featured

Dünyada Kopyası Olmayan Araba Markaları! İşte 10 Eşsiz Otomobil!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Araba markaları denince daha önce hiç görülmemiş, özel üretilen ve dünyada eşi benzeri olmayan arabaları tanıyalım mı? İşte en özel arabalar.

Dünyada kopyası olmayan araba markaları hem görünüşleri hem de teknik özellikleri itibariyle görenleri şaşırtıyor. Yalnızca bir tane üretilen bu arabalar oldukça konforlu ve ihtişamlılar. Fiyatları ise duyulduğunda dudak uçuklatıyor. Milyonlarca dolara satın alınan bu arabaları şimdi görmeye ne dersiniz? İşte dünyada bir kopyası daha bulunmayan araba markaları!

Dünyanın En Eşsiz Araba Markaları!

Lambo V12 Vision Gran Turismo

Lambo V12 Vision Gran Turismo

Sadece tek bir koltuğu olan bu arabanın iç tasarımı bir jet uçağına benziyor. 819 beygir gücüne sahip olan Lambo V12 Vision Gran Turismo, 0’da 100’ e yalnızca 2.8 saniyede çıkabiliyor.

Mercedes C1000 Lotec

Mercedes C1000 Lotec

Dünyada sadece bir tane olan Mercedes C1000 Lotec markası, araba markaları sıralamasında ön sıralarda bulunuyor. Bu otomobil Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan bir iş adamı için özel olarak tasarlanarak 1990 yılında üretilmiştir.  3,4 milyon dolarlık olan Mercedes Lotec, 1000 beygir gücünde ve 0’dan 200 km hıza yalnızca 8 saniyede çıkabilme özelliğine sahip bulunmaktadır.

Lamborghini Egoista

Lamborghini Egoista

Lamborghini Egosita, tek kişilik koltuğa sahip bir araç olarak dikkat çekiyor. En pahalı Lamborghini modellerinden biridir. Fonksiyonel araba markaları arasında bulunan bu aracın sürücü koltuğunun üzerindeki araç tavanı turuncu renktedir. 600 beygir gücüne sahip olan Lamborghini’nin bu modeli saatte 100 kilometre kalkışı 2.4 saniyede tamamlamaktadır. Bu aracın fiyatı 117 milyon dolardır.

Mercedes Benz Maybach Exelero

Mercedes Benz Maybach Exelero

Mercedes Benz Maybach Exelero, dünyada kopyası olmayan araba markaları sıralamasında yine ilk sıralarda bulunmaktadır. 8 milyon dolara özel siparişle üretilmiştir. Çift turboludur ve 700 beygir gücündedir. 0’dan 120 kilometre hıza yalnızca 4 saniyede erişebilmektedir. Lastikleri ise patladığı zaman otomatik olarak yenileniyor.

Rolls Royce Sweptail

Rolls Royce Sweptail

Araba markaları denince akla gelen bir diğer araç ise kuşkusuz Rolls Royce modelleri olur. Rolls Royce Sweptail ise bu markanın en özel araçlarından biridir. Bu model araç, el yapımı üretilmiştir. 13 milyon dolara ismini söylemeyen biri için özel olarak üretilmiş ve Rolls Royce bu modeli bir daha üretmeyeceğini bildirmiştir.

Pagani Huayra Pearl

Pagani Huayra Pearl

Pagani Huayra Pearl model bu araç yalnıza bir müşteri için özel olarak tasarlanmıştır. Fiyatı tam olarak bilinmemektedir. Yine bu araçta en pahalı araba markaları sıralamasındadır ve yalnızca bir tane üretilmiştir.

Toyota LQ

Toyota LQ

Özel araba markaları sıralamasına giren Toyota LQ, akıllı yapay zeka ile güçlendirilmiş bir asistana sahiptir. Sadece tek bir tane üretilmiştir.

Vulcano Titanium

Vulcano Titanium

Muhteşem bir tasarıma sahip olan Vulcano Titanium, dünyada titaniumdan yapılmış ilk arabadır. 1000 beygir güç üretmektedir. 0’dan 100 Kilometreye ulaşması 2.8 saniyedir.

Ferrari One Off

Ferrari One Off

Özel araba markaları arasında bulunan Ferrari One Off, sadece bir tane Ferrari’nin özel bir müşterisi için el işçiliğiyle üretilmiştir.

BMW 328 Hommage

BMW 328 Hommage

BMW 328 Hommage, geçmişle bugünü bir araya getiren araba markaları arasında sayılmaktadır ve dünyada sadece bir tane üretilen arabalardan biridir. Kısaca bu aracın bir eşi ve benzeri yoktur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!