featured

Ekran Kaydedici PC için Hangi Programlar Kullanılabilir? 6 Adımda Ekran Kaydedici Program Listesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekran kaydedici programları günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle sık kullanılan uygulamalardandır. Farklı alanlarda amaca hizmet etmek amacıyla ekran kaydetme programları kullanılıyor.

YouTube video

Ekran kaydedici ücretsiz ve ücretli olarak yazılım firmaları tarafından üretiliyor. Özellikle telefon ve tablet kullanımının artmasıyla ekran kaydediciler giderek yaygınlaşmaktadır.

Bilgisayar, tablet ya da telefon ekranlarının kaydedilmesinde değişik amaçlar bulunuyor. Kullanıcılar ise sebebin ne olduğu fark etmeksizin uygun program arayışını sürdürüyor. İşte ekran kaydedici hakkında detaylı bilgiler…

1- Ücretsiz Ekran Kaydedici PC için Hangi Programlar Kullanılabilir? Ekran Kaydedici Windows 10 Programları!

Ekran kaydedici PC ücretsiz seçeneği kullanıcıların en sık tercih ettiği yöntemdir. Ücretli programlara göre ücretsiz programlar, benzer imkânları sunmaktadır.

Elbette kullanış avantajı, kolaylığı ya da ekstra seçeneklere göre ücretli kullanımı da tercih edebilirsiniz. İşte Windows 10 için ekran kaydetme programları…

A- Xbox Game Bar

Windows 10 içerisinde yer alan Xbox Game Bar hem fotoğraf hem de video kayıt etmek amacıyla kullanılabilir.

Program, Windows 10 içinde yüklü olarak bulunduğundan ücretsiz olarak direkt kayıt alacaktır. Kısa yolları kullanarak kayıt almaya başlayabilirsiniz.

Windows + G tuşlarına bastığınızda otomatik olarak programı açarsınız. Karşınıza birbirinden farklı pencereler açılacaktır.

Açılan bu pencerelerden genelde sol üst tarafta kayıt için panele ulaşabilirsiniz. Burada gerekli ayarları yaparak kayıt yapabiliyorsunuz.

Dilerseniz mikrofonunuz açık şekilde kayıt alarak sesinizi alabilirsiniz dilerseniz program ile sessiz kayıt oluşturabilirsiniz.

Xbox Game Bar ile sadece video kaydı değil, tam ekran fotoğraf yakalama özelliğine de sahipsiniz. Mevcut uygulama sayesinde bilgisayarınızın temel özelliklerini de anlık olarak öğrenebiliyorsunuz.

B- Ekran Kaydedici Ücretsiz Programı OBS Studio

OBS Studio, yüksek kaliteli ekran kaydetme özelliği sunuyor. Yüksek kalitesinden dolayı özellikle oyunlar için kullanılıyor.

Program ile ekran kaydı almanın da ötesinde farklı avantajlar elde edebiliyorsunuz. Aldığınız kaydı program üzerinde editleyebiliyorsunuz.

Düzenlemelerinizi ekstra bir program ihtiyacı duymadan böylece kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Canlı yayınlarınızda da sıkıntısız bir şekilde OBS programını açık tutabilirsiniz.

C- Camtasia Ekran Kaydedici Programı

Ücretsiz sürümü ile belirli bir süre kullanabileceğiniz programlar arasındadır. Camtasia, OBS Studio kadar olmasa da yine farklı özellikleri ile kullanıcılara fayda sağlıyor.

18 yılı aşkındır bulunan program bu alanda yer alan en eski programlardandır. Uzun yıllardır kullanımda olması uygulamanın sürekli güncelleme almasına sebep olmaktadır.

Program, aldığı güncellemeler ile kullanım kolaylığını giderek arttırır. Programa yeni özelliklerin sürekli gelmesi de aynı zamanda kullanıcı beğenisini sağlamaktadır.

Yazılım üzerinde kaydını aldığınız görüntülerin basit düzenlemelerini de Camtasia aracılığıyla yapabilirsiniz. Ancak düzenleme açısından bahsedilen bu program profesyonel düzeyde avantaj sunmamaktadır.

2- Ekran Kaydedici İphone Uygulamaları Nelerdir? Kısa Sürede İphone için Ekran Kaydedici İndir!

Ekran kaydetme programları sadece bilgisayar için sunulmamaktadır. Telefonların günümüzde sürekli kullanılması ekran kaydetme uygulamalarının bu alanda üretilmesine sebep olmuştur.

İphone bu açıdan aslında oldukça avantajlı bir markadır. Çünkü telefon içerisinde bizzat kayıt için özellik bulunuyor.

Çoğu zaman ekran kaydetmek için İphone telefonlarda ekstra uygulama indirmeye gerek yoktur. Fakat yine de yüksek çözünürlüklü kayıtlar almak istiyorsanız uygulamaları değerlendirebilirsiniz.

A- Ekran Video Kaydedici App

Telefon üzerinden oyun oynayanların en çok tercih ettiği uygulamalardan birisi Ekran Video Kaydedici App olarak karşımıza çıkıyor.

Uygulama App Store kapsamında 5 üzerinden 4,4 yıldız ortalamasına sahiptir. Bu yönüyle video kaydetme uygulaması olumlu dönütler sunmaktadır.

Telefon uygulaması sayesinde video kaydınızı yapabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra program ile Youtube ya da farklı platformlara yüklemeden önce kesme, atlama, yavaşlatma gibi farklı özellikleri de uygulayabilirsiniz.

B- Du Recorder

Bahsedeceğimiz bu uygulama, diğer ekran kaydetme programlarına göre farklı özellikleri ile dikkat çeken bir uygulamadır.

Du Recorder ile ekran kaydınızı rahatlıkla alabilirsiniz. Bunun yanı sıra canlı yayınlarınızı da uygulama üzerinden açabiliyorsunuz.

Facebook, Twitch, Youtube gibi farklı platformlarda 1080p ile bahsedilen uygulama ile canlı yayın açabilirsiniz.

Canlı yayınlarınızda ekranınızı da eş zamanlı yansıtarak izleyicilere sunabiliyorsunuz.

3- Ekran Kaydedici Android için Tercih Edebileceğiniz Uygulamalar Listesi!

App Store üzerinden uygulama indirmeden İphone telefonları ile ekran kaydetmeniz oldukça kolaydır. Çünkü telefonlarda özellik yüklü olarak bulunur.

Android tabanlı telefon ve tabletlerde hepsinde olmasa da bazı cihazlarda, ekran kaydetme özelliği yine mevcuttur. Fakat kayıt esnasında ciddi anlamda görüntü kalitesinin düştüğünü bilmelisiniz.

Tüm bunlar düşünüldüğünde Android ekran kaydetme programları indirmek zorunlu olacaktır. İşte Android için tercih edebileceğiniz ekran kaydetme uygulamaları…

A- Mobizen Screen Recorder

Telefon ve tablet kullanımı esnasında Mobizen Screen Recorder en sık tercih edilen uygulamalardandır.

Uygulamanın ücretsiz olması ve aynı zamanda kolay kullanılabilmesi tercih edilmesinde etkilidir.

Bahsedilen bu uygulama ile yüksek çözünürlüklü videolar kaydedebilirsiniz. Bunun yanı sıra uygulama 60 Fps video kayıt özelliğine de sahiptir.

B- RecMe Free Screen Recorder

Root atılmış telefonlarda listede yer alan uygulamaların kullanılması imkânsız olabilir. Bu yüzden root atılmış cihazlara özel uygulamaları kullanmalısınız.

RecMe Free Screen Recorder bu anlamda yardımcı olmaktadır. Rootlu cihazınız için bahsedilen bu uygulamayı ücretsiz olarak indirip kullanabilirsiniz.

C- Google Play Games

Yüksek çözünürlüklü ekran kayıt istemiyorsanız uygulama indirmeden direkt Google Play Games ile kayıt alabilirsiniz.

Genellikle Google Play Games, telefon ya da tablette yüklü olan oyunların puanlarını yansıtmak için kullanılıyor. Fakat bu uygulamanın ekran kaydetme özelliği de mevcuttur.

480 ya da 720 piksele sahip video kayıtları için Google Play Games uygulamasını tercih edebilirsiniz.

4- Online Ekran Kaydedici Siteler Sayesinde Programsız Video Kayıt Özelliği!

Online ekran kaydetme siteleri, ekstra bir program indirmeye gerek kalmadan site üzerinden kayıt özelliğini sizlere sunmaktadır.

Her site üzerinden istediğiniz video kaydını alamazsınız. Videonuzun sahip olmasını istediği kaliteye göre siteyi seçmeniz doğru olacaktır.

Bahsedilen bu sitelere girdikten sonra kayıt seçeneğini başlatmanız ile birlikte harekete geçebilirsiniz. Kaydı durdur seçeneğine tıkladıktan sonra indirme seçeneği sizlere sunulacaktır.

İşte online ekran kaydetme siteleri:

Screenapp.ioScreencapture.comVeed.io  Screen RecorderVidmore değerlendirebileceğiniz seçeneklerden bazılarıdır.

5- Meraklısına Ekran Kaydedici Yazılımı Nedir? Ekran Kaydedici APK Ne Anlama Gelir?

Ekran kaydetme programı PC için ya da farklı teknolojik aletler için de kullanılabilir yazılımlardır. Yazılım firmaları tarafından farklı formatlarda bu programlar üretilir.

Sık sık ekran başında olanlar, zaman zaman ekranlarında bulunan bilgileri saklamak isteyebilir. Bu amaca hizmet etmek adına görüntünün kaliteli bir şekilde elde edilmesi gerekir.

Bilgisayar ekranının çekilmesi için telefon ya da farklı bir aletin kullanılması yetersiz kalacaktır. Görüntü kalitesi, netlik ekran kaydetme programları ile bir değildir.

İşte tüm bu sebeplerden dolayı kullanıcıları memnun edebilmek için ekran kaydetme yazılımları oluşturulur. Yazılımlar ekstra bir çaba gerektirmeden gördüklerinizi ve işlemlerinizi kayıt eder.

Ekran kaydetme apk telefon bazında kullanılan yazılımlardır. Bu yazılımlar, sadece fotoğraf kaydedebildiği gibi özelliğine göre video çekimi de yapmaktadır.

6- Ekran Kaydedici Avantajları Nelerdir? Ekran Kaydedici PC için Neden Kullanılmalı?

Kullanılacak ekran kaydetme programları ya da uygulamaları farklı avantajlara sahiptir. Sahip olduğu bu avantajlar sebebiyle günümüzde yüksek sayıda indirilmektedir.

Ekran kaydedicilerin avantajları arasında:

Kısa sürede ekran kaydı alabilme,Kaliteli görüntü kalitesi oluşturma,Sınırsız ekran kayıt edebilme,Hem fotoğraf hem de video kayıt etme,Ücretsiz programlar olması,Kolay kullanım aşamalarına sahip olması bulunur.

Bahsedilen tüm bu sebepler ekran kayıt programı PC için kullanılma sebebi olarak sunulabilir. Fakat kullanıcıların tek başına tercih etmesinde yeterli değildir.

Ekran kaydetme özelliği bulunan bu programların özellikle pandemi döneminde çok sayıda kullanıldığı görülmektedir.

Yazılımların, salgın döneminde sık kullanma sebebi iş ya da eğitimin internet üzerinden yapılması olarak gösterilebilir.

Eğitim vermek amacıyla öğretmenler tarafından 2020 yılında en çok araştırılan programların başında ekran kaydediciler bulundu.

Bilgisayar ekranını online olarak yansıtmak ya da online eğitim dışı kayıtları oluşturmak için ekran kaydetme programları oldukça önemli halde geldi.

İş ortamlarında da homeofis ortamına geçilmesi, ekran kaydedici programları için araştırma yapılmasına sebep oldu. Kayıt programları eğitim alanıyla aynı amaca hizmet etti.

Ancak ücretsiz ekran kaydetme programları sadece bu sebeplerden dolayı tercih edilmedi.

Pandemi öncesinde de sıklıkla ekran kayıtları kullanıcılar tarafından alınmaktaydı. Bunun temel sebebi sosyal medya hesaplarına içerik çıkartmaktı.

Özellikle Gamer olarak bilinen yayıncılar, oynadıkları oyunları kaydetmek için ekran kaydedicilerden yararlanıyordu. Günümüzde de hala aynı amaçla programların kullanıldığı biliniyor.

Oyun içindeyken oyunu izleyicilere aktarmak ve özellikle Youtube üzerinde paylaşmak için bu programlar tercih ediliyor.

Sebebiniz her ne olursa olsun siz de ekran kaydedicileri telefon, tablet ve bilgisayar için kullanabilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz sürümlerinden kısa sürede faydalanmak mümkün.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!