featured

Dünyanın En Mutlu Kasabası Kauniainen ile Corona Virüs Buhranından Çıkın!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Farklı kaynaklarda, bir şehir ya da bir ilçe olarak geçse de; Finlandiya’nın bu mutlu kasabası Kauniainen 9600 kadar olan nüfusuyla gerçekten Dünya’nın en mutlu insanlarının olduğu yerleşim birimi olarak dikkat çekiyor. İskandinav ülkelerinin Dünya sıralamalarında her zaman mutluluk ve refah sıralamalarında ilk sıralarda yer alması artık gayet normal geliyor.

Peki, bu kasaba insanları neden mutlunun da en mutlusu? Sabahları saat 09.00’da güneşle buluşuyor, akşamüzeri 15.30’a varmadan ağırca güneşe veda ediyorlar. Ve oldukça soğuk bir iklime sahipler. Ama bunlara rağmen oldukça mutlular.  Ne soğuk hava, ne senenin 7 -8 ayı güneşi görememeleri, ne de geçim ve benzeri sıkıntılar onlar için çok şey ifade etmiyor gibi.

Sosyal İmkanlarla Dolu Dünyanın En Mutlu Kasabası Kauniainen 

Neredeyse, tüm sosyal imkânların bir kasabada birleşebildiği, insanların tamamını iş ve barınma yeri sahibi olduğu, zincir marketlerde dâhil dünya devleri markaların en az 1 işletmesinin olduğu bu mükemmel kasaba da, sanırım insanlara mutlu olabilmek için çok çaba göstermeleri düşmüyordur.

Suçlardan Arınmış Kasaba

Bu arada, Finlilerin normalde melankolik ve karamsar eğilimli olduğu bilinir. Buna rağmen, bu kasabada neredeyse 50 yıldır tek bir cinayet ve intihar olayının yaşanmaması da kayıtlarda yer alan bir başka güzel detay. Kuniainen kasabası, gerçektende Dünya’nın en mutlu insanlarının yaşadığı kasaba unvanını hak ediyor bizce.

Uygun Fiyata Eğlence Merkezleri ile Dünyanın En Mutlu Kasabası Kauniainen 

Birlikte yaşamanın en çok zevk verecek noktalarını keşfetmişler. Beraber yapılan aktivitelerde, neredeyse her yaştan katılım oluyor. Ayrıca, tüm sosyal tesislerde saati 1doların altında sunulan hizmetlerden, kasaba nüfusunun %45’i haftada en az 1 kez mutlaka faydalanıyor.

Ülkemiz ve bölgemiz ile kıyasladığımızda, rüya gibi bir kasaba. Değil mi? Bir kez daha belirtmek isteriz aslında bu aşamada, İskandinav ülkelerinin tamamında bu denli mutlu ve huzurlu bir kitle oldukça olağan görünüyor. Fakat bu ülkelerin refah ve huzur seviyeleri kadar;  ürünlerin ve hizmetlerin pahalı olduğunu da araya sıkıştırmak istiyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!