featured

En Güzel Çorba Tarifleri: Kıymalı Tel Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En güzel çorba tarifleri arasından lezzetine doyulamayan kıymalı tel şehriye çorbası yapmayı seçtik.

Tel şehriye çorbası için Türk Mutfağının en hızlı yapılan pratik çorbasıdır diyebiliriz. Çok basit bir çorba olsa da içerisine katılan malzemeler çorbayı daha bir lezzetli yapar. Bu çorbanın kıymalı versiyonunu hiç denediniz mi? Bu çorbayı özelleştirmek istiyorsanız içerisine muhakkak kıyma eklemenizi tavsiye ederiz ve hatta kuşbaşı etle de yapılabiliyor. Kıymasız şehriye çorbası kalori olarak da 150 gramında 137 kalori barındırmaktadır.

Kıymalı Tel Şehriye Çorbası Tarifi

Malzemeler

– 150 – 200 gram yağsız kıyma,- 1,5 – 2 çay bardağı tel şehriye,- 4 – 5 adet orta boy köy biberi (sivri biberde olabilir),- 3 tane domates rendesi,- Yarım yemek kaşığı domates salçası,- 1 litre içme suyu,- 1 yemek kaşığı tereyağı,- 2 yemek kaşığı sıvı yağ,- Bol kuru nane,- Tuz.

YouTube video

Kıymalı tel şehriye çorbası nasıl yapılıyor diyenler için tarifimize başlayalım. Tel şehriye çorbası yapımı oldukça kolaydır. İlk etapta biberler yıkanır ve ince bir şekilde doğranır. Bir tencerenin içerisinde yağsız kıymaya bir tutam tuz atılır ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile pişirilir. Üzerine biberler eklenir ve biberlerde renk değiştirene kadar kıymayla birlikte kavrulur. Tereyağıyla beraber bolca nane ilave edilir ve 20 – 30 saniye kadar tenceredeki malzeme karıştırılarak kuru nanenin kokusunun çıkması sağlanır. Domatesler ilave edilir ve yumuşayana kadar pişirilir veya bu aşamada yazdan hazırladığınız domates konserveleriniz varsa ondan bir su bardağı kadar eklenir ve biraz pişirilir. En son içme suyu ilave edilir ve şehriyeler kıymalı biberli suda yumuşayana kadar haşlanır. Aynı şekilde bu kıymalı tel şehriye çorbası tarifi kullanılarak kıymasız ya da arpa şehriyeyle de aynı çorba yapılabilir. Çorba kaselerine servis edilmek üzere konur ve üzerlerine arzuya göre ince doğranmış maydanoz serpilir. Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!