featured

En Güzel Nişan Makyajı Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde nişan makyajı yapmak isteyenlerden misiniz? O zaman dikkat. Bugün sizler için nişanı yaklaşan hanımlar, nişan makyajı önerisi arayanlar için harika öneriler vereceğiz. Günün en güzeli olmaya hazır mısınız? Siz de En Güzel Nişan Makyajı Nasıl Yapılır? Diye merak ediyorsanız okumaya devam edin. Porselen makyajdan, kalıcı ve etkili makyaj modellerine kadar evde yapmak istemez misiniz? Nasıl yapacağım diye merak ediyorsanız sorunuzun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.

En Güzel Nişan Makyajı Nasıl Yapılır? 

 

1- Gözeneklerinizi Gizleyin 

Nişan makyajınızın kusursuz görünmesini istiyorsanız, makyaja başlamadan önce cildinizi makyaja hazırlamalısınız. Hayatınızın en önemli gecelerinden biri olacak nişan gününüzde gözeneklerinizin belirgin olmasını istemezsiniz. Özellikle yoğun ten makyajı yapmayı düşünüyorsanız gözenekleriniz normalden daha belirgin olacaktır. Bu durumun önüne geçmek için gözenek gizleyici makyaj bazı kullanabilirsiniz. Bazı kullanmadan önce cildinizi temizleyin sonra ise nemlendirici uygulayın. Nemlendiriciyi biraz cildiniz emdikten sonra gözenek küçültücü bazı sürebilirsiniz. Dakikalar içerisinde gözenekler küçülecek ve fondötenin üzerinde belirli olmayacaktır.

2- Nişan makyajı için fondöten seçimi

Evde porselen makyaj yapmak için kalıcılığı yüksek olan ve cildinizi kusursuz gösterecek bir fondöten kullanın. Özel günlerde kullanacağınız fondöten ile gündelik kullanacağınız fondötenin farklı olmasına dikkat edin. Özel günlerde kullanacağınız fondöten, 24 saat kapatıcı etkisine sahip, doğal ve mat bir yapıya sahip olmalıdır. NOT: Fondöteni uyguladıktan sonra göz altını ve sivilce izlerini bir kapatıcı yardımıyla kapatırsanız, makyajınız daha kusursuz bir görünüme sahip olacaktir.

3- Ten makyajını sabitle 

Nişan makyajının en önemli kısmından biri de makyajı sabitlemektir. Nişan makyajınızın ten kısmı bittikten sonra mutlaka transparan pudra ile makyajı sabitleyerek parlamasını önleyebilirsiniz. Makyajın parlamasını önleyecek transparan oyduracak seçiminde daha mat ve daha kalıcı pudra seçerek makyajınızın bozulmamasına yardımcı olabilirsiniz.

4- Göz makyajı

Nişan günü göz makyajınızda doğal ve sade stillere yer vermelisiniz. Ağır makyajlar nişan gününde sizin olduğunuzdan daha büyük görünmenize neden olabilirler. Bunun yerine naturel ve nude göz makyajını tercih edebilirsiniz. Göz makyajına başlamadan önce göz kapaklarınıza bir far bazı sürün. Bu sayede göz makyajınız daha kalıcı olacaktır. Bazın üzerine ise, açık kahverengi bir far uygulamanız daha hoş bir görünüme sahip olmanızı sağlayacaktır. Temiz far fırçası yardımıyla koyu ve açık renk far rengini karıştırarak dumanlı göz makyajı da yapabilirsiniz. Göz makyajının en önemli kısmı ise şüphesiz kirpiklerdir. Nişan, düğün gibi organizasyonlar için yapacağınız makyajlarda, su geçirmez maskaralar işinize yarayacaktır.

5- Ruj Seçimi

Tıpkı göz makyajın gibi dudaklarda da nude renklere öncelik vermelisiniz. Evde nişan makyajında risk almamak ve fotoğraflarda daha zarif görünmek için açık pembe ve nude gibi sade ruj renkleri tercih edebilirsiniz. İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 10 Adet Ev Yapımı Makyaj Temizleme Suyu İle Tertemiz Ciltler

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!