featured

En İyi Korku Filmleri 2021 Listesi | En Çok İzlenen Korku Filmleri Yabancı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En iyi korku filmleri 2021 listesini sizler için derledik. Eğer türü korku olan filmler izlemeyi seviyorsanız bu film önerilerini kaçırmayın. İzlerken gerilimi iliklerinize kadar hissedeceğiniz, yeni maceralara sürükleneceğiniz ve korkuyu yaşayacağınız bir film arayışınız varsa bu korku filmleri 2021 listesi tam da size göre! İşte, korku filmleri yabancı seçenekleri ve en iyi korku filmleri yabancı 2021 listesi…

1 – En Iyi Korku Filmleri 2021 İlk Sırada:  The Others – Ötekiler

En iyi korku filmleri 2021 listemizde ilk sırada The Others yer alıyor. The Others konusu ise; ABD, 2. Dünya Savaşı’nın açtığı yaraları sarmaya çalışmaktadır. Greve ise hayatını devam ettirmeye çalışan ve eşini savaşta kaybetmiş biridir. Greve, çocuklarının güneş alerjisi nedeniyle de oldukça karanlık bir evde yaşam sürmektedir.

YouTube video

Grace ise malikanelerine yardım istemeye gelen insanlara yardımcı olup iş veren biridir. Grace’in kızı Anne da hayali bir arkadaşa sahiptir. Bir gün etkili olan sis, evin dış dünyayla olan iletişiminin kesilmesine neden olacaktır. Grace ile çocukları, evde güven duymadıkları çalışanları ile yalnız kalmıştır. Eğer izlemesi keyifli korku filmleri yabancı arıyorsanız, The Others korku ve gerilim filmini mutlaka izlemelisiniz.

2 – The Silence – Sessizlik

Yaşadığımız dünya, onlarca yıldır yeraltında yetişen ölümcül canavarların saldırısındadır. Yeryüzüne çıkarak insanları avlayan bu yaratıklar, insanları seslerinden tanımakta ve ele geçirmektedir.

YouTube video

Dünyada korku ve dehşetin yaşanmasına eden olan yaratıklardan kaçan genç bir kız ve ailesi, şehrin dışında saklanmaya çalışmaktadır. Fakat hayatta kalma mücadelesi burada da devam edecektir. Saklanıp sığındıkları yerde olacakları beklemeye başlayan genç kız ve ailesi burada gizemli bir tarikat ile karşılaşacaktır.

Eğer gizemli olaylara ilgi duyuyorsanız, gerilim ve korkuyu aynı filmde yaşamak istiyorsanız; korku filmleri yabancı listemizde yer verdiğimiz The Silence filmini izlemelisiniz.

3 – St. Agatha

Korku filmleri yabancı listemizde yer alan bir diğer film önerisi ise St. Agatha. St. Agatha filmi konusu; gizemlerle dolu bir manastıra sığınan hamile kadının hikayesi… 1950’li yıllarda geçen St. Agatha filminde Mary, Gürcistan’ın küçük bir kasabasında yaşamakta olan genç bir kadındır. Bu hamile kadın Mary, oldukça izole bir yerde bulunan manastıra sığınır. Çünkü Mary, çocuğunu dünyaya getirmek için en uygun olan yerin manastır olduğunu düşünür. Ve başlarda da her şey Mary’nin düşündüğü gibi sorunsuz gerçekleşmektedir.

YouTube video

Bu gizemli manastırda yaşayan rahibeler, hamile Mary ile yakından ilgilenir fakat bir süre sonra garip olaylar yaşanmaya başlamıştır ve Mary tedirgin olmaya başlamıştır. Yaşanan garip olayları anlamlandırmaya çalışan Mary bir süre sonra manastır hakkındaki korkunç gerçeklerle yüzleşir ve manastırın derinliklerindeki garip insanların varlığından haberdar olur.

Korkunç sırların keşfine varan Mary, bu manastırda sonsuza dek hapsedilmeden önce kaçmanın yollarını arayacak ve kendisi ile bebeğini kurtarmaya çalışacaktır. Bu olay örgüsüyle dikkatleri üzerine çeken korku filmleri 2021 listesindeki St. Agatha’yı kesinlikle izlemelisiniz.

4 – Don’t Breathe – Nefesini Tut

En iyi korku filmleri 2021 listesinde Don’t Breathe Türkçe adıyla Nefesini Tut bulunuyor. Nefesini Tut konusu ise; kör bir adamın evine hırsızlık yapmak için girmek isteyen ve yakalanmayacaklarını düşünen bir grup gence dayanıyor.

YouTube video

Rocky, kız kardeşi ile birlikte istismarcı annesinden kurtulan bir gençtir. Yakın arkadaşları Alex ve Money’nin planları ise oldukça basittir. Kör adamın evindeki kilitli odaya girecekler ve adamın engelli olmasından faydalanarak evini soyacaklardır. Fakat plan tam da istenildiği gibi devam etmez. Çünkü engelli diye hafife aldıkları adam aslında oldukça tehlikelidir.

Hırsızlık yapmak için eve giren gençler planlarında yanıldıklarını anladıklarında artık ölümcül bir hata yaptıklarının farkına varmışlardır. Gerilim ve korku türündeki Don’t Breathe filmi, Kötü Ruh filminin yönetmeni Fede Alverez imzasını taşıyor. Nefesini Tut başrollerinde ise Dylan Minnette, Jane Levy, Stephen Lang, Sergej Onopko, Jan Donahue ve Daniel Zovattao yer alıyor. Don’t Breathe senaristliğini ise yönetmenle birlikte Rodo Sayagues paylaşıyor.

5 – Spilit – Parçalanmış

En iyi korku filmleri 2021 listemizin beşincisi ise Spilit yani Türkçe adıyla Parçalanmış. Çoklu kişilik bozukluğu olan genç Kevin’in 23 farklı alter egosu vardır. Kevin’ın alter egoları arasında en baskın olanı ise; suça oldukça meyilli olan bir karakterdir.

YouTube video

Bir market çıkışında 3 kız kardeşi kaçıran Kevin, onları evin bodrumuna hapseder. Farklı farklı alter egoları sayesinde de bu üç kızla farklı ilişkiler kurar. Ancak kızların varlığı Kevin’ın kafasını iyice karıştırır ve onu dağıtır.

YouTube video

Sahip olduğu farklı alter egoları çarpışan Kevin daha da tehlikeli bir insan haline dönüşür. Kaçırılan kızlar Kevin’ın elinden kurtulmaya çalışırken, onun tehlikeli alter egolarını tetiklememeye özen gösterir ve Kevin’ın iyi alter egolarını kullanmaya gayret eder.

Spilit filminin başrollerinde; X-Men serisinden tanıdık olan James McAvoy, The Witch ile ünlenen Anya Taylor Joy ve Betty Buddey yer alıyor. Parçalanmış filminin senaristliğini, yapımcılığını ve yönetmenliğini ise M. Night Shyamalan üstleniyor. Korku filmleri yabancı 2021 listesinde bu film oldukça beğeni topluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!