featured

En Çok Hasılat Yaparak Gişe Rekorları Kıran 5 Sinema Filmi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her yıl birbirinden farklı yüzlerce film vizyona girmektedir. Bu filmlerden bazıları oyuncu kadrosuyla başarılı olurken, bazıları da hikayesi ile izleyicileri etkisi altına alıyor.

Kimi filmler gişe hasılatlarında milyar dolarlık seviyelere ulaşırken kimi filmler ise sessiz sedasız gelip geçiyor. Sizler için en çok hasılat yapan 5 sinema filmini derledik.

5 – Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı (2.048 milyar dolar)

2018 yılında vizyona giren bilim kurgu filmi Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı, Marvel çizgi romanlarından uyarlanmıştır. Marvel Sinematik Evreni’nin 4. fazının son filmlerinden olan bu yapıt için 360 milyon dolarlık bir bütçe harcanmıştır.

Bu film süper kahraman filmleri arasında bir ilke imza atmıştır. İyilerin kaybettiği ilk

süper kahraman filmi olmuştur. Tüm dünyada vizyona giren Avengers: Infinity War filmi vizyonda kaldığı süre boyunca yapımcılarına 2.048 milyar dolar gelir kazandırmıştır.

4 – Star Wars: The Force Awakens (2.068 milyar dolar)

Sevilen seri Star Wars’ın 2015 yılında vizyona giren filmi Star Wars: Güç Uyanıyor, en çok hasılat yapan filmler sıralamasında 4. Sıradan kendine yer bulmuş.

Yönetmenliğini J.J Abrams’ın yaptığı bu yapıt için 200 milyon dolar harcanmıştır. Tüm dünyada yayınlanan Star Wars: The Force Awakens ilk gününde 1 milyar doların üzerinde gişe hasılatı yapmıştır. Toplam da 2.068 milyar dolarlık gişe hasılatına sahiptir.

3. Titanic (2.187 milyar dolar)

Şüphesiz izlemeyenin kalmadığı, başrollerini Leonardo Di Caprio ve Kate Winslet’in paylaştığı Amerikan yapımı film 1997 yılında vizyona girmiştir. Titanic filmi 11 farklı dalda Oscar ödülü kazanmıştır.

James Cameron tarafından yönetilen dram ve epik romantik konulu film, asla batmaz denilen, tarihin en acı ve en pahalı kazası olarak görülen Titanik adlı geminin batmasını konu edinmiştir. Titanik filmi 2.187 milyar dolar gişe hasılatı yaparak en çok hasılat yapan filmler arasına girmeyi başarmıştır.

2. Avatar (2.789 milyar dolar)

2009 yılında Amerika’da çekilen fantastik bilim kurgu filmi üç boyutlu sinema tekniği ile ilk kez çekilen film olmuştur. Avatar filmine 237 milyon dolar bütçe harcanmıştır.

Titanik ve Terminatör filmlerinin de yapımcısı olan James Cameron tarafından yazılıp yönetilen film, tüm dünyada gösterime girmiştir. 2.788 milyar dolarlık gişe hasılatıyla en çok hasılat yapan ikinci film olarak yer almaktadır.

1. Avengers: Endgame (2.797 milyar dolar)

Marvel Comics çizgi romanlarından uyarlanan Yenilmezler serisinin son filmi olan Endgame, Russo Brothers tarafından yönetilmiştir. Marvel Sinematik Evreni’nin 10 yıllık serüveninin sonlanacağı bu film aslında iki parttan oluşmuştur.

İlk parti Avengers: Infinity War olarak gösterime girmiştir. Infinity War’da 2 milyar barajını geçen filmlerden olmuştur. Infinity War’ın bıraktığı etkiyle sinema severler Endgame filmini büyük bir merakla beklemiştir.

2019 yılı Nisan ayında tüm dünyada gösterime giren bilim kurgu filmi Avengers: Endgame, dünya çapında bir rekora imza atmıştır. Film 2.797 milyar dolarlık gişe hasılatı elde ederek dünyanın gelmiş geçmiş en çok gişe hasılata yapan filmi olmuştur.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!