İdeal Penis Boyu Kaç Cm'dir?
İdeal Penis Boyu Kaç Cm'dir?

Elazığlı Kındık Köfte Tarifi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya mutfağının oldukça geniş olduğunu hepimiz biliyoruz. Dünya mutfağı kadar ülke mutfağımız da fazlasıyla geniş. Hatta bu genişlik yöre yöre köy köy değişmekte ve türetilmektedir. Bugün sizlere bu yöresel yemeklerden birini Elazığlı kındık köfte tarifini anlatıp, bu eşsiz lezzete birlikte varacağız.
Elazığ Yöresi Kındık Köfte Tarifi Malzemeleri
Birbirinden özel yöresel yemek tariflerinden biri olan Elazığlı kındık köfte tarifinde malzemelerimiz sırasıyla şöyledir:
– Yarım kilo ufak köftelik bulgur
– Yarım kilo iri bulgur
– 5 Yemek kaşığı pul biber
– 1 Su bardağı mukaşer
– Kuru reyhan
– 3 Su bardağı un
– Kuru maydanoz
– Tuz, su
– 1 Adet kuru soğan

 

Elazığ Yöresi Kındık Köfte Nasıl Yapılır?

Elazığlı kındık köfte tarifi biraz zahmetli gibi görünür fakat yapımı pratiktir. Ortaya çıkacak olan sonuç ise son derece lezizdir. Peki Elazığ yöresine ait kındık ya da kındik köfte nasıl yapılır. Şimdi sizlere onu anlatacağız.

Derin Bir Tencere Alın

Bu tarifi yaparken tezgahınız üzerine derin bir tencere alın. Tencerenin içerisine 1 litre su koyun ve mukaşerlerle suyu karıştırın. 7-8 daki boyunca kaynattığınız suyu kaynadıktan sonra ocaktan ildirin.

Bulgurları Kaynayan Tencereyle Buluşturun

Mukaşerlerle kaynattığınız suyun içine iri bulgurla birlikte ufak bulguru boşaltalım. Elazığ Yöresi Kındık Köfte Tarifinin tuzunu da ekleyerek karıştıralım. Bulgurlarla karıştırılan harç tenceresinin ağzını bir süre sonra kapatalım.

Bulgur Şöleni Elazığ Yöresi Kındık Köftesi

Tencere içersinde bekletilen bulgurlar çok yakında şişecektir. Bulgurlar şişip, kaynayan suyu içine çektiği zaman biraz soğumasını beklemeliyiz. Bulgurun soğumasını bekleyin. Soğuyan bulgurları köfte yoğurma kabına aktarmak var. Yoğurma kabına boşalttığımız bulgurların üzerine kuru maydanoz, un, kuru reyhan ve pul biberi ilave edin. Son olarak bir adet soğanı ince ince doğrayıp, bulgurun üzerine ilave edin.

El Emeği Göz Nuru Kındık Köfte

Ve el becerinizi göstermek için kındık köftenin harcını yoğurmaya başlayın. İyice Yoğurduğunuz köfte harcından küçük toplar halinde parçalar koparıp, yuvarlayın. Bir tencereye yeniden su doldurup, yuvarladığımız köfteleri bu suda haşlayın. Haşlanan köfteleri içi yağ dolu tavaya aktararak kızartın. Elazığlı kındık köfte tarifiniz bitti, köftelerinizi servis edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!