featured

En İyi 10 Marvel Filmi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marvel evreni, yayın hayatına girdiği ilk andan itibaren tutkuyla takip edilen bir proje olmuştur. Evrende çekilen her film, dünyanın çeşitli yerlerinde gişe rekorları kırmayı başarmıştır. Öyle ki, sinemada izledikten sonra defalarca aynı filmi izleyen bir grup izleyiciye sahip olmuştur. Marvel evreni filmlerini izlememiş olanlar ise hangi marvel filminden başlayacağına karar vermekte güçlük çekmektedir. İşte, işinizi kolaylaştıracak bir liste!

En iyi 10 Marvel Filmi!

Bugüne kadar gösterime girmiş Marvel filmlerinin tamamı kendi içerisinde bir tasarım ve kurgu harikasıdır. Fakat içlerinde bazıları var ki, herkes tarafından defalarca kez izlenmektedir. İşte, en iyi marvel filmi listesi ve detayları!

1 – Marvel’s the Avengers (2012)

YouTube video

2012 yapımı olan Avengers, listemizin en iyi Marvel filmi olmayı başarmıştır. Usta oyuncu kadrosu, ilgi çekici karakterleri ve eğlenceli senaryosu ile izlerken hem eğlenecek hem de heyecanlanacaksınız.

2 – Iron Man (2008)

YouTube video

Iron Man, En iyi 10 Marvel filmi listesinin 2. sırasında yer almaktadır. Fimde çok yakışıklı bir mühendis olan Tom Stark’ın bir tanıtım sırasında esir düşmesi sonrasında yaşanan ilgi çekici olaylar konu edilmektedir. Kendisinden ölümcül bir füze yapması istenen Stark, kendisini esaretten kurtaracak bir zırh hazırlaması sonrasında yaşanan aksiyon dolu olaylar nefesinizi kesecek. İddia ediyoruz; bu filmin başından kalkamayacaksınız.

3 – Spider Man – 2 (2004) 

YouTube video

2004 yılında ikincisi çekilen Spider Man, Marvel evreninde çekilen en ilgi çekici konulardan bir tanesidir. İlk filminde örümcek adama dönüşen kahramanımız, bu filmde çok daha fazla düşmana sahip olacaktır. Eğer örümcek adam hikayesini sevdiyseniz bu film çok daha eğlenceli ve heyecanlı olacak.

4  – X2: X – Men United (2003) 

https://www.youtube.com/watch?v=voxI4h7Jzmo

X-Men filminin ikinci filmi olan X2, en iyi marvel filmi listesinin 4. sırasında yer almaktadır. X-men fimi, iyi ve kötü mutantlar arasında geçen heyecan dolu mücadeleyi konu alan, serinin 2. filmidir. Wolverine ile Styker arasında geçen amansız mücadele, filmin kurgusunu ve konusu çok daha ilginç bir hale getirmiştir. Eğer sıra dışı bir yapım arıyorsanız, film tam size göre.

5 – Spider Man (2002)

YouTube video

En iyi Marvel filmi listesinin 5. sırasında çok tanıdık bir yapım olan Spider Man bulunmaktadır. Genç yaşlı, erkek kadın herkesin ilgisini çeken bu filmin baş karakteri, isteği dışında güçlü özelliklere sahip olur. Sahip olduğu bu özellikler onun şansı mı şanssızlığı mı olacak? İzlerken yerinizde duramayacağınız bir yapım arıyorsanız Spider Man tam size göre.

6 – X – Men: First Class (2011) 

YouTube video

En iyi 10 Marvel filmi listesinin 6. sırasında yer alan X-men, Marvel evreninin sinemaya kazandırdığı en etkili karakterleri içermektedir. X-men iyi ve kötü mutantların mücadelesini anlatan, aksiyon sahneleri ile dikkatleri üzerine çeken önemli bir yapımdır.

7 – Thor (2011) 

YouTube video

2011 yılında yayınlanan Thor, Marvel evreninin en sevilen karakterlerinin başında gelmektedir. Yönetmen Kenneth Branagh’in yönettiği Thor efsanesi, yalnızca bir taht kavgası değil bir azim mücadelesini de konu alıyor. Tahtın asıl veliahtı olan bir prens ile bir süper kahraman arasında geçen mücadelenin anlatıldığı filmi nefeslerinizi tutarak izleyeceksiniz.

8 – Captain America: The First Avenger (2011)

YouTube video

Avengers film serisinin ilk filmi olan Kaptan Amerika, listemizin 8. sırasında yer almaktadır. Film, 2. dünya savaşı döneminde geçmektedir. Savaşa katılmak için başvuru yapan fakat sürekli olarak red cevabı alan Steve Rogers isimli bir gencin süper asker programına dahil olması ve sonunda çok güçlü biri olmasını konu edinen filmin ana konusu yalnızca savaş değildir. Filmin devamında kötü karakterimiz Red Skull ile mücade eden Rogers ve hikayesi The Avengers film serisinin ilk filmini muhteşem bir hale getirmiştir.

9 – The Incredible Hulk (2008)

YouTube video

2008 yapımı Marvel filmi olan The incredible Hulk, En iyi 10 Marvel Filmi listemizin 9. sırasında yer almaktadır. En ilgi çekici Marvel karakterleri arasında olan Hulk, taşıdığı karakter ve tasarım ile dönemin en sevilenlerinden olmuştur. Filmin ana konusu ise bir deney için geliştirme yapılan bir araştırma merkezinde, filmin baş karakterinin aşırı radyasyona maruz kalarak insan dışı bir varlığa dönüşmesi etrafında dönmektedir. Fantastik film severlerden ise Hulk filmi tam size göre.

10 – Blade 2 (2002)

YouTube video

En iyi 10 Marvel Filmi listemizin son sırasında bir vampir filmi yer alıyor. Blade 2, insancıl bir vampir olan Blade’in ikinci önemli görevini anlatıyor. İlk filmi heyecanla izlenen Blade, ikinci filminde de kötü amaçlı vampirlerle savaşmak zorunda kalıyor. Blade 2 fimi, Marvel evreninde çekilmiş oldukça ilgi çekici senaryolardan bir tanesidir. Filmin iyi karakteri Blade ile kötü karakteri Reaper arasında gerçekleşen mücadelenin konu edildiği filmde gerilim ve adrenalin son hızla devam etmektedir. Aksiyon, vampir ve heyecan içeren filmlerden hoşlanıyorsanız Blade 2’yi izlemeden geçmeyin.    

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!