve düşük hızda kullanmak da var. Drone kullanırken yumuşak hareket etmeli ve dönüşler de yumuşak gerçekleştirilmeli.

4 – Fotoğraf ve Videolarınıza Kontrast Ayarı Yapın

Eğer sahip olduğunuz drone, profesyonel bir drone değilse büyük ihtimalle kamerasından alacağınız verim orta standartta olacaktır. Bu nedenle de drone ile çekilen video ve fotoğrafların kontrast ayarıyla oynanması grekli olabilir. Eğer drone ile çektiğiniz görüntüler soluk bir renkteyse video ve fotoğraf düzenleme programı aracılığıyla ışık ayarı yapabilirsiniz. Zaten sosyal medyada gördüğünüz pek çok drone görüntüsünün canlı renkleri, bu programlar sayesinde sağlanıyor.

5 – Drone Çekimi Yapmak için Güneş Işınlarının Eğik Geldiği Zamanları Tercih Edin

Temelde; günün her saatinde drone çekimi yapılabilir ancak en güzel görüntünün elde edilebilmesi için güneş ışınlarına dikkat edilmeli. Eğer mükemmele yakın drone görüntüleri elde etmek istiyorsanız; güneş ışınlarının eğik geldiği sabah saatlerini veya akşamları güneşin batışını tercih etmelisiniz. Piyasada son derece profesyonel çekim yapan dronelar da mevcut ancak bu drone fiyatları oldukça yüksek. Eğer ortalama bir kalitede drone kullanıyorsanız, çekim için günün doğru saatlerinden yararlanmalısınız.

YouTube video

Güneş ışınlarının dik açıyla gelmesi, yerdeki objelerin parlamasına neden olmaktadır ve bu da kötü görüntüleri ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca dik güneş ışınları nedeniyle yerdeki nesnelerin gölge boyları uzamakta, bu da kameralara çoğu zaman olumsuz yansımaktadır. Bu nedenle drone ile video çekim tüyoları listemizde, güneş ışınlarının eğik açıyla geldiği zaman dilimlerini tercih etmek de yer alıyor.

6 – Gereksiz Ayrıntıları Kadraja Almayın

İstenilen beğeniye ulaşmak için etkili video içeriği oluşturmak oldukça önemli. Eğer izleyicileri drone görüntüleri ile etkilemek istiyorsanız gereksiz ayrıntılardan kaçınmalısınız. Çünkü gereksiz ayrıntılar, izleyicileri sıkacaktır ve videoyu izlemey bir noktada bırakacaktır. Bu nedenle drone ile video çekimi yaparken gereksiz ayrıntıları kadraja almaktan ve videoyu gereksiz uzatmaktan kaçının.

7 – Dronu Sarsmayın

Drone ile video çekim tüyoları listemizin başında, drone hakimiyetini sağlamanın ne kadar temel bir özellik olduğunu belirtmiştik. Ancak bu tek başına yeterli değil. Bununla birlikte dronu sarsmadan kullanmayı da alışkanlık haline getirmek gerekiyor. Dronu sarsmadan kullanmak, videonun kurgusu ve montajı esnasında işleri daha da kolaylaştıracaktır.

8 – Drone ile Video Çekim Tüyoları: Farklı Açılardan Görüntü Alın

Tek düze olarak drone çekimi yapmak, izleyicilerin pek ilgisini çekmeyecektir ve videonuz beklentilerinizle doğru orantılı olarak izleyici sayısına ulaşmayacaktır. Kıcasacı; video efektleri kullanmak ya da videonun renk ayarlarıyla oynamak tek başına yeterli değil. Etkili bir drone video çekimi için mutlaka farklı açılardan çekim yapmalısınız. Hatta yalnızca hedefe doğru değil, hedeften geriye doğru da çekim yaparak videonuzu hareketlendirmenizi tavsiye ederiz.

9 – Drone Çekimi Videolarınıza Doğal Sesler Ekleyin

Drone ile yalnızca görüntü almak, etkili bir video için tek başına yeterli değil. Eğer videonuzun yaratacağı etkiyi artırmak istiyorsanız mutlaka doğal seslerden yararlanmalısınız. Kuş sesi, rüzgar sesi, deniz sesi vb. gibi sesleri videolarınızın uygun yerlerine yerleştirebilirsiniz. Unutmayın ki; görüntü ve ses birbirinin tamamlayıcısıdır. Bu nedenle drone ile video çekim tüyoları arasında doğa seslerine de yer verdik. Dilerseniz videonuz ile uyumlu olacak telifsiz müzikler de tercih edebilirsiniz. Videolarınızda kullandığınız müziklerin telifsiz olması önemli çünkü aksi takdirde videonuza engelleme uygulanabilir.

10 – Rüzgarlı Havada Drone Çekimi Yapmaktan Kaçının

Titreme ve sallama hareketlerinin fazla olması, drone video çekiminin kötü olmasına neden oluyor. Bu sebeple de rüzgarlı havalar, droneların en büyük düşmanı. Genel olarak 33 km/saat altındaki rüzgarda drone uçurulabilmektedir ancak rüzgarın hiç olmaması tavsiye edilmektedir. Ara ara şiddetli rüzgarın olduğu ve rüzgar hızının 33 km/saat üzerine çıktığı zamanlarda çekim yapmamaya özen gösterin.

11 – Drone Çekimi Videolarınızı Hızlandırın

Drone videolarında sarsıntı olmaması ve nesnelerin net olarak algılanması için yumuşak geçişler yapmak şart. Bu nedenle de sonuçta oldukça yavaş akan görüntüler elde edilebilir. Yavaş akan videolar da izleyicileri sıkabilir. Bu sebeple video düzenleme programları sayesinde görüntülerinizi hızlandırabilir, bu sorunu aşabilirsiniz.

12 – Doğal Nesneleri Yakından Görüntüleyin

Dronelar yüksek uçan ve nesneleri uzaktan görüntülemeye yarayan teknolojik aletler. Ancak videolarınıza hareket ve derinlik katmak için doğal nesnelere yakınlaşarak görüntü almayı da ihmal etmeyin.

13 – Zoom In ve Zoom Out ile Videolarınızı Hareketlendirin

Drone ile video çekim tüyoları listemizde zoom in ve zoom out özelliklerinin kullanılması da yer alıyor. Bunlar, drone çekimi sırasında kullanılabilecek özellikler değil ancak video montaj aşamasında mutlaka zoom out ve zoom in yaparak videolarınıza hareket katın. Bu, drone çekimi videolarınızı tek düze olmaktan kurtaracaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!