featured

En Kolay Kek Tarifi: Fanta Keki

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En kolay kek tarifi arıyorsanız eğer, aradığınız tarif kesinlikle fanta keki tarifi olacaktır. Fanta keki, Almanya’nın en meşhur keklerinden bir tanesidir. Hem lezzetlidir hem de pratik bir şekilde hemen hazırlanabilir. Üzeri şeker kaplı fanta keki misafirleriniz geleceği zaman rahatlıkla yapılabilir ve misafirleriniz çok beğenerek yiyeceklerdir. Çok fazla kişinin tarifini bilmediği bu kek ile bir farklılık oluşturabilirsiniz. Şimdi lezzetli fanta keki tarifini verelim.

En Kolay Kek Fanta Keki Tarifi

En kolay kek fanta keki tarifi ile keki hazırlarken iki aşamada keki yapacağız fakat bu iki işlemde oldukça kolay işlemler olacak. Sonucunda ise muhteşem bir kek tadacağız.

Fanta Keki Malzemeleri

– 6 kahve fincanı şeker,- 6 yumurta,- 6 kahve fincanı un,- 1,5 kahve fincanı Ayçiçek yağı,- 2 kahve fincanı portakallı fanta,- 1 Paket kabartma tozu,- 1 paket vanilya.

Üzeri için:

– 250 gram pudra şekeri,- 6 – 7 yemek kaşığı portakal suyu.

Fanta Keki Hazırlanışı

En kolay kek fanta keki tarifi ile muhteşem bir kek hazırlayacağız. Fanta kekini hazırlamak için öncelikle 6 fincan şekerle birlikte 6 yumurta mikser yardımıyla bir çırpma kabının içerisinde iyice çırpılır. Üzerine 1,5 fincan sıvı yağ ve 2 fincan portakallı fanta eklenerek tekrar çırpılır. En son kabartma tozu, vanilya ve un tüm malzemenin içerisine süzgeçle elenerek eklenir ve mikserle çırpma işlemine devam edilir. Hazırlanan hamur pişirme kâğıdı serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisinin içerisine dökülür ve tepsinin her tarafına eşit bir şekilde yayılır. Arzuya göre kek kalıbınada dökülebilir. 200 derece fırında üzeri pembeleşip içi pişene kadar pişirilir.

Şeker Glasuru Nasıl Yapılır?

Üzerinin şeker glasurunu hazırlamak için 250 gram pudra şekeri ile 6 veya 7 yemek kaşığı portakal suyu bir kaşık yardımıyla hızlı bir şekilde iyice karıştırılarak pudra şekeri eritilir. Hazırlanan bu şeker glasuru iyice soğumuş olan fanta kekinin üzerine dökülerek sürülür ve kekin her yeri glasur ile kaplanır. Böylece fanta keki hazırlanmış olur. Glasur, kekin üzerinde sertleşerek donduktan sonra fanta keki dilimlenerek servis tabaklarına alınır. Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!