featured

En İyi 10 Klonlama Filmi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Klonlama kelimesi her ne kadar kulağa oldukça ürkütücü gelse de artık hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Koyun Dolly ile başlayan bu süreç Asya ülkelerinde evcil hayvanların klonlanmasına kadar ilerlemiştir.

Peki, klonlama nedir? Klonlama en basit tabiriyle genetik olarak bir canlının aynısının kopyalanması işlemine denilmektedir. İnsanoğlunun bu sürece hazırlanması için çeşitli bilim kurgu filmleri çekilmiş ve izleyiciler ile buluşturulmuştur.

Peki, vizyon tarihine damga vurmuş en iyi 10 klonlama filmi hangileridir? Birçok izleyici tarafından merak edilen bu sorunun yanıtını sizler için derledik.

1. Jurassic Park

YouTube video

1993 Yılında vizyona giren Jurassic Park filmi, dönemin en iddialı yapımları arasında yer almaktadır. Tropikal bir adada geçen film, bir grup bilim insanının klonladığı dinozorları konu almaktadır. Yaşanan olumsuzluk nedeniyle klonlanan dinozorlar insanlara saldırmaya başlar ve asıl macera da burada başlar. 915 Milyon dolar gişe hasılatı elde eden yapım 1997 yılına kadar hasılat rekorunu elinde bulundurmaktadır.

2. İkizler Projesi – Gemini Man

YouTube video

2019 Yılı içerisinde vizyona giren İkizler Projesi, çok kısa bir süre içerisinde 170 milyon dolar kadar hasılat elde etti. Başrolünde Will Smith isminin yer aldığı yapım konusuyla dikkat çekiyor. Henry kiralık katil işini bırakıp normal yaşama dönme çabası içerisindedir. Fakat planladığı bu süreç umduğu gibi gitmeyecektir. Zira peşinde Henry’nin klonlanmış hali vardır.

3. Rahim – Womb

YouTube video

2010 Yılı içerisinde vizyona giren Alman yapımı Rahim filmi, konusuyla dikkat çekiyor. 13 Milyon dolar hasılat elde eden yapım Rebecca isimi kadının konusunu ele alıyor. Sevgilisini kaybeden kadın onu klonlayarak tekrar eski yaşamına geri dönmek ister. Fakat unuttuğu bir şey vardır. Klonlama yapılan adam gerçekten sevdiği kişi midir?

4. Altıncı Gün – The 6th Day

YouTube video

2000 Yılında vizyona giren Altıncı gün filmi, dönemin ses getiren yapımlarından biri olmuştur. Yakın geleceği konu alan yapımda insan hariç her şeyin klonlama işlemi serbesttir. Fakat Gibson isimli karakterimiz bu yasağın delindiğini ne yazık ki fark eder. Bir gün işten eve geldiğinde kendisinin klonlandığını görür ve macera da o anda başlar.

5. Ada – The Island

YouTube video

2005 Yılında vizyona giren Amerikan yapımı Ada filmi konusuyla dikkat çekiyor. Ütopik bir gelecekte geçen film klonlanan kişilerin konusunu ele alıyor. Lincoln başta kendisi olmak üzere toplum içerisindeki herkesin klon olduğunu ve adada bulunan diğer klonlanan kişiler için yedek parça görevi gördüklerini anlar. Bu durumdan kurtulmak isteyen Lincoln bölgeden kaçmak ve kendisini bu hale getirenlerin peşine düşmek ister ve macera da burada başlar.

6. Beni Asla Bırakma – Never Let Me Go

YouTube video

2011 Yılında vizyona giren Amerikan yapımı Beni Asla Bırakma filmi üç yakın arkadaşın hayatını konuyu alıyor. Çocukluk döneminden beri birlikte yaşayan üç arkadaşın geleceği ise yoktur. Zira klonlama işlemi yapılan bu kişiler diğer insanlara organ sağlamak amacıyla yaşatılmaktadır. Sıra dışı konusuyla dikkat çeken bu film, mutlaka izlemeniz gereken yapımlar arasında yer alıyor.

7. Replikalar – Replicas

YouTube video

2019 Yılı içerisinde vizyona giren bilimkurgu türündeki Replikalar filmi gerilim sahneleriyle dikkat çekiyor. Ailesini trafik kazasında kaybeden Foster büyük bir yıkım yaşar. Onları tekrar diriltmek için meslektaşı ED ile çalışmalara başlar. Fakat önünde çok zorlu bir karar vardır. Zira klonlama işlemi sadece 3 kişiye yapılacaktır. Trafik kazasında yaşamını yitiren ailesi ise 4 kişidir.

8. SelfLess

YouTube video

2015 Yılında vizyona giren SelfLess filmi, aksiyon sahneleriyle dikkat çekiyor. Amansız bir hastalığa yakalanan zengin bir işe adamı Damian, daha önce dünya tarihinde hiç uygulanmamış bir tedaviyi denemek ister. Yapılan görüşmeler sonucunda tedaviye başlayan Damian, kendini bir anda genç bir bedenin içerisinde bulur. Fakat içine girdiği beden gizli servis tarafından aranan bir kişidir.

9. Katil – Replicant

YouTube video

2001 Yılında vizyona giren Amerikan yapımı Katil filmi, dönemin ses getiren yapımlarından biri olmuştur. Jean Claude Van Damme isminin başrolünde oynadığı yapım konusuyla dikkat çekiyor. Seri katili bir türlü yakalayamayan FBI, son çare olarak katili klonlamıştır. Klonlanan kişi, polisleri seri katile götürecek belki de tek kişidir.

10. Deney – Splice

YouTube video

2010 Yılında vizyona giren Deney filmi, klonlama işlemine farklı bir bakış açısı yaratıyor. Bilim insanları gizli bir şekilde klonladığı insanımsı canlıyı bir şekilde saklamak ister. Fakat ortada bir sorun vardır. Hızlı bir şekilde gelişen bu canlı bir tehdit haline gelecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!