featured

Dünyanın En Zengin İnsanı Sıralaması ile 2020 Yılı Liderleri Kimdir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her yıl milyarlarca dolar kazanan dünyanın en zengin insanı sıralamasındaki her bir lider, hem ekonomi hem de magazin haberlerinin yıl sonu trendleri arasında yerini alıyor. Genç girişimcilere ilham veren hayat hikayeleri ile sıfırdan nasıl zengin olunur sorusunun cevabını görebileceğimiz bu insanlar, hayatlarını doğru zamanda doğru işler yaparak bu hale getirmişlerdir. İşte, dünyanın en zengin insanları sıralaması!

Aralık 2020 Verilerine Göre Dünyanın En Zengin İnsanı Sıralaması?

Her biri dünyanın en zengin ailesi listelerinde de sıklıkla yer alan dünyanın en zengin insanları, başarı hikayeleri ile genç yaşlı her girişimciye esin kaynağı olmaktadır. Çok küçük sermayelerle attıkları başarılı adımlarla, şimdinin dünya devi markalarının sahibi olan dünyanın en zengin insanları sıralaması ile tanışmaya hazır mısınız? İşte, tüm detayları ile dünya ekonomisinin devleri!

Jeff BezosBernard ArnaultBill GatesMark ZuckerbergWarren BuffettMukesh AmbaniSteve BallmerLarry EllisonLarry PageSergey BrinFrançoise Bettencourt MeyersAmancio Ortega GaonaAlice WaltonRobson WaltonMacKenzie BezosMa HuatengJim WaltonCarlos SlimCharles KochJulia Koch

1 – Dünyanın En Zengin Adamı : Jeff Bezos

Dünyanın en zengin insanları sıralaması 2020 listesinin yeni lideri Jeff Bezos 189 milyar dolar servete sahiptir. Aynı zamanda dünyanın en zengin ailesi listelerinde de yer alan Bezos’un eski eşi MacKenzie Bezos sahip olduğu 63.1 milyar dolarlık servet ile dünyanın en zengin kadınları arasında yerini almaktadır.

Amazon alışveriş sitesinin kurucusu ve yönetim kurulu üyesi Jeff Bezos aynı zamanda The Washington Times gazetesinin ve Blue Origin Havacılık ve Uzay araştırma firmasının da sahibidir. Amerikalı iş insanı Jeff Bezos Kimdir , Amazon firmasını nasıl kurmuştur? Hayatında nelere yer vardır, gibi soruların cevaplarını öğrenen her bir girişimci, bu başarılı iş insanından ilham almaktadır. Spor hayatına da önem veren Jeff Bezos ile tanıştıktan sonra işlerini nasıl yetiştirdiğine hayran olacaksınız. 

2 – Bernard Arnault

LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) ve Christian Dior SA şirketlerinin sahibi Bernard Arnault dünyanın en zengin ailesi sıralamalarında da kendisine yer bulmaktadır. 117 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin insanları 2020 listesinin ikinci sırasında yer alan Arnault, 1949 Fransa doğumludur. Geçtiğimiz yıla göre servetinde artış görülen Arnault, 2019 yılının lideri Bill Gates’i geçmiştir. 

3 – Bill Gates | Dünyanın En Zengin İnsanı 2019

Dünyanın en zengin insanı serveti yarışında geçtiğimiz yılların lideri Bill Gates, 2020 yılında 3. Sıraya geriledi. Dünyanın en zengin 100 adamı içerisinde de kendisine yer bulan Bill Gates, hemen hepimizin en az bir ürününü kullandığı Microsoft şirketinin kurucusudur. 113 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zenginleri arasında yerini alan Bill Gates, bir teknoloji dahisidir.

4 – Facebook’un Kurucusu Mark Zuckerberg

Dünyanın en zengin insanı 2020 sıralamasında dördüncü sırada yer alan Mark Zuckerberg, dünyanın her yerinde kullanılan sosyal medya sitesi Facebook’un kurucusudur. 2010 yılında Time dergisi tarafından “Yılın Adamı” olarak seçilen Zuckerberg, 96.7 milyar dolar servete sahiptir.

5 – Warren Buffett | Dünyanın En Zengin İnsanı Sıralaması

Dünyanın en zengin 10 insanı 2020 listesinde 5. sırada yer alan Warren Buffett 20. Yüzyılın en başarılı yatırımcılarından bir tanesi olarak kabul edilmiştir. Amerikalı iş insanı Buffett Berkshire Hathaway firmasının kurucusudur. 2006 yılında yaptığı 30 milyar dolar değerindeki bağışı ile Bill ve Melinda Gates Vakfı’na destek olan Buffet, 2008 yılında Forbes dergisi tarafından “Dünyanın en zengin adamı” olarak seçildi.

6 – Mukesh Ambani

79.3 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin insanı listesinde kendisine yer bulan Ambani Reliance Industries ismindeki petrokimya firmasının sahibidir. Yemenli bir iş insanı olan Ambani, 2011 yılında yapılan sıralama ile Asya’nın en zengin insanı olarak seçildi

7 – Steve Ballmer | Dünyanın En Zengin 100 Adamı 

Dünyanın en zengin yahudi iş insanları arasında yer alan Steve Ballmer Amerikalıdır. 2000 yılından bu yana Microsoft firmasında yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Ballmer, 2014 yılında görevinden ayrıldı. Ünlü iş insanının en önemli yatırımı ise NBA takımı olan Los Angeles Clippers oldu. Ünlü iş insanının serveti ise 71,5 milyar dolardır.

8 – Larry Ellison | Dünyanın En Zenginleri Sıralaması

Dünyanın her yerinde en çok kullanılan veri tabanı yazılımı olan Oracle’ın kurucusu ve sahibi olan Larry Ellison, dünyanın en zengin insanı 2020 listesinde 8. Sıradadır. 70,9 milyar dolar serveti ile 1944 yılında doğmuştur. Tıp alanına oldukça ilgi duyan Ellison, lüks bir yata sahip olmaktan, tıp dünyasının önemli isimleri ile arkadaş olmanın daha değerli olduğunu savunmaktadır.

9 – Larry Page | Google

YouTube video

Dünyanın en zengin adamı serveti sıralamalarında önemli bir yere sahip olan Larry Page, hepimizin hayatında vazgeçilmez bir yeri olan Google’ın ilk geliştiricilerinden biridir. Sergey Brin ile birlikte kurduğu Google şirketi ile hayatının en önemli kararını veren Larry Page serveti 67,4 milyar dolardır.

10 – Sergey Brin | Google

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google’ın yaratıcılarından olan Sergey Brin, ortağı Larry Page’in hemen ardında yer almaktadır. 66,6 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin insanı  onuncu sırasında yer alan Brin, bir bilgisayar bilimcisi ve internet girişimcisidir. Listemizdeki ikinci Yahudi iş insanı Sergey Brin, Alphabet Inc.’ın da sahibidir.

11 – Françoise Bettencourt Meyers | Dünyanın En Zengin Kadını

Dünyanın en zengin adamı kimdir sorusunu soran bir kadınsa, Françoise Bettencourt Meyers ile tanıştığına çok memnun olacağından eminiz. Dünyanın en zengin insanları sıralamasında yer alan bu iş insanı L’Oreal firmasının hissedarlarından biridir. Aynı zamanda dünyanın en zengin kadını olan Meyers, dünya kadınlarının ilham kaynağı olmayı başarmaktadır. Yetenekli iş kadınının 65,8 milyar dolar serveti bulunuyor.

12 – Amancio Ortega Gaona | İspanyalı Dünyanın En Zengin İnsanı

1936 yılında İspanya’da doğan Amancio Ortega Gaona İspanya’nın en zengin insanı olmasına rağmen bir apartman dairesinde yaşamayı tercih etmektedir. Bu yönü ile de en sıra dışı zenginler listesinde olmayı hak eden Gaona’nın serveti 64,2 milyar dolardır. Inditex giyim holdinginin sahibi Gaona, aynı zamanda Zara markasının da kurucusu olarak biliniyor.

13 – Alice Walton

Dünyanın en zenginleri 2020 listesinde yer alan Amerikalı Alice Walton, Walmart mağazalar zincirisi yönetim kurulu üyesidir. 62,5 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin kadınları listesinin ikinci sırasında yer alan Walton, giyim sektöründe tanınan bir liderdir.

14 – S. Robson Walton

61,8 milyar dolar serveti ile dünyanın en zengin insanı listemizin 14. Sırasında yerini alan S. Robson Walton, Walmart giyim firmasının kurucusunun en büyük oğludur. 1945 yılında Amerika’da doğan Walton, babasının vefatından sonra firmanın başına geçti.

15 – MacKenzie Bezos

Dünyanın en zengin insanı kategorisinde lider olan Jeff Bezos’un eski eşi MacKenzie Bezos 63,1 milyar dolar servete sahiptir. 4 çocuk annesi Bezos, Nisan 2019 yılında eşi Jeff Bezos ile olan 25 yıllık evliliğini sonlandırmıştır. İkilinin anlaşmalı boşandığı bilinmektedir.

16 – Ma Huateng

Dünyanın en zengin insanları listesinin 16. Sırasında yer alan Ma Huateng, Asya’nın en yüksek değerli şirketlerinden biri olan Tencent’in kurucusu ve başkanıdır. Tencet, dünyanın sayılı yatırım ve eğlence şirketleri arasındadır. 56,6 milyar dolar serveti ile küresel anlamda bir tanınırlığı olan Ma Huateng dünyanın en zengin insanı sıralamasında uzun bir süre kalacak gibi görünüyor. Ayrıca Ma Huateng, Çin’in en zengin insanı unvanına sahiptir.

17 – Jim Walton

Jim Walton, dünyaca ünlü giyim mağazaları zinciri Walmart’ın kurucusu Sam Walton’ın oğludur. Aynı zamanda Arvest Bank ismindeki özel bankanın da yöneticisi olan Jim Walton’ın serveti 55 milyar dolardır.

18 – Carlos Slim | Meksikalı Dünyanın En Zengin İnsanı

1940 yılında doğan Meksikalı Carlos Slim 52,4 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zeninleri listesinde yer almayı başarmıştır. 2007 yılında dünyanın en zengin insanı sıralamasında ilk sırada yer alan Slim, Telmex ve America Movil isimlerindeki telekomünikasyon firmalarının sahibidir.

19 –  Charles Koch

44,9 milyar dolarlık serveti ile Charles Koch, Amerikalı bir dünya zenginidir. Koch Industries’in eş başkanı ve CEO’su olan Koch, 2010 Forbes anketine Amerika’nın en büyük ikinci firmasının sahibidir.

20 – Julia Koch

Dünyanın en zengin kadınları listesinde de yer alan Julia Koch, Koch Industries’in eski sahibi David Koch’un eşidir. 3 çocuk annesi Koch, Koch Industries firmasının %42’lik hissedarıdır.

Bonus : Türkiye‘nin En Zengin İnsanı

Her ne kadar dünyanın en zengin insanı sıralamasının ilk 20’sinde yer almasalar da Türkiye’nin en zengin insanı listesinde önemli firmalar yer almaktadır. Murat Ülker, 2020 verilerine göre Türkiye’nin en zengin insanı seçilirken 4 milyar 700 milyon dolarlık serveti ile Türkiye’nin en zengin iş adamı seçildi. İşte, 2020 Türkiye’nin en zengin insanı sıralaması!

Murat Ülker (Yıldız Holding)Erman Ilıcak (Rönesans Holding)Ferit Şahenk (Doğuş Holding)Filiz Şahenk (Doğuş Holding)Hüsnü Özyeğin (Fiba Holding)Hamdi Ukukaya (Chobani Yoghurt)Suat Günsel ( Yakın Doğu Üniversitesi)Semahat Arsel (Koç Holding)Mustafa Küçük (LC Waikiki)Nihat Özdemir (Limak Holding)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!