featured

Elon Musk Kimdir? Dünya Zenginlerinden Elon Musk Kim Kaç Yaşında? Elon Musk Twitter Adresi Ne?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elon Musk kimdir? Elon Musk net serveti ne kadar? Elon Musk eşi kim gibi sorular son zamanlarda sık araştırılmaya başladı.

Kullanıcılar tarafından Elon Musk kimdir sorusunun araştırılmasındaki temel sebep, Musk’ın bir şekilde sürekli gündemde olması.

YouTube video

Yaptığı kripto para yatırımları, uzay araştırmaları, özel hayatı ve sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar… Tüm bunlar sayesinde küçükten büyüğe herkes tarafından bilinir hale geldi.

Peki Elon Musk kim? Dünyanın en zenginleri listesi içinde yer alan Elon Musk nereli? İşte Elon Musk hakkında merak edilenler…

Elon Musk Kimdir? Elon Musk Hayatı İçinden Bilgiler

Dünyanın en zenginleri arasında yer alan Musk, aslında listede yer alan diğer insanlara göre oldukça farklı.

Adeta bir çocuk gibi! Sürekli hareket halinde sürekli aktif ve bir şekilde ortalığı karıştırmayı başarıyor. Her ne kadar diğerlerinden bir miktar farklı dursa da bu onun kişiliğine özel bir durum.

Farklı yapısı da Elon Musk kimdir, ne iş yapar gibi soruların araştırılmasını sağlıyor.

1- Elon Musk Biyografi | Elon Musk Hakkında Temel Bilgiler

Başarılı iş adamı Elon Musk kim sorularına hitaben ilk olarak temel bilgilerini öğrenerek başlamak gerekir. Genç yaşında yakaladığı bu servet konusunda sahip olduğu özellikler ve çevre oldukça etkilidir.

Elon Musk Kaç Yaşında?

28 Haziran 1971 yılında dünyaya gelen Musk, günümüzde 50 yaşındadır. Doğum tarihinden anlaşıldığı üzere kendisi su grubunda yer alan Yengeç burcudur.

Yengeç burçları; duygusallıkları, anneye düşkünlükleri ve yardımseverlikleri ile bilinir. Aslında sayılan tüm bu özellikler tam olarak Elon Musk’ı yansıtır!

Annesiyle yaptığı samimi paylaşımlar ve hayırsever olarak bilinmesi burcunun özelliklerini tam olarak taşıdığını da gösteriyor.

Elon Musk Nereli?

Sürekli Amerika’da bulunması ve yıllardır orada yaşaması sizi yanıltmasın. Elon Musk, 1970 yılında aslında Güney Afrika Cumhuriyeti içinde dünyaya geldi.

Bu ülke dışında Kanada ve ABD vatandaşlığı da bulunur.

Elon Musk Boyu Kaçtır?

Zengin iş adamı Elon Musk, 1.79 cm boyundadır.

Elon Musk Dini Nedir?

Elon Musk, dini ile ilgili bir açıklamada bulunmamıştır. Kendisinin hangi dine mensup olduğu bilinmemektedir.

2- Elon Musk Eğitim Hayatı Nasıldı? Elon Musk Hangi Üniversitede Okudu?

Zenginliği ile dikkat çeken iş adamı, sadece Elon Musk kimdir sorusuyla değil aynı zamanda eğitim kariyeri hakkında da merak edilir.

Aldığı eğitimler çerçevesinde mi bu kadar zengin olduğu özellikle gençler tarafından merak konusudur.

1992 yılında Kanada’da Queen’s Üniversitesinde iki sene okudu. Bu okuldan sonra Pensilvanya Üniversitesi’nde fizik ve işletme okudu. Ekonomi alanında da diploma elde etti.

Silikon Vadisi’ne gelen Musk, Uygulamalı Fizik ve Malzeme Bilimi alanında doktoraya başladı. Ancak tamamlayamadı.

3- Elon Musk Aile Hayatına Dair Merak Edilenler

Bu kadar zengin bir adamın anne ve babası, kardeşleri ve hatta kendi ailesi çokça merak ediliyor. İşte üst ve alt soyuna dair bilgiler…

Elon Musk Annesi Kimdir?

Elon Musk’ın annesinin adı Maye Musk. Kendisi, Kanada’da doğmuş ancak Güney Afrika’da büyümek zorunda kalmış. Model ve diyetisyendir.

Elon Musk Babası Kim?

Errol Musk babasıdır ve aslen Güney Afrika doğumludur. Elektromanyetik mühendisi, pilot, denizci, danışman ve hatta emlak geliştiricisidir.

Elon Musk Kardeşleri Kimler?

Elon Musk’un iki tane öz kardeşi bulunuyor. Kimbal, video izleme sitesi Passionflix’in CEO’su olan kardeşidir.

Aynı zamanda kendisinden dört yaş küçük olan Tosca adında bir de kız kardeşi vardır.

Elon Musk Eşi Kim?

Elon Musk, iki kişiyle üç evlilik gerçekleştirmiştir. Bu biraz karışık geliyor olabilir, durum şöyle; Justine Musk ile 2000-2008 yılları arasında evlendi. İlk evliliğinden Novada adında bir bebekleri dünyaya geldi fakat kısa sürede bebeklerini kaybettiler.

Daha sonra biri ikiz, diğeri üçüz olmak üzere beş çocukları dünyaya geldi. Çift 2008 yılında ayrıldı.

Talulah Riley ile tanışan ve aşık olan Musk, 2010 yılında tekrar nikah masasına oturdu. Bu evliliği ilk olarak sadece iki yıl sürdü.

Severek ayrılan Musk, bir sene sonra yine aynı isim Talulah Riley ile evlenme kararı aldı. Fakat gerçekleşen ikinci evlilik de kararlı gitmedi. 2016 yılında boşandılar.

Elon Musk Çocuğunun Adı Ne?

Beş çocuğu bulunuyor. İsimleri; Kai, Saxon, Griffin, Damian, Xavier, Nevada Alexander.

4- Elon Musk İş ve Kariyer Hayatı

Çocukluğundan beri sürdürdüğü bilgisel yatırımı ile günümüzde zengin hatta milyarder olan Musk, özellikle iş yaşamı konusunda milyarlarca kişi tarafından araştırılıyor.

Elon Musk Kurduğu Şirketleri Hangileri? Elon Musk Şirketleri İsimleri Neler?

Elon Musk; Paypal, SpaceX, Tesla Motors, SolarCity, Neuralink, The Boring Company gibi şirketlerin kurucusu ve ortağıdır.

Elon Musk Serveti Ne Kadar? Elon Musk Net Serveti Kaç Dolar?

Elon Musk, 2021 yılı itibariyle net serveti 297 milyar USD olarak hesaplandı. Kendisine en yakın olan isim Jeff Bezos 201 milyar USD ile bulunuyor. Musk, bu servetiyle artık dünyanın en zengini konumundadır.

Elon Musk Uyduları Neler?

Elon Musk, Starlink uyduları ile uzayda yer edinmeye devam ediyor. 2020 yılından itibaren 775 uyduyu uzayda bulundurmaktadır.

5- Elon Musk Nasıl Zengin Oldu?

Zengin olmak isteyenlerin günümüzün en zengin insanlarını araştırarak bir rota çizdiği gerçek.

Elon Musk kimdir soruları bir bakıma da bu yüzden araştırılmaktadır. Musk, küçüklükten itibaren aslında büyük bir bilinç ile kendini geliştirmiş.

Sadece 12 yaşında kendi kendine kod yazmayı öğrenmiş.

Daha sonra yine reşit olmadan ilk kodlaması ile bir oyun yapıp satışını gerçekleştirerek para kazanabileceğini idrak etmiş.

İleri yıllarda üç ana başlık üzerinde durulabileceğini düşünmüş. Bunlar; internet, temiz enerji ve uzay.

Elbette bu bilince erişebilmek için çeşitli insanların hayatını okumuş ve araştırmaya devam etmiş.

Daha sonra gelişimine en çok kolaylık sağlayacak yer alan ABD’ye yerleşmiş. Önce Kanada’da eğitimini aldıktan sonra ABD üniversitelerinde de eğitim almış.

Küçük çaplı yatırımları ile sektöre girmeye başlayan Musk, zaman içerisinde günümüz servetini elde etti.

6- Elon Musk Kripto Para Yatırımları Neler? Elon Musk Coin Yatırımları ile Gündemde!

Kripto para dünyasına adım atan Elon Musk, piyasaları manipüle ediyor desek yanlış olmaz. Yaptığı yatırımları özellikle sosyal medya hesabından paylaşması grafikleri alt üst ediyor.

Attığı tek bir tweet ile kimi kripto paralarında yeni ATH seviyelerinin görülmesini sağladı. Başta bu durum herkes tarafından hoş karşılanıyordu.

Hatta Musk dönem dönem, Tesla araçlarının artık Bitcoin ile alınıp satılabileceğini vurguladı. Fiyatlar giderek artıyordu.

Günün birinde attığı tweet ile yatırım fikrinden vazgeçtiğini duyurdu. Bu sefer grafikler istenen düzeyde değil tersine işledi.

Kimi kullanıcılar tarafından hala Elon Musk kripto para yatırımı kapsamında takip edilmektedir. Musk’ın DOGE, Shiba ve Bitcoin yatırımları yaptığı düşünülüyor.

7- Elon Musk Hastalığı Ne? Elon Musk’ın Hastalığı Nedir?

Elon Musk’ın disleksi hastası olduğu düşünülüyordu. Fakat kendisi annesi ile birlikte yaptığı canlı yayında Asperger Sendromu olduğunu belirttii.

Asperger Sendromu, Otizm Spektrum Bozukluğu ile benzer davranışları içerir. Ancak Asperger olanların ciddi iletişim sorunları bulunmaz.

En göze çarpan özelliklerinden birisi oldukça takıntılı tavırları ve davranışlarıdır. Herhangi bir konu ya da olay üzerinde saatlerce düşünüp, çalışabilir.

Aslında bu davranış onların belirli bir alanda bıkmadan usanmadan çalıştıkları için ustalaşmalarını sağlar.

8- Elon Musk Twitter ve İnstagram Hesabı

Son paylaşımlarından haberdar olmak isterseniz, Twitter da @elonmusk adresinden takibinizi sürdürebilirsiniz.

Elon Musk İnstagram hesabı Türkler tarafından ilk defa geçtiğimiz yıl Türkiye’ye gelmesiyle gerçekleşti. Elon Musk Anıtkabir fotoğrafını paylaşarak Türklerin ilgisini çekti.

İnstagram adresi: @elonmuskk olarak bulunuyor.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!