eba-giris-ogrenci

EBA Giriş Öğrenci Portalı Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EBA giriş öğrenci ve öğretmenler olmak üzere ikiye ayrılır. Veli ve öğrenciler tarafından bilgi alınmak adına öğrenci kısmından giriş yapmak gerekir. Her ne kadar pandemi döneminde yaygınlaşan bir kullanım oluşsa da yeni veliler tarafından kullanımda zorluk yaşanabiliyor. Eğer siz de EBA giriş öğrenci için nasıl yapılıyor ya da nasıl kullanılıyor bilmiyorsanız bu yazı tam size göre!

EBA Giriş Öğrenci Girişi 2022 Rehberi | EBA Hesabı ile Giriş Nasıl Yapılır, Neler Öğrenilir?

Veli ya da öğrencinin sistemden bilgi edinmesi için öncelikle giriş yapması gerekir. Sisteme giriş yapabilmek için temel birkaç bilgiye ihtiyaç duyulur. İlk giriş yaptıktan sonra şifrenin kullanıcı tarafından değiştirilmesi öneriliyor. Böylece akılda kalan bir şifre belirlemeniz işinize de yarayacaktır.

1- EBA Öğrenci Giriş Şifresi Nasıl Alınır?

eba-giris-ogrenci
EBA Giriş Öğrenci

EBA giriş öğrenci yapmak için öncelikle EBA sitesine girmeli ya da EBA uygulamasını indirmelisiniz. Daha sonra giriş ekranına gelerek Öğrenci > EBA Giriş seçenekleri izlenmeli. İzlenen bu yol sonrası şifreyi almak için tam üç farklı yöntem bulunuyor.

Bireysel olarak EBA öğrenci şifresi alabilmek için:

  • E-okul bilgileri ile EBA’ya giriş yapılır. (Öğrenci numarası ile)
  • Var olan şifrenle giriş yaptıktan sonra karşına yeni bir şifre belirleme alanı açılır.
  • Burada yeni bir şifre belirlemeli ve bunu şifre tekrar kısmına da tekrar girmelisin.
  • Alt kısımda varsa kendi e-posta yoksa velinin posta adresini girmen gerekiyor.
  • Son aşamada telefon numarası bilgisini de girdikten sonra ‘tamam’ butonuna tıklamalısın.

Bu işlemleri sağladıktan sonra artık yeni belirlediğin şifre ile EBA giriş öğrenci  panelini kullanabilirsin. Eğer kişisel olarak halledilemiyorsa veli ya da öğretmenden yardım alınabilir.

Veli ve öğretmen aracılığıyla EBA şifresi almak için:

  • Öğretmen MEMBİS ya da e-devlet bilgileri ile sisteme giriş yapar.
  • Veli de e-devlet bilgileri ile sisteme girebilir.
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra bir şifre belirlemen gerekir.
  • Belirlediğin bu şifreyi sürekli kullanabilir ya da ‘Profilim’ kısmından şifreni yenileyebilirsin.

2- EBA Sınıf Öğrenme Yöntemi

EBA karşına açıldığında sana bir sosyal medyayı anımsatabilir. Arkadaşlarının ve öğretmeninin görebileceği paylaşımlar yapabilirsin. Oyunlar oynayabilir ya da var olan derslere beraber girebilirsin. Tüm okulu kapsamaz sadece sınıfına özeldir. Bu sayede hangi sınıfta ve şubede olduğunu görebilmen mümkün.

eba-giris-ogrenci

3- Eba Giriş Öğrenci E Kurs Çalışmaları

EBA giriş öğrenci panelinde online olarak değerlendirebileceğin e-kurslar mevcut. E-kurslar sayesinde okulda olmadığın sürece tekrar yapman mümkün. Tekrar ile birlikte test uygulayarak kendi düzeyini de ölçebilirsin. Öğretmenin tarafından varsa eklenen derslere ve testlere katılım sağlaman önemli.

4- EBA Canlı Ders Öğretimi

Özellikle pandemi döneminde ortaya çıkan canlı ders ihtiyacı için EBA çok kullanışlı bir platform. Bu platform üzerinden sınıfınla birlikte canlı derse katılabilirsin. Öğretmenin tarafından bizzat iletilen ya da EBA’da paylaşılan ders saatlerini takip etmeyi unutma!

eba-giris-ogrenci

5- EBA Ders Tekrarları ve Uygulamaları

Sadece canlı ders değil EBA giriş öğrenci profilin ile aynı zamanda geçmiş derslere göz atman mümkün. Karıştırdığın ya da tam öğrenemediğin ders uygulamalarına erişebilirsin. Bu erişim sonrası geçmiş bilgilerini tazelemek ve bu yolla daha başarılı bir öğrenci olmak mümkün!

6- EBA Öğrenci Profili ile Arkadaşlarına Paylaşım Yapma

EBA girişi sonrası öğrenci profilin ile paylaşım yapabilirsin. Ana sayfa kısmından istediğin saatte yazı yazabilir, söylemek istediklerini iletebilirsin. Fakat unutmamalısın ki bu paylaşımlar herkes için açık! Paylaşım yaptıktan sonra sınıfındaki diğer öğrenciler ve öğretmenin senin yazdıklarını bizzat görecek.

eba-giris-ogrenci

7- ‘EBA Giriş Öğrenci Şifremi Unuttum’ Ne Yapmalıyım?

Olası bir EBA giriş öğrenci şifreni unuttuysan endişelenmene gerek yok. Şifreni değiştirirken bilgilerini girdiğin e-posta ve telefon numarası işine yarayacak! Sisteme giriş yaparken altta çıkan ‘şifremi unuttum’ butonuna tıkla. Senden bazı giriş bilgilerini isteyecek. İster telefon numarasına ister e-posta adresine gelecek bilgi ile şifreni değiştirebilirsin.

8- EBA Hesabı ile Giriş Ücretli mi?

İlk defa giriş yapsan da sürekli sistemde bulunsan da EBA giriş öğrenci sistemi asla ücretli değil. Aksine herkes tarafından kullanabilir olması amacıyla tamamen ücretsiz. Bir telefon, tablet ya da bilgisayarın internete bağlı olması yeterli. İnternet bağlantın olduğu her noktadan giriş yapabilirsin.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!