featured

Emeklilere Verilen Bayram İkramiyesi 1500 TL mi Oluyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi, emeklilere verilen bayram ikramiyesi için meclise bir teklif sundu. Teklifin içeriği ikramiyenin 1000 TL’den 1500 TL’ye çıkarılması üzerine hazırlandı.

Son birkaç yıldır emeklilere ödenen ve bayram ikramiyesi olarak bilinen harçlık emeklilerin yüzünü güldürmekte. Hem Ramazan Bayramı hem de Kurban Bayramı öncesinde ödenen bu ikramiyenin miktarı 1000 TL olarak ödenmekte. CHP tarafından yapılan teklifte bu miktarın 1500 TL olması talep edildi.

Meclis Başkanlığına sunulan yasa önerisinin altında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç’un imzası yer alıyor. Kanun teklifi; Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngörüyor. Teklif meclis tarafından onaylanır ise bayramlarda emeklilere ödenen ikramiye 1000 TL’den 1500 TL’ye çıkarılacak. Ayrıca bankalardan, sigorta şirketlerinden, borsalardan, ticaret ve sanayi odalarından emekli olan kişilerin de bu ikramiyeden yararlanılmasının önü açılacak.

Zamlı Bayram İkramiyesi Teklifi

Tüm dünya ekonomisini etkileyen Covid-19 pandemisi, Mart ayından itibaren de Türkiye’yi etkisi altına almaya başladı. İşlerin durması ve karantina sürecine girilmesi harcamalarda da değişikliğe neden oldu. Birçok emekli, ödeme ve alım yönünden zorluk çekti. Bu durumları kanun teklifinde de dile getiren CHP’li vekiller, emeklilerin ekonomik sıkıntıda olduklarını dile getirdiler.

Emeklilere yapılan maaş ve ikramiye ödemelerinin mevcut düzende ihtiyaçları karşılamadığını ifade ettiler. Emeklinin bu durumunu gerekçe göstererek bayramlarda ödenen ikramiyelerin artırılmasını istediler.

Teklif şuan Meclis Başkanlığına sunuldu. Kanun teklifi mecliste görüşülüp, kabul edilir ise emekliler artık 500 TL zamlı ikramiye alacak. Ayrıca da bankalardan, sigorta şirketlerinden, borsalardan, ticaret ve sanayi odalarından emekli olan kişilerinden yararlanmasının önü açılacak. 506 sayılı kanun kapsamında aylık alanların da bayram ikramiyesi alması ön görülüyor.

Kurban Bayramı Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile beraber 2020 bayram ikramiyelerinin ödemesi bugün itibari ile başlatıldı. Daha önceden Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ikramiye tarihlerini açıklamıştı.

Bu açıklamaya göre; SSK’dan emekli olan kişilerin bayram ikramiyeleri 17-26 Temmuz tarihleri arasında ödenecek. Bağkur emeklilerinin bayram ikramiyesi ise 28-28 Temmuz tarihlerinde ödenecek. Emeklilerin bankalarda sıkıntı çekmemeleri için de bu sene bir ilk olarak ikramiyeler, emekli maaşları ile birlikte yatırılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!