Dubai Vize Başvuru İşlemleri

Dubai Vize Başvuru İşlemleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en turistik emirliği olan Dubai’ye seyahat etmek isteyen bordo pasaport sahibi T.C. vatandaşlarının e-vize olarak başvuru yapması gerekmektedir. Dubai vizesi için başvurular yetkili acenteler üzerinden Dubai Göçmenlik Ofisinin (GDRFAD) sistemine yetkili olarak yapılarak, e vize şeklinde pdf formatında iletilmektedir. Kısa dönem Dubai vizeleri pasaporta basılmamaktadır. Süreç tamamen online olarak işlenmektedir. Vizenin onayının çıktısıyla seyahat pasaportunuz ile birlikte gerçekleştirilebilmektedir.

Dubai Vize Türleri Nelerdir?

E-vize başvuruları süresine göre sınıflandırılmaktadır. Dubai vize başvuruları 30 günden 90 güne kadar tek girişli veya çok girişli olarak alınabilmektedir. Turistik veya ticari diye bir ayrım yoktur. Transit vize 48 saatlik ve 72 saatlik alınabilmektedir. Transit vize başvurusunda satın alınmış transit uçuş rezervasyonu gerekmektedir.

Çalışma ve oturum vizeleri ise direkt olarak Dubai’deki Göçmenlik Ofisine gidilerek evraklarla birlikte yapılır. Genelde pasaporta basılır. Pasaporta basılmadığı durumlarda da çıktı olarak verilir.

Dubai vize kalma süresini aşan kişiler eğer uzatma işlemi yapmaz ise hakkında cezai işlem uygulanır. Kişi bir daha ülkeye giriş sağlayamaz. Kaçak olduğu Dubai Göçmenlik Ofisine rapor edilir ve para cezasına çarptırılır.

Dubai Vize Başvuru İşlemleri

Dubai Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Dubai online vize başvurusu için eksiksiz olarak iletilmesi gereken evraklar;

  • Renkli taranmış pasaport (En az 6 aylık geçerliliği bulunması gerekmektedir.)
  • Renkli taranmış fotoğraf
  • T.C. kimlik kartının arkalı önlü fotokopisi

Dubai vize başvurusu için evrakların tüm bölümlerinin net olarak okunabilir olması gerekmektedir. Aksi taktirde başvurular ek evrak talebine düşebilir hatta ret ile sonuçlanabilir. Sürecin uzamaması adına evrakların çözünürlüğünün yüksek olması gerekmektedir.

Dubai Vize Başvuru İşlemleri

Dubai Vizesi Kaç Günde Çıkar

Dubai vize başvuru süreci eksiksiz bir şekilde yapıldığı taktirde 1 ila 3 iş günü içerisinde tamamlanmaktadır. Bu süreç nadiren güvenlik soruşturmasına takılıp 15 gün kadar uzayabilir. Transit vize başvuruları ise 1 ila 5 iş günü içerinde sonuçlanmaktadır.  Sürecin kontrolü, uzayıp kısalması sadece Dubai Göçmenlik Ofisinin inisiyatifindedir. Sürece herhangi bir şekilde etki etme durumu yoktur.

Dubai Vize Başvuru İşlemleri

Dubai Konsolosluğu Üzerinden Yapılan İşlemler

Dubai Konsolosluğu sadece evrak tasdik işlemleri ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşlarına hizmet vermektedir. Vize başvurusu için konsolosluğa başvuru yapılamamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!