featured

En İyi Müslüm Gürses Filmleri ile Yeşilçam’a Yolculuk Etmeye Hazır Olun!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En iyi Müslüm Gürses filmleri adında bir liste yapmak gerçekten çok zor. Yeşilçam filmleri hepinizin bildiği gibi bir efsane. Bunun içine bir de Müslüm Gürses gibi önemli bir sanatçı eklenince filmlerin kalitesi oldukça artmakta. Müslüm Gürses, hayatı boyunca hem sesiyle hem de oyunculuğuyla bir efsane olmayı başardı. 

Bunun yanı sıra mükemmel karakteri ile aldığı Müslüm Baba lakabını fazlasıyla hak etmektedir. Konserlerine akın akın insan giden usta sanatçının çıkarttığı filmlerle de insanları zamanında akın akın sinema salonuna çekmiştir.

En İyi Müslüm Gürses Filmleri Nereden İzlenir ?  

Müslüm Gürses’in başrol oynadığı çoğu film Yeşilçam dönemindedir. Yeşilçam filmlerini özel yayınlayan kanallarda Müslüm Gürses filmlerine denk gelmeniz mümkün. Bunun yanı sıra arama motorunuza Müslüm Gürses Filmi izle yazarak birçok siteden bu filmlere ulaşabilirsiniz.

1 – Müslüm

YouTube video

En iyi Müslüm Gürses filmleri listemizde ilk filmimizin başrolünde Müslüm Gürses yok. Müslüm filmi, Müslüm Gürses vefatından sonra çekilen bir filmdir. Usta sanatçının hayatını anlatan bu film IMDB’den aldığı 7.8 puan ile kalitesi göstermektedir.

Müslüm filmi , Müslüm Gürses hayatı boyunca yaşadıkları zorlukları güzel bir şekilde anlatan bu filmi izlerken gözyaşlarınızı tutamayacaksınız. Eşi Muhterem Hanım’a da oldukça önemli bir yer verilen filmde usta sanatçının şarkıları, farklı sanatçılar tarafından seslendirilmiştir.

2 – İsyankar

YouTube video

En iyi Müslüm Gürses filmleri arasındaki diğer bir film 1979 yılında çıkan ve Müslüm Gürses’in ilk filmi olan İsyankar filmidir. Filmimizde Müslüm mektup aracılığı ile Oya adında bir kadın ile tanışır. Oya Müslüm’e fotoğrafını yollar ve Müslüm Oya’ya aşık olur.

Fakat Müslüm yeterince yakışıklı olduğunu düşünmemektedir. Kendi fotoğrafı yerine kardeşi Osman’ın fotoğrafını Oya’ya yollar. Baştan sona bir isyanın hikayesi böylelikle başlamış olur.

3 – Bağrıyanık 

YouTube video

Bağrıyanık, yine efsane bir Müslüm Gürses filmi. 1980 yılında çıkan Yeşilçam filmi efsane oyuncu kadrosu ile çok beğenilmiştir. Ömer balıkçılık ile geçinmeye çalışan fakir bir gençtir. Ömer ile Mihrican birbirlerinin çocukluk aşkıdır.

Ömer ve Mihrican evlenmeye karar verirler. Aileleri ve ağanın onayı aldıktan sonra önlerinde bir engel kalmaz. Evlenecekleri gün ağanın oğlu Mihrican’ı görür ve çok etkilenir. Ağanın oğlu Mihrican ve Ömer’in mutlulukları üzerine bir karabasan gibi çökecektir.

4 – İtirazım Var

YouTube video

İtirazım Var , En iyi Müslüm Gürses filmleri arasına giren bir filmdir . Aynı isimdeki şarkısı da aradan geçen onlarca yıla rağmen hala dillerimizde. Filmde Müslüm Gürses’in mükemmel eserlerini bol bol duyabilirsiniz.

Filmde çok zengin bir plak şirketi sahibi olan Müslüm kazandığı para ile fakirlere yardım etmektedir. Çok yakın arkadaşı Müslüm’den aldığı borcu ödeyemeyince intihar eder ve kızını Müslüm’e emanet eder. Müslüm zamanla bu kıza aşık olur fakat Müslüm’ün hayatında başka biri daha vardır.

5 – Güldür Yüzümü

YouTube video

Güldür Yüzümü film ve şarkı olarak çok sevilen bir yapımdır. 1985 yılında çıkan film ailesini kaybeden Cumali’nin hikayesini anlatmaktadır. Melek dul bir kadındır ve evini çocuk yuvasına çevirmek istemektedir.

Fakat ev sahibi Vehbi, evi kumarhane yapmak istemektedir. Vehbi ile tek başa çıkamayan Melek bir yardımcı tutmak ister ve Cumali ile karşılınca onun yardımını ister. Melek ve Cumali’nin Vehbi’ye karşı mücadelesini anlatan bu film en iyi Müslüm Gürses filmleri arasındadır.

6 – Kul Sevdası 

Müslüm Gürses Kul Sevdası filmi 1980 yılında çıkmıştır. Çok sevilen bir Müslüm Baba filmidir. Müslüm ailesiyle birlikte yaşamaktadır. Şoförlük yaparak ailesine bakan Müslüm, kardeşinin arkadaşı Selcan’a aşıktır.

Müslüm Selcan’a açıldığında ise hem reddedilir hem de aşağılanır. Gelişen olaylar sonrası Selcan’ın mücevherlerini çalan adamın peşinden giderken vurularak felç kalır. Yanlış ifade veren Selcan’ın kardeşi yüzünden hapse düşer.

Burada sesini çok beğenen bir kişi Müslüm çıktığında ona yardım eder ve olaylar gelişmeye başlar.

7 – Kader Rüzgarı

Kader Rüzgarı , en iyi Müslüm Gürses filmleri arasındaki bir diğer çok sevilen dram filmdir . Salim ve 2 arkadaşı seyyar satıcılık yapan 3 arkadaştır. Salim oturduğu evin sahibinin gözleri görmeyen torunu Binnaz’a aşıktır.

Bir gün Salim karşısına çıkan bir kadına yardım etmek için kadının köşküne gider. Fakat kadın Salim’e tuzak kurmuştur. Köşkü basan polis köşkteki cinayetten dolayı Salim’i hapse atar. Bir gece fırsatını bulan Salim hapisten kaçar ve suçsuzluğunu ispatlamak için kadının peşine düşer.

8 – Yıkıla Yıkıla

YouTube video

Yıkıla Yıkıla , en iyi Müslüm Gürses filmleri arasında yine bir dram filmidir . Dağılan bir ailenin hikayesini anlatmaktadır. Fahri uzun yol şoförüdür. Bir gün evde yokken eve giren sapık eşine tecavüz eder. Eşi bu durumu eşi Fahri’den gizler.

Bir gün hastaneye giden Fahri eşinden hastalık kaptığını öğrenir. Fahri eşine ona kendisini kiminle aldattığını sorar ve onu döver. Bu olayı kaldıramayan Fahri evi terk eder. İlerleyen zamanlarda eşi ünlü bir şarkıcı olur.

Oğlu ise evi çoktan evi terk etmiş ve cinayetten dolayı hapse atılmıştır. Fahri ise berduş olmuş ve sokaklarda yaşayan bir zavallı haline gelmiştir.

9 – Hasret

YouTube video

Hasret filmi drama sevenler için harika bir Müslüm Gürses filmi.  1987 yılında sinema severler ile buluşan film Mehmet ve Necla arasındaki hikayeyi anlatmaktadır. Mehmet okuma hayali ile sokakta büyüyen sesi güzel ve çok iyi bir çocuktur.

Necla ise ailesini trafik kazasında kaybetmiş ve geçici bir hafıza kaybı yaşamıştır. Tesadüf eseri Mehmet ile karşılaşan Necla Mehmet’i ailesinin ölümüne sebep olan kişi zanneder ve şoka girer. Necla’nın arkadaşları ise para karşılığı Mehmet’ten Necla’nın hastalığına yardımcı olmasını isterler.

10 – Kul Kuldan Beter

YouTube video

Kul Kuldan Beter filmi, çok sevilen Müslüm Gürses filmlerinden bir tanesidir. Acı dolu hayatlar Müslüm Gürses filmlerinde çokça bulabileceğimiz bir içeriktir. Bu film ise acıya ve drama doyacağımız bir yapımdır.

Şehmuz cinayet işlediği için hapishanede yatmaktadır. Hapishaneden çıkan Şehmuz kendisine düzgün bir iş bulur. Hayatına Zeynep adında bir dansöz girer. Ancak Zeynep’in patronu ona ilgi beslemektedir. Bu ikilinin mutluluğunu engellemek için elinden geleni yapar. Kul Kuldan Beter, En iyi Müslüm Gürses filmleri arasında bir klasik haline gelmiştir.

11 – Bir Yıldız Doğuyor

Usta sanatçının gerçek hayat hikayesine benzer bir konusu vardır bu filmin. Büyük zorluklar geçirerek ismini duyuran Müslüm Gürses bu filmde de benzer bir rolde oynamaktadır. 1984 yılında çıkan bu film inşaat işçisi olan bir adamın türkücülüğüne uzanan hikayesini anlatmaktadır.

En iyi Müslüm Gürses filmleri arasında çok popüler ve sevilen bir drama filmi olan Bir Yıldız Doğuyor filmini kesinlikle izlemelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!